جعل امضا ، راه های اثبات جعل ، مجازت جعل امضا

جعل امضا ، راه های اثبات جعل ، مجازت جعل امضا , جعل امضا چیست؟ هر فردی دارای یک امضای کاملا شخصی و منحصر به فردی می باشد که ممکن است دیگران برای سو استفاده از نام او امضای وی را جعل نمایند که این کار جرم محسوب شده و مجازات سنگین را در پی خواهد داشت.

شاید شما هم از افرادی باشدی که امضای او توسط افراد سودجو جعل شده و این پرش ذهن شما را مشغول کرده که ((امضایم جعل شده حالا چکار باید کنم؟))
فردی که امضای او جعل شده است می بایستی برای جلوگیری از سو استفاده افراد سود جو به وکیل متخصص مراجعه نماید و از فرد جعل کننده شکایت کند. شاکی میبایستی بتواند در دادگاه به قاضی ثابت نماید که امضای او جعل شده است و فرد جعل کننده از امضای او استفاده نموده است. اگر کسی امضای دیگری را جعل نماید و از آن استفاده کند یک فعل مجرمانه ای را مرتکب شده که در ایران به نسبت سایر کشور ها مجازات سنگین تری برای ان اعمال شده است.

روش های تشخیص جعل

صورتی است که فرد جاعل حرفه ای نباشد، ه راحتی توسط خود قاضی قابل تشخیص است ولی اگر فرد جاعل حرفه ای باشد و بتواند امضای فرد را به صور دقیق جعل نماید باید از راه های دیگری برای تشخیص جعل استفاده کرد. روش های فیزیکی، شیمیایی و مقایسه ای سه روش موثر در تشخیص جعلی بودن امضای جاعل می باشند.

روش فیزیکی اثبات جعل امضا

وقتی شاکی در دادگاه از فرد جاعل شکایت می کند و مدعی جعل شدن امضایش می شود قطعاً با انکار متهم روبرو می شود که در صورت وجود چنین شرایطی می بایست فرد شاکی به کمک وکیل دادگستری جعل امضا را که البته کار دشواری است اثبات نماید به همین منظور از دادگاهدر خواست می کند که امضای جعل شده را مورد برسی کامل قرار بدهد. دادگاه نیز پس از صدور رای برسی مورد جعل، برسی امضا توسط کارشناسانا قوه قضائیه آغاز می شود و ممکن است امضای جعل شده را برای برسی بیشتر به اداره تشخیص هویت پلیس ارجاع کند.

جعل امضا ، راه های اثبات جعل ، مجازت جعل امضا

در این مرحله از شکایت دادگاه از فرد شاکی در خواست می کند که یک نمونه از امضاهای خود را به دادگاه ارائه نماید تا امضای واقعی را با امضای جعلی مورد برسی و تطبیق قرار دهند. هردو امضا توسط کارشناسان مورد برسی قرار می گیرد، این کارشناسان برای تطبیق هردو امضا از ابزار های آزمایشگاهی استفاده کرده و با برسی عواملی مانند نوع قلم، میزان فشار به قلم و میزان شکستگی خط امضا سعی می کنند جعلی بودن امضا را به اثبات برسانند. به این روش تشخیص امضا روش فیزیکی گفته می شود.

روش شیمیایی اثبات جعل

اما اگر کارشناسان نتوانند از طریق تشخیص فیزیکی متوجه جعل سند شوند دادگاه دستور اعمال تشخیص شیمیایی را برای اثبات جعلی بودن امضا صادر می کند. در روش تشخیص امضای شیمیایی برای تطبیق هردو امضا از پرتو نور استفاده می شود که معمولا در این روش جعلی بودن امضا دقیق مشخص خواهد شد و نتیجه برای دادگاه ارسال می شود. اگر پس از برسی های انجام شده جعلی بودن امضا اثبات شود، متهم دیگر قادر به انکار جرم خود نخواهد بود و می بایستی مجازات و جریمه های نقدی که توسط دادگاه برای او تعیین می شوند را بپذیرد.

فلسفه و دلیل مجازات های سنگین برای جعل

علت مجازات ها سنگین افراد جاعل این می باشد که هیچ کس نتواند با جعل اسناد افراد به آن ها ضرر و زیان وارد کند و یا آرامش جامعه را سلب کند‌. قانون برای افرادی که با جعل اسناد دیگران باعث لطمه خوردن به اعتبار آن ها می شوند مجازات شدیدی را در نظر گرفته است. مجازات جعل نیز در قانون کشور ما مشخص و معین می باشد. در ادامه مجازات افراد جاعل را خدمتتان بیان خواهیم کرد.

مجازات جعل امضا

مجازات فردی که امضای افراد دیگر را جعل نموده است با توجه به سندی که امضا روی آن جعل شده است معین می شود. همچنین شخصیت افرادی که امضای آن ها جعل شده نیز در میزان مجازات تاثیر گذار می باشد. برای مثال اگر فردی امضای مقام معظم رهبری و یا هرکدام از رؤسای سه قوه را جعل کند و قصد داشته باشد که با اعتبار آن ها کار خود را پیش ببرد، ممکن است به حبس تا پانزده سال هم محکوم گردد که همانطور که میبیند حکم سنگینی است.

طبق ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی اگر فردی امضای دیگران را به دلیل سو استفاده جعل نماید، به حبس شش ماه تا دوسال محکوم می گردد. همچنین فرد موظف است که خسارات وارد شده به فرد شاکی را نیز بپردازد. البته در مواردی نیز دیده شده است که دادگاه فرد جاعل را به پرداخت جزای نقدی به میزان دوازده میلیون ریال محکوم کرده و فرد دیگر مجازات حبس نخواهد داشت یعنی به نوعی تبدیل مجازات انجام شده که در مقاله تبدیل مجازات عدل جویان مفصل به موارد تبدیل مجازت اختصاصی پرداخته ایم.

روند رسیدگی

الان وقت مطالبه حقوق خود و گرفتن تمام ضرر و زیان های وارده از طریق جعل امضا و شکایت از فرد جاعل می باشد برای این منظور ابتداعاً با وکیل جعل از طریق شماره44386581-021 تماس گرفته تا با بیان جزئیات پرونده خود نسبت به نحوه رسیدگی و اقدامات لازم در این خصوص آگاهی پیدا کنید، در ضمن تمامی خدمات تلفنی ما که از طریق شماره 44386581-21 انجام می گردد رایگان است.

پس از تعیین وقت جلسه حضوری حتما مدارک مربوطه من جمله کارت ملی و شناسنامه و چک یا سند یا هر چیزی دیگری که مورد جعل قرار گرفته است را با خود به همراه بیاورید از اینجا به بعد وکیل کیفری نظر به تجربیات بسیاری که داشته ، شکوائیه قوی به منظور محکوم کردن متهم تنظیم می نماید ، پس از ابلاغ شکوائیه به متهم جلسه دادرسی و دادگاه تعیین می شود ، در طی این جلسه شما باید به کمک کارشناس حقوقی ، جعل شدن امضا را اثبات نماید .

بدیهی و قطعی است که متهم جعل را نخواهد پذیرفت و رد خواهد کرد و در قدم اول هم قاضی این ادعای متهم مبنی بر عدم جعل را می پذیرد این یعنی اینکه شما باید بار اثبات جعل را به دوش بکشید در غیر این صورت حکم به نفع متهم صادر خواهد شد. در صورت تایید قاضی نمونه امضای شما به همراه سند مجعول به متخصصین دادگستری برای تشخص و کارشناسی بر روی خط ارسال می شود؛ از روش های مختلفی برای برسی نمونه مجعول استفاده می کنند. در نهایت نظر کارشناسی به قاضی ابلاغ می شود ، قاضی مطابق نظر کارشناس انجام شده حکم را صادر می کند این اهمیت نظر کارشناسان در اعلام نتیجه دعوی جعل  را می رساند.

چگونه از جعل امضای چک جلوگیری کنیم؟

ابتدایی ترین اقدام برای پیشگیری از جعل ، عدم استفاده از امضای بسیار ساده و راحت یعنی امضای منحصر به فرد خود که برای دیگران انجام آن دشوار باشد دومین اقدام لازم محافظت از دسته چک خود است ، حتی دسته چک خود را برای امانت نیز در اختیار دیگران قرار ندهید ، پرونده های بی شماری تحت عنوان خیانت در امانت وجود دارد که بیش از 30 در صد آنها مربوط به خیانت د رامانت از طریق چک می باشد . اما باید بیان داشت که حتی در صورت رعایت تمامی موارد مذکور جاعلین و افراد سود جود از هر طریقی برای ضربه زدن به شما استفاده خواهند کرد ، در چنین حالتی از طریق 44386581-021 از وکلای دلسوز دفتر وکالت عدل جویان راهنمایی و استمداد بجویید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *