اقدامات لازم برای چک برگشتی
اقدامات لازم برای چک برگشتی : چک برگشتی چیست و چرا برگشت خورده می شود؟ گاهی ممکن است کسانی که دارای دسته چک هستند برای خرید کالا و یا هر چیز دیگری از دسته جک خود استفاده نمایند و چک بکشند، اما قادر به شارژ موجودی حساب به مقدار موجودی قید شده در چک نباشند و نتوانند چک را پاس کنند. که در این صورت چک آن ها برگشت خواهد خورد. شاید برایتان سوال شود که اگر چک برگشت خورد تکلیف طلب فرد دارنده چک چگونه خواهد بود و چگونه می تواند طلب خود را وصول نماید؟ که در این باره باید بگوییم فرد دارند چک می تواند به بانک صادر کننده دسته چک مراجعه کرده و از آن ها بخواهد که گواهی عدم پرداخت چک را به او تحویل دهند.
در چه مواردی چکبرگشت خواهد خورد؟
فهرست مطالب
نبودن مبلغ و یا کافی نبودن آن
اگر در حساب شخص صادر کننده چک وجهی وجود نداشته باشد و یا وجه برای وصول چک کافی نباشد بانک چک را برگشت میزند.
دستور عدم پرداخت وجه چک
اگر فرد صادر کننده چک یا همان صاحب حساب از بانک بخواهد که چک را پاس نکند و مبلغ را از حساب او کسر نکند، بانک چک او را برگشت خواهد زد.
تنظیم چک به صورت نادرست
اگر چک به صورت نادرستی تنظیم شود بانک آن را برگشت خواهد زد، برای مثال اگر امضای فرد صادر کننده چک با امضاهای دیگر مطابقت نداشته باشد و یا در محل نوشتن مبلغ چک خط خوردگی وجود داشته باشد، بانک به چک مشکوک و آن را برگشت می زند.
صدور چک از حساب مسدود
اگر حسابی که چک در وجه آن صادر شده است جز حساب هایی باشد که به دلایلی مثل بدهی های سنگین مسدود شده است، چک برگشت خواهد خورد.
اگر چکمان وصول نشود چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
در میان اقدامات لازم برای چک برگشتی اگر به هر دلیلی فرد صادر کننده چک نتواند چک را وصول کند و قادر به تامین موجودی چک نباشد اقدامات لازم برای چک برگشتی چه خواهد بود ؟ در این حالت، ظهر نویسان باید پاسخگوی شما باشد. ضامن چک نیز به عموان پاسخگو سناخته می شود و شما می توانید با شکایت از این دو فرد در دادگاه، پس از گذشت مراحل قانونی طلب خود را وصول نمایید. دادگاه به شما این اجازه را خواهد داد که در هر زمان بتوانید برای وصول چک از فرد صادر کننده آن شکایت کنید.
دادگاه مناسب برای وصول چک های برگشتی
پس اینکه چک برگشت خورد و پاس نشد شما می توانید با مراجعه به دادگاه صالح طرح دعوا را ارایه نمایید. شاید برایتان سوال شود برای وصول چک برگشتی باید به کدام دادگاه مراجعه کرد که در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دادگاه عمومی حقوقی، محکمه مربوط به امور چک های برگشتی و وصول طلبکاران چک ها می باشد، به همین دلیل شما باید برای تنظیم طرح دعوا به این دادگاه مراجعه نمایید.
مراحل رسیدگی به دعوا مربوط به چک برگشتی چگونه خواهد بود؟
در اقدامات لازم توسط وکیل چک برگشتی قدم بعدی که باید برای وصول طلب خود بردارید تنظیم دادخواست مبنی بر وصول چک می باشد. شما باید طی ارائه دادخواستی از دادگاه مربوطه بخواهید که طلبتان را به وصول برساند. ارائه دادخواست به دادگاه یک امر کاملا ضروری به حساب می آید و شما باید حتما برای ارائه آن اقدام نمایید.
شاید برایتان طوال شود که دادخویت چیست و شامل چه چیز هایی می شود که در ادامه به این سوال نیز پاسخ داده ایم. دادخواست در واقع یک فرم چاپی به حساب می آید که شما به عنوان فرد خواهان ی بایستی اطلاعات خود را در آن نوشته و همچنین اطلاعات مسئول چک را نیز به آن اضافه نمایید، و در دادخواست وصول چک را خواستار شوید.
سپس باید دادخواست را به دادگاه ارائه داده تا توسط ناظرین برسی شود. این نکته را به یاد داشته باشید در صورتی که دادخواست خود را به دادگاه ارائه نمایید، دادگاه شما را موظف می کند که هزینه دادرسی را پرداخت نمایید. هزینه دادرسی در واقع مبلغی است که بابت برسی دادخواست شما دریافت می گردد. هزینه دادرسی با توجه به مبلغ چک مشخص می شود.
نکته مهم در اقدامات لازم برای چک برگشتی : اگر حضور و صحبت کردن شما در تمام جلسات دادگاه از موارد ضروری نمی باشد، در صورتی که شرایطش را داشته باشید بهتر است در تمام جلسات دادگاه حضور داشته باشید و پیشنهاد ما به شما این است که به عنوان یک طرف دعوا تا حد امکان در جلسات حاضر شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.