کاهش سن

کاهش سن:بعضی افراد خواهان کاهش سن خود می باشند باید توجه داشت که این  تغییر سن موجب تغییراتی در شناسنامه افراد می‌شود. در نتیجه با هویت انسان‌ها سروکار دارد.

بنابراین در مورد تغییرات در شناسنامه به خصوص کاهش و صغرسن سخت‌گیری‌های شدیدی انجام شده در نتیجه تغییر سن  از مسائل سخت و دشوار بوده و مدت زمان زیادی برای به سرانجام رسیدن آن لازم می باشد. این امر لزوم مراجعه به وکیل و اخذ مشاوره حقوقی را می طلبد.

در گذشته بسیاری از افراد با استناد به این که پدر و مادرشان سن آنها را چند سال بزرگتر گرفته‌اند یا شناسنامه فرزند بزرگتری که فوت کرده را بدون ابطال آن شناسنامه برای وی استفاده کرده اند، درخواست کاهش و صغرسن را می کردند.

اما امروزه استناد به این مسئله امکان پذیر نبوده و با توجه به ثبت لحظه ای و دقیق روز و ماه و ساعت تولد افراد و اشخاص استناد به این مسئله برایبسیار سخت بوده امروزه چنانچه شخصی خواهان کاهش سن خود باشد، اگر اختلاف سن واقعی وی با سن مندرج در شناسنامه 5 سال و یا بیشتر باشد این شخص  باید به کمیسیونی که با نام کمیسیون تشخیص سن می باشد که در فرمانداری‌های شهرستان‌های محل صدور افراد می باشد، رجوع کند.

ناگفته نماند که هر شخصی که صاحب شناسنامه باشد فقط یک بار می تواند برای تغییر سن خود اقدام نماید.

مدارک لازم برای تغییر سن

 

1) اصل و تصویر شناسنامه 2) اصل و تصویر شناسنامه والدین و خواهران و برادران و همسر و فرزندان 3) در صورتی که متقاضی کاهش و تغییر سن زیر 18 سال باشد باید اصل و تصویر شناسنامه ولی قانونی تحویل داده شود 4) تصویر مدارک مربوط به قیم یا وصی برای افراد تحت سرپرستی
افرادی که اختلاف سن واقعی آنها با سن شناسنامه کمتر از 5 سال باشد

 

کاهش سن:

باید بیان داشت که به طور میانگین فرصت زمانی و مدت زمانی که پروسه تغییر سن به طول می انجامد در حدود40 روز کاری می باشد که این مورد به نسبت دادگاه و شعبه ای که پرونده در آن در جریان است و سایر مسائل می تواند کاهش یا افزایش پیدا کند .

مرجع رسیدگی

اگر اختلاف سن واقعی وی با سن مندرج در شناسنامه 5 سال و یا بیشتر باشد این شخص متقاضی  باید به کمیسیونی که با نام کمیسیون تشخیص سن می باشد که در فرمانداری‌های شهرستان‌های محل صدور افراد می باشد، رجوع کند.

چنانچه فردی که خواهان و متقاضی تغییرات در شناسنامه خود باشد، درحالی که اختلاف سن واقعی او با سن شناسنامه کمتر از 5 سال باشد، می تواند برای کاهش سن خود اقدام نماید.

مرجع صالح برای رسیدگی دادگاه حقوقی محل سکونت شخص متقاضی می باشد و دیگر کمیسیون محل صدور شناسنامه متقاضی  مرجع صالح نبوده در نتیجه باید دادخواست کاهش سن و اصلاح شناسنامه را در دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه تنظیم نمایند و مرجع صالح به رسیدگی دادگاه حقوقی محل سکونت شخص متقاضی می باشد .

روند رسیدگی کاهش سن

شخصی که مدعی و خواهان اصلاح تاریخ تولد خود و صغر سن خود می باشد؛ چنانچه اختلاف سن واقعی وی با سن موجود در شناسنامه بیشتر از 5 سال باشد، باید دادخواست کاهش سن خود را در دفاتر خدمات قضایی تنظیم نماید و مدارک لازم را تسلیم کند.

بعد از تعیین تاریخ جلسه رسیدگی توسط دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن محل صدور شناسنامه وقت رسیدگی به خوانده ابلاغ خواهد شد.

بنابراین شخص متقاضی باید در وقت تعیینی حاضر باشد. چنانچه شخص متقاضی  در کمیسیون تشخیص سن محل صدور شناسنامه متقاضی حاضر نباشد، اگر پرونده در مرحله اظهار نظر باشد کمیسیون تصمیم و نظر خود را اعلام خواهد کرد.

غیبت شخص متقاضی  تاثیری در روند پرونده و صدور حکم نخواهد داشت و اگر در مرحله اظهار نظر نباشد، درخواست  وی رد می شود.

این امکان وجود دارد که بعد از رد دعوا خواهان مجددا درخواست کاهش و اصلاح شناسنامه را در کمیسیون تشخیص سن محل صدور شناسنامه خود نماید.

پس از بررسی مستندات متقاضی ، کمیسیون نظر خود را اعلام داشته و به شخص متقاضی ابلاغ می کند. چنانچه برعدم موافقت کمیسیون با کاهش سن و یا تغییر تاریخ تولد رای داده شده باشد، درخواست دوباره و مجدد خواهان متقاضی پذیرفته نمی شود و رد خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *