چگونه دیه بگیریم؟
چگونه دیه بگیریم؟ امروزه براثر حوادث مختلف از جمله: حوادث رانندگی، ضرب و شتم مقادیرو ماه های تغلیط دیه متفاوت است و ازاهمیت خاصی برخوردار می باشد. جالب است بدانید برخی از حقوق دان ها دیه را به عنوان مجازات می شناسند که البته ممکن است سایر کارشناسان نظرات متفاوتی داشته باشند.
در قتل های عمد و شبه عمد و خطایی دیه تعلق میگیرد. زمانی که اجرای مجازات به دلایلی مانند: گذشت شاکی، فوت متهم،نسخ مجازات، عفو و…متوقف گردد و نتوان به صورت کیفری موضوع را پیگیری کرد، خود شخص میتواند از طریق ارائه دادخواست مطالبه دیه با مراجعه به مراجع حقوقی و با همراهی وکیل کیفری طرح دعوا کند.
مراحل دادرسی کیفری مربوط به مطالبهی دیه در جنایات غیرعمدی
فهرست مطالب
امروزه در کنار حقوق تعیین کننده، حقوق تضمین کننده اهمیت بیش تری یافته است. شاید بپرسید این جمله به چه معناست؟
در پاسخ به شما باید بگوییم که این اهمیت به این دلیل است که حقوق متهم در مراحل رسیدگی به آن از مرحلهی وقوع جرم تا کشف، تحقیق، تعقیب،رسیدگی بدوی، رسیدگی نهایی و نیز اجرای حکم، به بهترین نحو ممکن تضمین و تأمین میشود. باید گفت مراحل دادرسی کیفری در مورد مطالبه دیه در جنایات غیرعمدی، با شکایت شاکی آغاز می شود.
این جنایت غیرعمدی به عنوان مثال، میتواند در سوانح رانندگی و ناشی از بیتوجهی راننده به قوانین و مقررات صورت گیرد.
در این زمینه دو راه جهت مطالبه دیه وجود دارد که عبارتند از:
- شاکی با مراجعه مستقیم به دادسرا اقدام به طرح دعوای جزایی نمیاد.
- شاکی با مراجعه به مراجع انتظامی درخواست شروع روند رسیدگی به درخواست خود را بنماید.
نکته قابل توجه در مقاله چگونه دیه بگیریم؟ آنکه در مورد اول دادسرا از طریق مراجع انتطامی خواستگار تهیه گزارش راجع به موضوع مطرح مینماید. بنابراین مسئول پرداخت دیه، در قتل شبه عمد وعمدی خود قاتل است. در پایان در هر دو حالت دادسرا، دادرسی را برطبق چهارچوب نظام قضایی انجام میدهد.
چگونه دیه بگیریم؟
رسیدگی در دادسرا در ابتدا برحسب محتوای پرونده و سپس با توجه به اظهارات شاهد ها، اقرار طرفین، نظریهی کارشناسی و…مورد بررسی قرار میگیرد و دارای دو حالت است که عبارتند از:
- صدور قرار نهایی که ممکن است حتی شاکی عفو و گذشت کند
- رسیدگی و ارائه آخرین دفاع که در نهایت از سوی قاضی یکی از قرار های کیفری زیر صادر میشود که عبارتند از:
- بازداشت موقت فرد با اعمال قوانینی در این زمینه.
- الزام حضور با قول شرف.
- اخذ وثیقه
شکایت برای گرفتن دیه
ابتداعا باید برای پیشبرد هرچه بهتر پرونده و اطمینان خاطر به بهترین وکیل تهران در زمینه تصادفات مراجعه کنید . در مرحله اول برای گرفتن دیه تصادفی باید دادخواستی برای این منظور به صورت کارشناسی تنظیم شود.
در دعاوی مربوط به دیه نظر کارشناسی پزشک قانونی بسیار مهم و تعیین کننده است پس از اثبات برخورد راننده با فرد مصدوم و تایید آن توسط پزشک قانونی دادگاه اقدام به صدور قرار مجرمیت می کند بعد از صادر شدن حکم قطعی بر پرداخت دیه توسط راننده نوبت به مراحل گرفتن دیه پس از رای دادگاه می رسد . در این مرحله بیمه گر باید مبلغ دیه را پس از 20 روز از صادر شدن حکم قطعی پرداخت نماید.
برای شکایت از دیه کجا بریم؟
باید در مقاله چگونه دیه بگیریم بیان داشت که هنگامی که خسارت وارد شده کمتر از پنج میلیون تومان باشد، فرد باید به شورای حل اختلاف مراجعه نمیاد و اگر خسارت وارده بیش تر از 5 میلیون تومان باشد فرد باید به دادگاه حقوقی مراجعه کند.
مدارک لازم جهت طرح دعوای مطالبه دیه
از مهمترین و کاربردی ترین سوالات که باید در مقاله چگونه دیه بگیریم پاسخ داده شود مدارک مربوط به اخد دیه می باشد .
- ارائه تصویر مصدق دادنامه که اختیاری می باشد.
- ارائه تصویر مصدق گزارش مرجع انتظامی که اختیاری می باشد.
- ارائه تصویر مصدق نظریه پزشکی قانونی که اختیاری می باشد.
- به همراه داشتن كارت عابر بانک جهت پرداخت هزینه دادرسی و به همراه داشتن کارت ملی جهت شناسایی و احراز هویت. لازم به ذکر است داشتن هر دو کارت الزامی می باشد.
دیه در سال98
- دیه قطع کردن عضوی که فلج می باشد و دیه معینی را دارا می باشدبرابر است با یک سوم دیه همان عضو.
- دیه فلج کردن هرعضوی که دیه معینی را دارا می باشد مانند پا، دست و…برابر است با دو سوم دیه همان عضو.
- مهلت پرداخت دیه در جرایم عمدی برابر است با یک سال قمری و مهلت پرداخت دیه بابت جرایم شبه عمدی برابر است با دو سال قمری.
همانطور که در بالاتر به آن اشاره شد، در جرایم عمد و شبه عمد خود مرتکب مسئول پرداخت دیه می باشد.در ادامه به بررسی دیه برخی از نقاط بدن میپردازیم با مشاوره حقوقی موسسه حقوقی عدل جویان همراه باشید…
دیه شکستگی گردن
طبق ماده ۶۲۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و مطالب ذکر شده در مشاوره حقوقی مطالبه دیه ، خمیدگی و کج شدن گردن که در اثر شکستگی رخ داده است در صورتی که این حالت باقی بماند و بهبود نیابد، دیه کامل به آن تعلق می گیرد و در صورتی که بهبودی پیدا کند موجب ارش می شود.
دیه قطع نخاع
طبق مواد ۶۴۸ و ۶۴۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲:
- در صورتی که قطع تمام نخاع صورت گیرد، دیه کامل به آن تعلق میگیرد.
- اگر قطع نخاع سبب شود که بر عضوی دیگر ایرادی وارد شود و آن عضو دارای دیه معین باشد، آن دیه بر دیه کامل قطع نخاع اضافه میشود و در صورتی که آن عضو فاقد دیه معین باشد، اَرش بر دیه کامل اضافه میشود
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.