چگونه از پزشک مقصر شکایت کنیم؟

چگونه از پزشک مقصر شکایت کنیم؟ پزشکی یکی از مشاغل مقدس در سطح جهان شناخته می شود و پزشکان نیز به تبع آن از احترام و ارزش والایی در اجتماع برخوردارند. با این حال چنین قداست و ارزش والایی ممکن است دستخوش بسیاری از بی مبالاتی ها و اقداماتی واقع گردد که به جای نجات جان انسان ها و یا یاری رساندن به آن ها جهت نجات از چنگال مسائل جسمی و فیزیکی و یا حتی روانی، بیش از پیش در ورطه مشکلات غوطه ور گردند. در اینجاست که مسئله ی تقصیر پزشک پیش آمده و مسئولیت مدنی و جزایی وی را سبب می گردد.

اقدامات مسئولیت برانگیز یک پزشک

یک پزشک با توجه به اعمال ارتکابی ممکن است مرتکب یک و یا چند تخلف گردد و یا مرتکب جرائم عمد و غیر عمد نسبت به بیمار خود شود.

مسئولیت پزشک در هر کدام از اعمال فوق متفاوت بوده و اصولا جرائم پزشکی مسولیت بیشتر و محکومیت شدیدتری را نسبت به تخلفات پزشکی به دنبال خواهد داشت که این موارد توسط وکیل کیفری و حقوقی قابل پیگیری قضایی می باشند.

جهت شکایت و احقاق حق بیماری که از جانب یک پزشک مورد تعدی عمد و یا غیر عمد واقع شده است، مراجع متفاوتی تعیین شده اند که متضرر می تواند از طریق آن ها علیه پزشک متخلف و یا مجرم اقدام نماید. با یکدیگر این مراجع را مرور می کنیم.

1. تخلفات انتظامی

بیشترین اعمال ارتکابی مستوجب مسئولیت در حیطه شغل پزشکی، تخلفات انتظامی است که اعمالی از قبیل اعمال ذیل را در بر میگیرد.

  • افشای اسرار بیمار
  • برخورد نامناسب با بیماران
  • عدم پذیرش بیماران اورژانسی
  • عدم ارائه داروهای ضروری و اصلی
  • عدم رعایت نرخ تعرفه های قانونی پزشکی
  • عدم فراهم نمودن امکانات ضروری در حوزه پزشکی مربوطه

این موارد حصری نبوده و تمام اعمالی که ناشی از عدم رعایت موازین اخلاقی، شرعی، قانونی و صنفی باشد را در برمیگرد.

  • در صورتی که تخلف مربوطه به وقوع جرائم عمد و غیر عمد نیانجامد در سازمان نظام پزشکی مورد بررسی قرار میگیرد.شکایت از پزشک متخلف و یا کادر پزشکی وی می تواند توسط بیمار، خانواده وی، بازرسان قانونی و مراجع یا اشخاص ذی صلاح دیگری به عمل آید. در صورت اثبات تخلف صورت گرفته، پرونده به دادسرای انتظامی ارجاع داده می شود تا در آنجا مورد رسیدگی مقدماتی واقع گردد. دادسرای انتظامی پس از تکیمل پرونده، آن را جهت صدور رای به هیات انتظامی بدوی ارسال می دارد.

 

  • نوع دیگر از تخلفات پزشکی در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی بوده و این مرجع باید به شکایات مربوط به آن ها رسیدگی نماید. این تخلفات عبارتند از:تاسیس مراجع پزشکی غیر مجاز و بدون پروانه معتبر و یا توسط افراد غیر مجاز، عدم پذیرش بیماران اورژانسی و یا عدم پذیرش بیمه معتبر و قانونی، عرضه داروهای بدون مجوز و دیگر تخلفات قابل ارتکاب در این عرصه.

2. جرائم پزشکی

جرائم پزشکی در درجات بالاتری از تخلفات پزشکی به وقوع می پیوندند و قانونگذار شدت عمل بیشتری را در برخورد با آنان به کار برده است. جرائم پزشکی انواع بی مبالاتی و بی احتیاطی ها را از ترک فعل و یا افعال ارتکابی مثبت را در بر میگیرد.

بارها و بارها در رسانه ها و یا در اجتماعات محلی و مکان های عمومی، با اخبار بسیار تاثر برانگیز مرگ یک کودک و یا مادر در زمان وضع حمل و یا سقط عمدی یک جنین ناقص و یا نقص عضو یک بیمار و بسیاری از این موارد مواجه شده ایم.

چگونه از پزشک مقصر شکایت کنیم؟

چگونه از پزشک مقصر شکایت کنیم؟

مراجع رسیدگی به جرایم پزشکی

مراجعی که جهت رسیدگی به جرائم پزشکی مشخص شده اند با توجه به درجه جرم عبارتند از: دادگاه عمومی، دادسرای جرائم پزشکی و شورای حل اختلاف

به منظور کسب مشاوره حقوقی رایگان می توانید با شماره 44386581-021 تماس بگیرید و با بهترین وکیل پزشکی تهران در تماس بوده و مشاوره حقوقی تلفنی دریافت کنید.

دادگاه عمومی

در دادگاه های عمومی کشور اعم از دادگاه های حقوقی و یا کیفری می توان از تمامی اعمالی که مشمول افعال ارتکابی در قانون مجازات اسلامی و یا قوانین مدنی و … می گردد شکایت به  عمل آورد؛ تفاوتی ندارد فعل ارتکابی با قصد و سوء نیت همرا باشد و یا خیر؛ مدنی باشد و یا کیفری؛ توسط پزشک و یا کادر پزشکی رخ داده باشد و یا توسط دیگر افراد اجتماع.

دادسرای پزشکی و دارویی

قوه قضاییه در تهران مبادرت به تاسیس دادسرای های تخصصی نموده است که از جمله آن ها می توان به دادسرای پزشکی و دارویی اشاره نمود.این مرجع در ارتباط با دادگاه عمومی ( کیفری ) فعالیت می نماید و در رسیدگی مقدماتی خود، پرونده را به کمیسیون های پزشکی با تخصصات ویژه ارجاع نموده و پس از آن حسب مورد به دادگاه عمومی ارسال می نماید و یکی از اعضای دادسرا نیز جهت ارائه توضیحات مربوطه در محضر دادگاه حاضر می گردد.

شورای حال اختلاف بخش ویژه امور بهداشت

این بخش در شوراهای حل اختلاف استان ها و شهرستان ها فعالیت نموده و رسیدگی به دعاوی مالی در عرصه پزشکی با ارزش ریالی کمتر از5 میلیون تومان را بر عهده دارد.

راهنمای مراجعه به مراجع ذی صلاح فوق

در صورتی که از جانب یک پزشک و یا کادر پزشکی مورد تعدی و تضییع حقوق قرار گرفته اید، می توانید با توجه به  نوع جرم و یا تخلف صورت گرفته به مراجع ذی صلاح مراجعه نمایید.

در صورتی که فعل ارتکابی از نوع تخلف باشد به هیچ وجه خود را در گیر دادگاه های عمومی و رفت و آمد های گیج کننده نکنید و از مراجع بدوی و ابتدایی تر همچون سازمان تعزیرات حکومتی و یا سازمان نظام پزشکی به دنبال احقاق حق خود باشید.

اگر جرم ارتکابی بسیار شدید بوده و شما را با مسائل جدی همراه ساخته است، پیشنهاد میشود هزینه های یک وکیل پزشکی  متبحر را تقبل نموده و انتخاب بهترین مرجع رسیدگی کننده را با توجه به محل وقوع جرم ( تهران و یا دیگر شهرستان ها ) به وی بسپارید.

مسائل مالی را به شورای حل اختلاف واگذار نموده و در این خصوص می توانید امیدوار باشید در مدت زمان بسیار کمتری به نتیجه مطلوب خود خواهید رسید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *