تنفیذ وصیت نامه به همراه وکیل

وکیل متخصص برای تنفیذ وصیت نامه  : معمولا افراد در سنین بالا علاقه پیدا می کنند که نسبت به اموال و نحوه تقسیم آن بین وراث خود وصیت نامه تنظیم نمایند که بعد از فوت خود بین وراث اختلافی صورت نگیرد که هم از لحاظ عبادی و اعتقادی عملی پسندیده است هم از لحاظ اجتماعی و فرهنگی که بعد از فوت وراث را از بلاتکلیفی در بیاورند.

برای اینکه یک وصیت نامه معتبر باشد باید دانست که مطابق قوانین و شرع مقدس ما سه مدل وصیت نامه داریم که یک مدل به صورت رسمی می باشد که باید در دفتر اسناد رسمی تنظیم و به صورت سند رسمی ثبت گردد که غیر قابل انکار و تردید می باشد، و مدل های دیگر آن وصیت نامه خودنوشت و سری می باشد.  وصیت نامه خودنوشت باید به دستخط و امضای وصیت کننده باشد که این مدل وصیت قابل اعتراض و تردید و انکار ورثه یا افراد ذینفع می باشد. در این مقاله بصورت مختصر و مفید در مورد تنفیذ وصیت نامه با توجه به تجربیات وکلا و مشاوران متخصص در این زمینه جهت بهره برداری شما مخاطبان گرامی توضیح داده شده است.

تنفیذ وصیت نامه

گواهی انحصار وراثت

وصیت نامه یکی از راه های انتقال اموال

از راه های انتقال مال می‌توان به انتقال مال خود از طریق وصیت اشاره کرد. دراین حالت فرد می‌تواند قسمتی از اموال خود را طی وصیت نامه به دیگری انتقال دهد تا فردی که به نفع او وصیت شده که دراصطلاح به او موصی له گفته می شود. البته باید بیان داشت که وصیت کردن اموال خود به دیگری دارای محدودیت و سقف می‌باشد و شارع و قانونگذار محدودیتی برای انتقال مال از طریق وصیت به دیگری قائل شده است و مقدار معینی را برای انتقال به غیر به واسطه وصیت معین کرده که آن ثلث اموال متوفی می باشد. بنابراین شخص متوفی می تواند تنها ثلث اموال خود را به واسطه وصیت نامه به دیگری انتقال دهد.

علت محدودیت در وصیت نامه در انتقال به غیر

به دلیل آن که بعد از مرگ موصی ، وراث، مالک اموال موصی خواهند شد. بنابراین شخص موصی نباید تصرفی در مال خود کند که به ضرر وراث منجر شود. بنابراین به سبب اینکه انتقال بیش از ثلث ترکه به دیگری باعث ورود ضرر و زیان و خلل در حقوق وراث می‌شود. قانونگذار انتقال بیش از ثلث بدون رضایت وراث را غیرقابل امکان بیان داشته و موصی له نمی تواند مالک بیش از ثلث اموال موصی شود.

تنفیذ وصیت نامه بطور کلی به چه معنی می باشد؟

چنانچه شخص متوفی پیش از مرگ بیش از اخراج ثلث ترکه خودش را به واسطه وصیت نامه به دیگری انتقال دهد، قانون اجازه انتقال بیش از ثلث ترکه را به موصی له نمی‌دهد. مگر آنکه وراث نسبت به انتقال بیش از ثلث اموال متوفی به موصی له رضایت دهند.

چنانچه وراث اذن درانتقال بیش از ثلث وصیت نامه به موصی له را ندهند، عدم نفوذ وصیت نامه تحقق خواهد یافت و به عبارتی باعث ابطال وصیت نامه خواهد شد. ولی چنانچه موصی بیش از ثلث اموال خود را به وسیله وصیت نامه به دیگری انتقال دهد و وراث نسبت انتقال این مال که بیش از ثلث ترکه می باشد، رضایت دهند. تمام آنچه که وصیت شده به موصی له انتقال خواهد یافت چنین عملی را تنفیذ وصیت نامه گویند

روند رسیدگی

بعد از فوت موصی تحریر ترکه به درخواست وصی یا ورثه و نماینده قانونی آنها انجام می‌شود. تحریر ترکه به معنای معین کردن همه اموال و دارای های شخص متوفی و همچنین دیون و مطالبات متوفی می باشد. بعد از تشکیل دادگاه و وکیل تحریر ترکه ، دادگاه شخصی را برای تسویه ترکه چنانچه وراث ترکه را رد کنند و قبول نکنند، انتخاب و منصوب می کند.

تنفیذ وصیت نامه

وکیل تقسیم ترکه

چنانچه وصیت نامه متوفی شامل انتقال مال بیش از ثلث ترکه باشد دادگاه اذن و یا تنفیذ یا عدم تنفیذ وراث نسبت به انتقال مازاد بر ثلث ترکه به واسطه وصیت نامه متوفی را خواستارخواهد شد. چنانچه وراث انتقال بیش از ثلث ترکه را قبول و رضایت دهند، عنوان تنفیذ وصیت نامه تحقق می‌یابد و چنانچه وراث به انتقال بیش از ثلث ترکه از طریق وصیت نامه به موصی له رضایت ندهند. عنوان رد و عدم نفوذ وصیت نامه تحقق خواهد یافت.

بهترین وکیل در امور تنفیذ وصیت نامه

برای هر گونه اقدام حقوقی با مشاوران و وکلای خبره در زمینه تنفیذ وصیت نامه مشورت کرده و از این گروه راهنمایی بگیرید. مشاوران و وکلای خبره عدل جویان از طریق شماره 0912346341- ۴۴۳۸۶۵۸۱-۰۲۱ آماده پاسخگویی به سوالات حقوقی شما عزیزان می باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *