ملاقات با فرزند بعد از طلاق
ملاقات با فرزند بعد از طلاق : آیا بعد از طلاق امکان ملاقات با فرزند برای والدین وجود دارد؟ طبق ماده ۱۱۷۴قانون مدنی وقتی زن و شوهر از هم جدا می شوند و طبق توافقات و نظر دادگاه حضانت فرزند به عهده یکی از آن ها می افتد، والدی که حضانت کودک با او نیست این حق را خواهد داشت که فرزند را ملاقات کند، اگر در تعیین محل ملاقات فرزند و زمان ملاقات ، بین والدین اختلافی پیش بیاد، محکمه عهده دار حل آن خواهد بود برای توضیحات بیشتر در ادامه با وکیل خانواده همراه باشید…
نحوه ملاقات با فرزند بعد از طلاق چگونه خواهد بود؟
فهرست مطالب
با توجه به ماده ۱۱۷۴قانون مدنی هردوی والده حق دیدار با فرزند خود را خواهند داشت، حتی اگر یکی از والدین فاسد باشد بازهم دادگاه حق دیدار با فرزند را از او سلب نمی کند و او این امکان را خواهد داشت که با فرزند خود ملاقات کند.
اگر پدر و مادر فرزند باهم به توافق برسند که مثلا هفته ای یک روز فرزند با والدش دیدار کند، طبق همان توافق عمل خواهد شد و دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت و نیازی به مراجعه به محکمه نمی باشد.
عدم توافق والدین
اما اگر والدین نتوانند باهم به توافق برسند و نظرشان باهم تفاوت داشته باشد باید به محکمه مراجعه کرده تا مشکل خودرا حل کنند. دادگاه پس برسی تمام جوانب حکمی را صادر می کند که در آن حکم نحوه ملاقات و مدت زمان آن برای فردی که حضانت به عهده او نیست معین شده است.
دادگاه معمولا پیشنهاد می کند که فردی که حضانت به عهده اش نیست در روزهای پایانی هفته فرزند خود را ملاقات کند.
ملاقات با فرزند بعد از طلاق
دلیل اینکه تعداد ملاقات فقط یکی دوروز تعیین می شود این است که اگر کودک مداوم والد دیگرش را ببیند دچار اختلال در حضانت خواهد شد و در واقع باعث دوگانگی در تربیت فرزند می شود. اما دادگاه این اجازه را نخواهد داد که فردی که حضانت به عهده اش نیست به طور کلی از دیدار با فرزند خود منع شود و نتواند فرزند خودرا ببیند.
ولی اگر به دادگاه ثابت شود که دیدار والدی که حضانت فرزند را به عهده ندارد برای فرزند مصالح مضر خواهد بود، دادگاه مدت زمان ملاقات فرد را با فرزندش تغییر می دهد ، مثلا به جای اینکه فرد بتواند هفته ای یک بار فرزندش را ببیند اجازه خواهد داشت که فقط ماهی یکبار اورا ببیند.
در مواردی دیده شده دادگاه مدت زمان ملاقات با فرزند را شش ماهی یک بار اعلام کرده است و این فقط برای والدین فاسدی می باشد که برای مصالح فرزند مضر باشند.
ممانعت از دیدن فرزند و مجازات آن
اگر فرد توسط دادگاه تایید شده باشد و دادگاه به او این اجازه را بدهد که فرزند خودرا حداقل یکبار در هفته ملاقات کند، در صورتی که اورا از دیدن فرزندش منع کنند و این کار توسط والدی انجام شده باشد که حضانت فرزند به عهده اوست، فرد می تواند از والد شکایت کند و از دادگاه بخواهد که اورا مجازات کند. دادگاه در این صورت دادگاه طبق ماده۶۳۲قانون مجازات اسلامی فرد را مجازات خواهد کرد و مجازات فرد معمولا بین سه تاشش ماه حبس و یا پرداخت جزای نقدی خواهد بود.
محروم شدن از حضانت فرزند
موارد زیادی وجود دارند که باعث پایان حضانت والد می شوند و حضانت فرزند به والد دیگر سپرده خواهد شد. یکی از مواردی که باعث پایان حضانت خواهد شد این است که دختران تا پایان سن نه سالگی و پسران تا پایان سن پانزده سالگی این اجازه را خواهند داشت که با مادرشان زندگی کنند اما پس از گشت این مدت و به بلوغ رسیدن فرزندان پدر این اجازه را خواهد داشت که حضانت فرزندان را از مادر سلب کند و خود عهده دار حضانت آن ها بشود.
یکی دیگر از عواملی که باعث پایان حضانت خواهد شد این است که عدم صلاحیت فرد به دادگاه ثابت شود که در این صورت دادگاه حضانت را به والد دیگر واگذار خواهد کرد.عدم صلاحیت شامل اعتیاد، مصرف مشروبات الکلی و مشکلات جسمی و روانی فرد حضانت کننده فرزند می باشد که در این رابطه می توانید اطلاعات بیشتر را از وکیل حضانت عدل جویان دریافت نمایید.
در صورت نبودن پدر و مادر حضانت به چه کسی داده می شود ؟!
اگر هم پدر و هم مادر فرزند برای حضانت دارای صلاحیت نباشند دادگاه صلاحیت کودک را به جد پدری فرزند واگذار می کند. اگر جد پدری فرزند در قید حیات نباشد دادگاه حضانت فرزند را به فرد دیگری واگذار خواهد کرد.اما در صورتی که سن حضانت کودک به پایان برسد خود فرزند این اجازه را خواهد داشت که انتخاب کند با چه کسی زندگی کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.