نکاتی در شروط ضمن عقد
نکاتی در شروط ضمن عقد : شروط ضمن عقد دفتردارانی که وظیفه ثبت ازدواج و یا طلاق افراد را دارند در واقع وظیفه اصلی آن ها به این شکل می باشد که به زن و شوهر توضیح دهند که در صورت ازدواج عقد نامه چه شرایطی را پذیرفته اند و قرار است چه کار هایی را برای همسر خود انجام دهند. دلیل اینکه دفتر داران ثبت ازدواج و طلاق باید برای افراد توضیح دهند که معنای شروط چیست این است که در واقع شرطی معتبر و قانونی است که زن و مرد هردو از آن آگاه باشند و بدانند که به چه منظور است، همچنین زن و مرد زیر این شروط را امضا می کنند و درواقع وظیفه تفهیم زن و مرد را خواهد داشت، اما متاسفانه در اکثر موارد این اتفاق نمی افتد و در اکثر موارد دیده شده که طرفین نمی دانند در حال امضای چه چیزی هستند در ادامه با توضیحات وکیل خانواده همراه باشید…
شروط باطل در حین عقد
فهرست مطالب
در حین عقدشروطی که غیر قابل انجام، خلاف قانون و بدون نفع باشند باطل محسوب شده و در واقع به آن ها عمل نخواهد شد. در ادامه به چند نمونه از شروط باطل حین عقد اشاره کرده ایم.
ریاست خانواده
ریاست خانواده غالبا برعهده مرد می باشد و او باید عهده دار ریاست خانواده باشد، اما اگر زن در حین عقد شرط کند که خود عهده دار ریاست خانه است و مرد را از ریاست خانواده منع کند، این شرط باطل خواهد بود و در واقع انجام نخواهد شد.
گرفتن حق طلاق
یکی از شروطی که ممکن است اکثر خانم ها تمایل به ذکر آن در عقدنامه خود داشته باشند گرفتن حق طلاق از شوهر است. گرفتن حق طلاق از شوهر به این معنی است که مثلا زن شرط بگذارد که فقط خودش بتواند از دادگاه درخواست طلاق نماید و مرد این حق را نداشته باشد که در این صورت باید بگوییم دین یک شرط باطل است و انجام نخواهد شد زیرا زن و مرد هردو حق طلاق دارند و هیچکدام نمی توانند این حق را از دیگری سلب کنند.
مواردی که در بالا بیان شده نمونه هایی از شرط های باطل بود، در حین عقد توجه فرمایید که چه چیزی را امضا می کنید و اصلا قرار است چه چیزی را بپذیرید.
نکاتی در شروط ضمن عقد
شروطی در حین عقد زن و مرد امضا می کنند دیگر قابل تغییر نخواهند بود و تغییر دادن آن ها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که زن و مردباهم به توافق برسند. در واقع باید گفت بعضی از شروطی که حین عقد امضا می شود اصلا قابل پذیرش نمی باشند و باطل می شوند.شروطی که انجام آن ها بدون نفع برای طرف مقابل باشد، شروطی که انجام آن ها مقدور نباشد و غیر ممکن باشند و شروطی که خلاف قانون باشند قابل پذیرش نیستند و باطل خواهند شد. شروط بسیار زیادی هستند که جز شرط های باطل به حساب می آیند که در ادامه مطلب قصد داریم به آن ها اشاره کنیم.
شروط قابل ذکر در عقد نامه
اگر زن و شوهر باهم به توافق برسند که برخی شروط را در عقدنامه قید کنند این اجازه را خواهند داشت که آن هارا حین عقد امضا کنند. در ادامه به چند مورد از شروط قابل ذکر درعقد نامه اشاره کرده ایم.
حق تصنیف اموال
زن و شوهر می توانند شرطی را امضا کنند که طلق آن اموال آن ها نصف خواهد شد و نصف اموال به همسرشانتعلق می گیرد، البته زن و شوهر با توافق یکدیگر می توانند این شرط ا به نفع خود تغییر دهند.
وکالت در حق طلاق
زن نیز مثل مرد این اجازه را خواهد داشت که از دادگاه در خواست طلاق نماید اما اگر در عقد نامه او وکالت طلاق به او داده شده باشد زن به طور گسترده تری می تواند در خواست طلاق بدهد.
ذکر حق خروج از کشور
زن درحین عقد این اجازه را خواهد داشت که در عقد نامه ذکر کند حق خروج از کشور با اوست و مرد چنین حقی ندارد. در این مورد به خصوص به زنان پیشنهاد می شوند که با استفاده از یک وکیل، وکالت حق خروج از کشور را از همسر خود سلب نمایند، و دلیل استفاده از وکالت رسمی هم این است که برهی دفتر داران شروط عقد نام را مبنی بر حق وکالت خروج از کشور نپذیرفته و درخواست وکالت رسمی می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.