بازرس شرکت

بازرس شرکت: مطابق قانون هر شرکت تجاری می بایست یک بازرس داشته باشد. لازم به ذکر می باشد که هر شرکت می تواند بیش از یک بازرس داشته باشد.همچنین  یک نفر نیز می بایست به عنوان  علی البدل تعیین شود. تمامی دعاوی مربوط به امور شرکت من جمله دعاوی شرکت با سایر شرکت ها و حتی اختلافات داخلی شرکت باید از دانش و تجربه وکیل شرکت استفاده نمود.

انتخاب بازرس

تعیین بازرس در شرکت های مختلف با روش های مختلفی انجام می شود. در شرکت های سهامی خاص توسط صاحبان سهام آن شرکت تعیین می شود. البته انتصاب فرد باید درمتن صورت جلسه بیان شود و همه سهام داران آن را امضا و تایید نمایند.

عدم تعیین بازرس

چنانچه شرکتی بازرس معین نکند و سود و منفعت و زیان وارد شده و ترازنامه های شرکت را بدون تعیین بازرس تصویب کنند، این تصویب ترازنامه  هیچ اعتباری نداشته و همه افراد ذینفع در شرکت می توانند در خواست باطل کردن تصمیمات گرفته شده بدون بازرس را داشته باشد.

بازرس شرکت

پس از تعیین بازرس این شخص باید مجموعه اقدامات و نظارت هایی را انجام دهد، از جمله آنها بررسی و تحقیق در حساب های شرکت می باشد. فرد تعیین شده می بایست صحیح بودن اطلاعاتی که مدیران به مجمع عمومی تحویل می دهند اعم از اطلاعات مربوط به منفعت و سودهای حاصله و زیان ها و همچنین ترازنامه را بررسی و صحت آنها را تایید نماید.

بازرس شرکت

ازجمله وظایف دیگر بازرس، آگاه کردن صاحبان سهام از اوضاع حسابشان می باشد. بازرس باید تمامی تخلفاتی که از مدیر شرکت سرمی زند را به اطلاع مجمع عمومی برساند، سپس باید بعد از تشکیل مجمع عمومی سالانه گزارشی را درمورد اوضاع و احوالات شرکت و تغییرات شکل گرفته به مجمع عمومی تحویل دهد.

همچنین باید این گزارش را 10 روز قبل از تشکیل جلسه سالانه آماده کرده باشد و دراختیار صاحبان سهام قراردهد. همچنین این فرد باید بعد از آنکه جرمی در شرکت رخ می دهد و وی از آن اطلاع پیدا می کند و قوع آن جرم را به مقامات قضایی اطلاع دهد.

مسئولیت های بازرس

بازرس تعیینی از سوی شرکت می بایست تمامی اقدامات و نظارت های خود را به شکل کاملا دقیق انجام دهد و در صورت تخلف بازرس ازانجام وظایف خود مسئولیت هایی برای آن وجود دارد؛ اعم از مسئولیت های مدنی و مسئولیت های کیفری.

مسئولیت مدنی

چنانچه دراثر عدم انجام وظایف قانونی بازرس، خسارتی به شرکت یا به هرکدام از صاحبان سهام وارد شود شخص بازرس مسئول جبران خسارت و ضرر وارده می باشد. نکته قابل توجه آن می باشد که اصل، عدم وجود رابطه بین ورود ضرر و خطای بازرس می باشد. بنابراین اگر فردی مدعی ورود خسارت و ضر و زیان می باشد باید ورود این خسارت را اثبات کند.

مسئولیت کیفری

اگر فردی با وجود منع قانونی برای اخذ سمت بازرسی توسط وی، بازهم این سمت در شرکت را قبول کند و به کار مشغول شود به حبس تادیبی از 2 ماه تا 6 ماه محکوم می شود.

همچنین چنانچه فردی به عنوان بازرس از روی عمد و آگاهی اطلاعات و گزارش های برخلاف واقع در مورد وضعیت شرکت به صاحبان سهام و یا به مجمع عمومی سالانه دهد به حبس تادیبی از3 ماه تا 2 سال محکوم خواهد شد. لازم به ذکر می باشد که چنانچه درشرکت اقدامات مجرمانه همانند جعل و… را مرتکب شود، درکنار مجازات مذکور مجازات مربوط به آن عنوان مجرمانه نیز برای وی اعمال خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *