وکیل مطالبه ارز + بهترین در تهران
وکیل مطالبه ارز ، دریافت مشاوره در رابطه با مطالبه ارز خارجی از وکیل متخصص مطالبه ارزی در عدل جویان : در تصورات عموم مردم ، ارز به واحد پولی گفته می شود که در کشورهای دیگر- به غیر از ایران – داد و ستد می گردد؛ اما ارز در علم اقتصاد، نوع پذیرفته شده ای از پول می باشد که توسط دولت ها توزیع شده و واسطه مبادله کالا و خدمات می گردد؛ بنابراین هر کشور ارز مختص به خود را دارد. معمولا معاملات و مبادلات بین المللی که در حوزه حقوق تجارت بین الملل می باشند، از طریق ارزهای رایج بین المللی صورت می گیرند. لازم به ذکر است که دادخواست های مربوط به مطالبه ارز، صرفا در خصوص معاملات و مبادلات بین المللی نیست و در صورت تراضی طرفین در یک معامله داخلی، ممکن است ارز خارجی به عنوان وجه قابل پرداخت معرفی گردد.
برخی از وکلای حقوقی ، با افزایش تجربه ، آشنایی و تخصص خویش در عرصه مطالبات ارزی، عنوان وکیل مطالبه ارز را به خود اختصاص می دهند و افراد در صورت مواجه شدن با مسائل مربوط به مطالبات ارزی به آن ها مراجعه می کنند.
ارز در سیستم بانکی جمهوری اسلامی ایران
فهرست مطالب
با توجه به نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران، کلیه ارزها قابل معامله و قابل تبدیل به وجه رایج ایران نمی باشند؛ به عبارت دیگر سیستم بانکی ایران، برخی از معاملات مبتنی بر ارز را به رسمیت شناخته و بخش دیگر را غیر قابل معامله می داند. معتبرترین ارز جهانی، دلار امریکا و پس از آن، یورو اتحادیه اروپا می باشد. ارز در کشورهای خارجی صرفا به معنای اسکناس های کاغذی نمی باشد بلکه صورت های مختلفی از قبیل سکه، چک بانکی و مسافرتی ، سفته و برات را نیز شامل می شود. بنابراین وکیل مطالبه ارز موظف به آشنایی کامل به نظام بانکی ایران در خصوص مطالبات ارزی نیز می باشد.
ارز چیست؟
در مبادلات بین المللی، ارز به معنای پول رایج خارجی است. در واقع ارز نوع پذیرفته شده ای از اسکناس و سکه می باشد که توسط دولت در داخل اقتصاد کشور توزیع و گردش پیدا میکند. متداول ترین ارزهای خارجی کاربردی در داخل ایران، دلار امریکا، یورو اتحادیه اروپا می باشد. نرخ تساوی هر ریال با هریک از ارزهای خرجی توسط بانک مرکزی و به شکل روزانه معین و به واحد های مربوطه ذیربط من جمله صرافی ها و بازارهای بورس منتقل می شود.
رسیدگی به مطالبات ارزی در دعاوی داخلی
مطابق ماده ۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی، اگر مورد دادخواست پول خارجی باشد خواهان باید در برگه دادخواست ارزش تقویم شده آن را به ریال جمهوری اسلامی ایران که توسط بانک مرکزی انجام می شود درج نماید. این امر به معنای افزایش و یا کاهش نرخ محکوم به نمی باشد بلکه به معنای توجه دادگاه به نرخ ارز خارجی طبق اعلام رسمی بانک مرکزی در روز تقدیم دادخواست است.
مراجع ذی صلاح جهت رسیدگی به مطالبات ارزی
به صورت کلی در قوانین ایران دادگاه صالح جهت مطالبات مالی، دادگاه محل اقامت خوانده و یا در صورت تراضی طرفین در قرارداد اولیه، محل انعقاد قرارداد است. اگر خوانده در ایران اقامت نداشته باشد، در دادگاه حقوقی تهران و در صورتی که مطالبات ارزی فی مابین دولت ها باشد در دادگاه های بین المللی مورد رسیدگی واقع می شود. وکیل مطالبه ارز پس از بررسی اطلاعات ارائه شده، قادر به تشخیص دادگاه صالح و پس از آن به جریان انداختن پرونده مربوط به مطالبه ارزی می باشد.
نحوه اعمال خسارت تاخیر تادیه به دادخواست مطالبه ارز خارجی:
- در یک اصول کلی در قوانین کشور زمانی که خواسته وجه نقد باشد با توجه به جمیع شروطی می توان از خوانده که محکوم شده است خسارت تاخیر تادیه دریافت نمود:
- در دادخواست خواهان مطالبه ارز خسارت را مطالبه کرده باشد،
- خوانده دادخواست توانایی پرداخت خسارات را دارد اما خسارات را پرداخت نکند
- میزان خسارت تاخیر با توجه به نرخ تورم بانک مرکزی تغییر فاحشی کرده باشد.
نکته : با توجه به اینکه در ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی برای خسارات دادرسی عنوان وجه رایج را بعنوان دین استفاده نموده است این سوال پیش می آید که تنها به وجه رایج داخلی خسارت تاخیر تادیه تعلق می گیرد یا به ارز خارجی هم خسارت تاخیر تعلق می گیرد یا خیر؟
در پاسخ باید گفت که در این زمینه در آرا و نظرها تعارض وجود دارد که در نهایت دیوانعالی کشور طی یک رای وحدت رویه به شماره ی 90 مشکل و تعارضات را برطرف نمودند که با اعلام این رای منظور از وجه در ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی شامل وجه رایج ایرانی و خارجی است بنابراین وجه خارجی یا همان ارز نیز خسارت تاخیر به آنها تعلق می گیرد.
بنابراین ماده ی 522 شامل دعاوی که خواسته ی آنها پول خارجی است هم می شود.
نحوه تقویم دادخواست ارز خارجی
- طرح دعوای مطالبه ارز خارجی یک دعوای مالی محسوب می شود بنابراین باید تعیین بهای خواسته را مشخص کرد یعنی میزان خواسته باید مشخص شود.
چند نکته در مورد تقویم خواسته باید رعایت شود: - ابتدا باید از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به نرخ رسمی ارز مورد مطالبه استعلام گردد.
- در ثانی نرخ رسمی اعلامی از طرف بانک مرکزی در تاریخ طرح و تقدیم دادخواست مطالبه ملاک محاسبه است.
نکته: نرخ ارز که در بازار آزاد مورد معامله قرار می گیرد ملاک عمل محاکم نمی باشد.
نحوه محاسبه هزینه دادرسی در مطالبه ارز
یی با توجه به مطالب فوق مطالبه ارز خارجی یک دعوای مالی محسوب می گردد بنابراین در زمان تقدیم دادخواست هزینه دادرسی نیز مطابق دعاوی مالی باید پرداخت گردد.
بنابراین:
- اگر میزان خواسته دادخواست کمتر از 20 میلیون تومان باشد ، 2/5 درصد میزان ارزش خواسته
- اگر میزان خواسته دادخواست بیشتر از 20 میلیون تومان باشد، 3/5 درصد میزان ارزش خواسته
نکته: در صورتی که خواهان دادخواست مطالبه ارز خارجی توانایی پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد می تواند در همان دادخواست مطالبه ارز خارجی در همان ستون خواسته بدوا اعسار از هزینه دادرسی را هم مطرح نماید.
ضرورت مراجعه به وکیل مطالبه ارز
در صورت بروز هر گونه مسئله ای در خصوص مطالبات ارزی، می توان امور را به وکیل مطالبه ارز محول نمود. وکلای گروه حقوقی عدل جویان با توجه به سابقه موفق در پرونده های مربوط به مطالبه ارز آماده پیگیری پرونده مطالبه ارز می باشد در در انتخاب وکیل خوب بسیار دقت کنید ؛ چرا که تمامی وکلا تخصص مطالبه ارز را ندارند . وکیل متخصص مطالبه ارز پس از دریافت مدارک و اطلاعاتی که در دست شماست، با آشنایی کامل به مبانی حقوقی و روند رسیدگی در مراجع قضایی می تواند تأثیر مثبتی در کسب نتیجه مطلوب موکل خود داشته باشد.
وکیل ارزی معمولا سالیانه پرونده های بسیاری را در خصوص مطالبات ارزی بررسی می نماید و از این طریق آگاهی و اشراف کاملی در خصوص رسیدگی به پرونده های مراجعه کنندگان به دست می آورد و همین امر عامل متمایز کننده او از دیگر وکلای عرصه حقوق است. برای بهره مند شدن از بهترین وکیل تهران و کسب مشاوره حقوقی ، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
وکیل مطالبه ارز تهران
گروه حقوقی عدل جویان سال ها است در زمینه دعاوی مطالبه ارز در تهران فعالیت می کند، در طول این سالها با بهره مند ی از بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران ، به موفقیت ها و پیروزی ها ی بسیاری در پرونده های خود دست یافته است که موجب جلب رضایت موکلین و احقاق حق آنها شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.