مشاوره حقوقی ورشکستگی

مشاوره حقوقی ورشکستگی : امروزه ورشکستگی موضوعی است که ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده است. موضوع بررسی جرم هایی که مرتبط با ورشکستگی می باشد، همواره در دادگاه ها و دفاتر مربوط به رسیدگی به این پرونده ها ذکر می شود. لازم به ذکر است که در این جرم عنصر مادی بزه، از طرف افرادی که از نظر قانون و مقررات مرتبط با تجارت، تاجر می ‌باشند قابلیت پیگیری را دارد.

ما در مطلب مشاوره حقوقی ورشکستگی قصد داریم تا با نکات مرتبط با ورشکستگی و چگونگی پیگیری آن را از نهادهای مختلف مورد بررسی قرار داده و نکات حقوقی ورشکستگی و نکات مرتبط با آن را عنوان نماییم. چنانچه به عنوان یک شخص حقیقی و یا حقوقی دچار ورشکستگی شده اید، توصیه ما به شما این است که توضیحات وکیل حقوقی عدل جویان را تا پایان مورد بررسی قرار داده تا با نکات مرتبط با آن آشنا شوید.

مشاوره حقوقی ورشکستگی

توجه داشته باشید که موضوعات مرتبط با ورشکستگی به بازرگانانی اختصاص پیدا می‌ کند که دچار این مشکل شده ‌اند. لذا بدهکارانی که تاجر نمی باشند، از طیف قانون و مقررات مرتبط با ورشکستگی خارج شده و در بازه این طیف قرار نخواهند گرفت.

مشاوره حقوقی ورشکستگی

یک نکته فوق العاده آنکه طبق قانون های مرتبط با تجارت، تاجر ورشکسته نباید عملی را که ممکن است سرنوشت طلبکاران را تحت شعاع قرار دهد، انجام دهد. همچنین تمامی اختیارات اموال و حقوق هایی که فرد تاجر دارد، همگی مشمول منع مداخله تاجر مربوط می ‌باشد، توجه داشته باشید که طبق ماده ۴۱۸ قانون مرتبط با تجارت، فرد ورشکسته هیچ ‌گونه اجازه دخالتی را در امور مالی مرتبط با خود را ندارد. لذا در این مورد اداره تمامی اموال وی در اختیار مدیر تصفیه و یا اداری مرتبط قرار می گیرد.

توجه داشته باشید فردی که برای او حکم ورشکستگی اعلام شده، با فردی که برای او حکم اعسار داده شده است متفاوت می‌ باشند. لذا طبق مقررات ویژه، فردی که برای او حکم اعسار صادر شده باشد، می تواند اموال خود را اداره نماید.

آیا این معاونت در ورشکستگی جرم محسوب می‌ شود؟  مجازات آن چه می باشد؟

سوالی که ذهن بسیاری از افراد را تحت شعاع قرار داده است، این است که معاونت در جرم ورشکستگی به چه صورت می باشد؟! در این مورد می توان گفت که طبق ماده ۲۳۶ قانون مرتبط با مجازات عمومی، علاوه بر اینکه فرد ورشکسته که از قضا تاجر می باشد، چنانچه این فرد دارای هم دست و یا معاونی باشد، این مجازات نیز برای معاون او صادر خواهد شد. لذا در تمامی ماده ‌های قانونی مرتبط با مجازات اسلامی، این موضوع پیش می ‌آید که مجازات فردی که در جرم ورشکستگی معاونت داشته است، به چه صورت می باشد. مجازات فردی که در این رابطه به جرم معاونت محکوم شده است، یک الی دو درجه نسبت به فرد اصلی که جرم را انجام داده است، کمتر می باشد.

 چه افرادی به عنوان معاون در جرم ورشکستگی به حساب می ‌آیند؟

باید بیان داشت افرادی که به جرم تطمیع، ترغیب و یا این که تحریک افراد نسبت به سوء استفاده از دیگران اقدام کنند، در جرم ورشکستگی معاون به حساب می آیند. لازم به ذکر است فردی که دست به ساخت ابزار ارتکاب جرم می زند، به عنوان معاون شناخته می ‌شوند. هر آن کس که در ایجاد این جرم کمک‌ کننده باشد و آن را آسان نماید نیز می‌توان به عنوان معاونت در جرم ورشکستگی او را شناخت. در کل می توان گفت که در صورت محرز شدن معاونت در پرونده ورشکستگی فرد، حتماً فرد معاونت کننده در این کار مجازات خواهد شد.

بحث پایانی

سوالی که برای بسیاری از افراد  در جلسه مشاوره حقوقی ورشکستگی پیش می ‌آید این است که آیا موسسات غیر تجاری هم مشمول این جرم می شوند؟
در این مورد می توان گفت که در قوانین ایران، ورشکستگی تنها به تجار حقیقی و انواع شرکت هایی که با تجارت سرکار دارند مربوط می شود. فلذا در این قانون آمده است که اشخاص حقوقی را در بر نخواهد گرفت لازم به ذکر است. در پایان می توان گفت افرادی که تعمداً دست به تقلب در ارائه جرم ورشکستگی بنمایند، تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و در صورت محرز شدن جرم، باعث توقیف اموال آن ‌ها خواهد شد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *