وکیل معاضدتی

وکیل معاضدتی متخصص : یکی از دغدغه های امروزه در مراجع قضایی سواد و اطلاعات حقوقی برای انتخاب بهترین روش و عملکرد جهت رسیدن به نتیجه مطلوب است که این امر می تواند در وهله اول در بکارگیری از یک وکیل کارآمد باشه که این امر برای همه افراد جامعه امکان پذیر نمی باشد زیرا برخی از افراد از لحاظ مالی استطاعت و تمکن ندارند که بتوانند از خدمات وکلای دادگستری استفاده نمایند لذا قانون برای این دسته از اشخاص تدبیر وکیل معاضدتی و تسخیری را پیش بینی کرده است این افراد نیز از خدمات رایگان وکلای دادگستری استفاده نمایند.

وکیل متخصص در امور معاضدتی

بنابراین یکی از حقوق اولیه و اساسی هر فرد که منجر به دادرسی عادلانه در مراجع قضایی می شود، حق داشتن وکیل می باشد. به نحوی که مطابق با اصل ۳۵ قانون اساسی: « در همه دادگاه‌ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند، باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.»

وکیل معاضدتی

همانطور که در انتهای اصل ۳۵ قانون اساسی ذکر گردیده است، عدالت قضایی ایجاب می کند که اقشار آسیب پذیر یا کم بضاعت هم در برخورداری از وکیل در عسروحرج قرار نگیرند. از این رو در ماده ۲۴ قانون وکالت بیان شده است:« کسانی که قدرت تادیه حق‌الوکاله ندارند می‌توانند از کانون تقاضای معاضدت نمایند، مشروط به اینکه دعوا براساس و راجع به شخص تقاضا کننده باشد. طرز تقاضا و سایر شرایط لازمه برای معاضدت قضایی را وزارت عدلیه به موجب نظامنامه معین خواهد نمود »
مطابق این ماده سه شرط به شرح ذیل درنظر گرفته شده است:

  1. متقاضی توانایی پرداخت حق الوکاله را نداشته باشد
  2. متقاضی طرف حق و ذینفع در دعوا باشد
  3. دعاوی مطروحه واهی و فاقد مستند و ادله محکمه پسند نباشند.

کانون وکلا با بررسی وضعیت متقاضی وکیل، و باتوجه به تصدیق معتمدان محلی و یا نیروی انتظامی محل اقدام به موافقت با درخواست شخص و معرفی وکیل می نماید.

منظور از وکیل معاضدتی چیست؟

وکالت معاضدتی وکالتی از جانب کانون وکلا در امور حقوقی است که طبق قوانین و آئین نامه ها، به وکلا ارجاع می شود و هر وکیل در طول سال تا سه مرتبه می تواند وکیل معاضدتی در یک پرونده حقوقی باشد.
وکلای گروه عدلجویان در خصوص انواع وکالت ها، اظهار دارند که : قراردادهای منعقد شده بین موکلان و وکلای گروه عدلجویان بر اساس توافق طرفین است، یعنی در شروع کار وکیل موضوع و خواسته های موکل را دقیقا را شنیده و با توجه به مدارک ومستندات ارائه شده از طرف موکل را بررسی می نمایند و نتیجتاً در مورد حق الوکاله را با توجه به توافق و بر مبنای تعرفه اعلام شده از طرف مرجع قضایی تعیین می نمایند.

لازم به تاکید است که منظور از حق الوکاله مورد اشاره در سطر فوق اینست که وکیل معاضدتی حق گرفتن هیچ وجهی تحت عنوان حق الوکاله یا حق المشاوره از موکل خویش نداشته (با توجه به شرایطی حق الوکاله از طریق کانون وکلا پرداخت می گردد) و در عوض از مزایایی همچون عدم الصاق و ابطال تمبر مالیاتی و معافیت مالیاتی در این پرونده ها، برخوردار است.

گروه وکلای عدل جویان متشکل از وکلای مجرب و مستعد، در راستای احقاق عدالت آماده قبول پرونده های حقوقی می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *