نکات فوق العاده حضانت فرزند
نکات فوق العاده حضانت فرزند : حضانت فرزند به چه معناست و وکیل حضانت چه کمکی در پرونده می کند؟
وقتی زن و شوهر در زندگی با اختلاف مواجه می شوند و تصمیم به طلاق می گیرند، در صورتی که فرزندی داشته باشند پروسه طلاق آن ها کمی پیچیده تر خواهد بود و باید قبل از طلاق حضانت کودک خود را مشخص کنند ، در ادامه با توضیحات وکیل خانواده همراه باشید..
حضانت فرزند یعنی اینکه هرکدام از والدین که شایستگی بیشتری دارند نگهداری از کودک را به عهده گرفته و تماممخارج زندگی اورا تامین نمایند. دادگاه مابین والدین یکی را به عنوان عهده دار حضانت فرزند موظف می کند و دیگری نیز طبق شرایطی می تواند در زمان های معین شده توسط دادگاه کودک خود را ملاقات نماید. همانطور که گفتیم اگر فرزندی در زندگی زن و شوهر وجود داشته باشد تا حضانت او مشخص نشود دادگاه اجازه طلاق به آن هارا نخواهد داد و همیتطور پس از اینکه حضانت کودک مشخص شود.
نکات مهم حضانت فرزند
فهرست مطالب
اقدام به طلاق باید تمام مراحل قانونی خود را طی کند تا در نتیجه زن و مرد بتوانند از یکدیگر جدا شوند. اما ممکن است زن و یا مرد نتوانند به علت وجود شغل در جلسات دادگاه حضور داشته باشند و یا اینکه از اطلاعات کافی در این باره برخوردار نباشند که در اینجا وکیل حضانت به کمکشان می آید. وکیل حضانت به آن ها کمک می کند که به راحتی از یکدیگر جدا شوند و حضانت کودک نیز خیلی سریع مشخص گردد.
یکی از مزایایی که وکیل حضانت دارد این است که اگر زن یا مرد نتوانند در جلسات دادگاه حضور داشته باشند وکیل آن ها به جایشان در دادگاه حضور پیدا می کند و به جای آن ها در دادگاه صحبت خواهد کرد. از دیگر مزایای وکیل می تواند به تسریع روند پرونده اشاره نمود. از آنجایی که وکیل دارای اطلاعات حقوقی کامل می باشد می تواند روند پیگیری پرونده را سریع تر کند و تکلیف زن و شوهر را زودتر مشخص کند.
پس از طلاق حضانت کودک به کدام یک از والدین واگذار می شود؟
همانطور که در مشاوره حقوقی حضانت نیز بیان داشتیم، طبق قانون حضانت کودک باید به بادصلاحیت ترین والد واگذار شود. طبق قوانین دادگاه خانواده دختر تا سن هفت سالکی باید با مادرش زندگی کند و پسر نیز می تواند تا سن دو سالگی با مادر زندگی کند. اما پس از گذر ۷ سالگی دختر و دو سالگی پسر حضانت آن ها به پدرشان واگذار می شود. اما توجه داشته باشید که دادگاه فقط در صورتی به پدر اجازه به عهدهگرفتن حضانت کودک را می دهد که پدر دارای هیچ کدام از شرایط زیر نباشد
- بیماری خاص
- اعتیاد به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی
- دارا نبودن صلاحیت و همچنین مناسب نبودن وضعیت مالی
- اخلاق نامناسب
چه مواردی باعث سلب حضانت کودک از والد می شوند؟
موارد بسیار زیادی هستند که باعث سلب حضانت کودک از والدش می شوند، چند مورد را در ادامه بیان کرده ایم.
طبق ماده ۱۱۷۰قانون مدنی ازدواج مادر، بیماری خاص ، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، فحشا و فساد اخلاقی، بیماری روانی، سو استفاده از کودک و تنبیه و کتک زدن کودک از جمله مواردی هستند که حضانت کودک را از والدش سلب خواهند کرد.
3نکته بسیار مهم و فوق العاده کاربردی در مورد حضانت فرزند
- در ماده ۱۱۷۱قانون مدنی آمده است که چنانچه یکی از والدین کودک فوت کند، حضانت کودک به والد دیگری سپرده می شود زیرا از دیدگاه قانون هیچ کس نمی تواند بهتر از والدین از فرزند نگهداری کند.
- طبق قانون اگر هردوی والدین کودک فوت کرده باشند و در واقع کدوک دارای هیچ والدی نباشد، دادگاه حق حضانت اورا به جد پدری او واگذار می کند. از دیدگاه قانون جد پدری ازتمام امور دارایی و همچنین شرایط فرزندش آگاه است و پس از پدر و مادر فرزند او مناسب ترین فرد برای حضانت فرزند به حساب می آید. چنانچه کودک دارای جد پدری هم نباشد و جد پدری نیز فوت کرده باشد، دادگاه حضانت اورا به بستگان واگذار خواهد کرد و واگذاری حضانت کودک با توجه به درجه نزدیکی آن ها مشخص می شود.
- اگر فرزند به سن هفت سالگی برسد می بایستی از مادر جدا شده و پدر حضانت کودک را به عهده می گیرد اما کودکی که به هفت سال رسیده باشد دارای نفقه خواهد بود و پرداخت نفقه کودک به عهده پدر می باشد. طبق قانون مادر این اجازه را خواهد داشت که نفقه فرزند را از شوهر طلب نماید.
خروج از کشور کودک تحت حضانت
در شرایطی که زندگی مشترک فی مابین پدر و مار کودک وجود ندارد هرکدام از طرفین که حضانت فرزند با وی است حق ندارد کودک را از کشور یا حتی از شهر محل زندگی خارج کند. در صورتی که اصرار به این اقدام داشته باشد و بدون اجازه طفل را از شهر یا کشور خارج کرده باشد تحت تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت و حتی ممکن است حضانت کوردک نیز از وی گرفته شود.
طرف مقابل به محض اطلاع از این ماجرا باید با شمار 44386581-021 تماس بگیردو ماجرا را با وکیل حضانت در میان بگذار سپس مراحل ممنوع الخرج کردن طرف مقابل شروع کند. مدارک و اقدامات لازم برای طرح دعوی ممنوعیت خروج فرزند عبارتند از :
- مدارک شناسایی از قبیل کارت ملی یا شناسنامه
- سند ازدواج
- دادنامه
- حکم مربوط به حضانت فرزند
را که باید به همراه خود به وکیل دادگستری تحویل دهید تا با برسی مدارک مذکور تصمیمات و اقدامات لازمه را عملی سازد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.