ممنوعیت خروج فرزند

ممنوعیت خروج فرزند : ممنوعیت خروج فرزند به چه معناست؟ وقتی زن و شوهر از یکدیگر جدا می شوند در صورتی که فرزندی داشته باشند طبق قانون می بایستی یکی از آن ها حضانت کودک را به عهده بگیرد.

این یک قانون و ظیفه و در عین حال تکلیف است که برای اخذ اطلاعات بیشتر در این زمنیه یعین حق یا تکلیف بودن حضانت به مقاله وکیل حضانت ما مراجعه کنید. سپردن حضانت فرزند به یکی از این دو نفر به این معنی نیست که والد دیگر حق دیدار با فرزند خود و یا حق گرفتن تصمیماتی برای اورا نداشته باشد.ممنوعیت خروج فرزند یکی از مواردی است که در دادگاه مورد برسی قرار می گیرد.

ممنوعیت خروج فرزند

شخصی که طبق نظر دادگاه صلاحیت حضانت فرزند را دارد و از فرزند نگهداری می کند این اجازه را نخواهد داشت که بدون اجازه والد دیگر فرزند را به کشوری دیگر منتقل کند و یا محل زندگی اورا تغییر دهد. زیرا این کار باعث می شود که والدی که حضانت کودک را در اختیار ندارد نتواند فرزند خودرا ببیند و از حق و حقوقش باز خواهد ماند.
پدر و مادری که حضانت کودک با او نیست این امکان را خواهد داشت که در صورت مشاهده خروج فرزند بدون هماهنگی با او از فردی که حضانت با اوست ، در دادگاه شکایت کند. دادگاه نیز با تعیین یک دستور موقت مانع از خروج فرزند بدون اجازه والدش می شود.

شرایط اجازه خارج کردن فرزند از کشور

در ماده ۴۱ و ۴۵قانون حمایت از خانواده آمده است که صلاحیت کودک مهم ترین مورد است و باید به آن توجه زیادی شود. به همین دلیل اگر دادگاه صلاح کودک را در خروج او از کشور و یا تغییر محل زندگی او ببیند این اجازه را به فرد حضانت کننده او خواهد داد که بتواند کودک را از کشور خارج کند.

ممنوعیت خروج فرزند

ماده 41 قانون حمایت خانواده

ماده ۴۲قانون حمایت از خانواده این گونه بیان می کند که فرد حضانت کننده در صورتی که بتواند در دادگاه ثابت کند که صلاح فرزند او در خروج از کشور و یا تغییر محل زندگی او است این اجازه را خواهد داشت که مجوز خروج از کشور فرزند خودرا دریافت نماید. البته این درصورتی است که فرد حضانت کننده کودک با کمک وکیل خانواده در دادگاه اثبات نماید که فرزند را به کشور بازگردانده و با خروج فرزند از کشور مانع از ملاقات او با والد دیگرش نخواهد شد.

در چه صورتی گرفتن رضایت والد دیگر برای خروج فرزند از کشور الزامی است؟

در ماده ۱۸قانون حمایت خانواده آمده است که اگر فرزندی که قرار است از کشور خارج شود زیر هجده سال سن داشته باشد و تحت حضانت مادرش باشد، دارا بودن اجازه پدر برای خروج او الزامی خواهد بود و مادر نمی تواند بدون اخذ اجازه پدر فرزند را از کشور خارج کرده و یا محل زندگی او را که طبق توافقات تعیین شده است را تغییر دهد.

روش های ممنوع کردن خروج فرزند!!

  1. این قانون شامل حال پدران نیز می شود و اگر حضانت کودک طبق قانون به پدرش محول شده باشد و پدر قصد خروج فرزند بدون هماهنگی با مادرش را داشته باشد، برای مادر کودک نیز این امکان فراهم است که مانع خروج فرزند خود از کشور شود. مادر برای منع خروج فرزند می تواند از دو راه اقدام کند.
    برای مثال با وجود اینکه پدر می تواند برای فرزندش ویزا تهیه کند اما مادر در صورت عدم‌ رضایت می تواند به اداره ویزا و گذرنامه مراجعه کرده و مانع از خروج فرزند خود شود.
  2. روش دیگر ممنوعیت خروج فرزند مادر می تواند با مراجعه به دادگاه و ثابت کردن اینکه پدر قصد دارد بدون رضایت او کودک را از کشور خارج کمد، نسبت به ممنوع الخروج کردن کودکش اقدام نماید.

حکم ممنوع الخروج بودن فرزند در دادگاه چگونه صادر می شود؟

اگر هر کدام از والد که حضانت فرزند را در اختیار ندارند به دادگاه مراجعه نمایند و طی دادخواستی از دادگاه بخواهند که فرزندشان را ممنوع الخروج کند، دادگاه نیز با برسی تمام جوانب این حکم را صادر خواهد کرد. البته صدور حکم ممنوع الخروج بودن کودک به راحتی صادر نمی شود و والد باید ادعای خودرا اثبات نماید.

برای اثبات ادعا می بایستی والد دوم در دادگاه گذر نامه کودک خود یا شواهدی را ارائه دهد که نشان دهند والدی که حضانت کودک به عهده اوست قصد خارج کردن فرزند از کشور را دارد. البته این حکم در صورتی صادر می شود که خروج فرزند از کشور برای او صلاح نباشد و سود و منفعتی را برای او به همراه نیاورد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *