مشاوره حقوقی وجه التزام قراردادی

مشاوره حقوقی وجه التزام قراردادی : بهتر است پیش از پرداختن به هر مبحثی، به صورت دقیق وجه التزام قراردی را تعریف نماییم.

بر طبق قواعد عمومی مربوط به رشته حقوق، در صورتی که به واسطه عدم انجام تعهدی قانونی و یا تأخیر در زمان انجام تعهد، خسارتی به فرد دیگری وارد شود، فرد خاطی ملزم به جبران خسارت زیان دیده است. منظور از این جبران خسارت، پرداخت یک وجه کاملا نقدی است.

میزان خسارت توسط کارشناسان رسمی دادگستری تعیین و اعلام می گردد. اما گاهی طرفین یک قرارداد برای جلوگیری از تعیین خسارت احتمالی توسط کارشناسان دادگستری در قرارداد مربوطه، وجهی را در خصوص جبران خسارت درج نموده و اعلام می نمایند که اگر یکی از طرفین قرارداد به تعهدات مندرج در آن عمل نکند و یا با تأخیر به آن ها عمل کند موظف به پرداخت خسارت مقرر شده  در قرارداد می باشد.

مبلغ درج شده همان وجه التزام قراردادی است که در دادگاه قابل استناد بوده و کاملا قانونی است. در صورت وجود هر گونه شک و شبهه ای در خصوص وجه التزام قراردادی می توان به وکیل حقوقی مراجعه و با دریافت مشاوره حقوقی وجه التزام قرادادی مشکلات رفع شود.

تفاوت وجه التزام قراردادی و مطالبه ضررو زیان

استناد به وجه التزام قراردادی پایه حقوقی محکم تر و قانونی تری داشته و به احتمال قوی تر کسب نتیجه مطلوب را به دنبال خواهد داشت. اما اگر در یک قرارداد وجه التزام مشخص نشده باشد فرد زیان دیده باید در دادگاه اضرار از طریق عدم انجام تعهد و یا تأخیر از زمان اجرای قانونی آن را اثبات نماید و سپس به حکم تعیین میزان خسارت توسط کارشناسان دادگستری دست یابد.

این در حالیست که صرف در دست داشتن قرارداد و امضای معتبر هر دو طرف برای اثبات وجه التزام قراردادی کافی بوده و فرد هیچ گونه نیازی به اثبات ضرر و زیان وارده نخواهد داشت. تفاوت این دو دارای ظرافت های بسیاری است که مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری می تواند آن ها را کاملا شفاف سازی نماید.

مشاوره حقوقی وجه التزام قراردادی

مشاوره حقوقی وجه التزام قراردادی

گروه حقوقی ما در راستای رسیدن به هدف خود که بالابردن سطح اطلاعات حقوقی مردم واحقاق حق می باشد اقدام به ارائه اطلاعات حقوقی به طرق مختلف می نماید،مشاوره حقوقی تلفنی، ۲۴ساعته، حضوری و آنلاین از انواع خدمات حقوقی  گروه حقوقی ما  می باشد،همچنین برای بهره مندی ازخدمات حقوقی تلفنی می توانید با شماره  ۴۴۳۸۶۵۸۱تماس حاصل فرمایید .

وجه التزام قراردادی غیر متعارف

یکی از چالش هایی که هم قضات دادگاه ها و هم  وکلا با آن روبرو می شوند ، وجه التزام قراردادی غیر متعارف است که با مبلغی بسیار بالاتر از ارزش قرارداد مورد نظر ایجاد می گردد.

در این خصوص رویه دادگاه ها کاملا متفاوت بوده. دادگاه ها در برخی موارد با تعیین سقف ارزش قرارداد مورد نظر، حکم به پرداخت وجه التزام تعیین شده از  جانب خود می نمایند.

اما در اکثر موارد و با استناد دادگاه ها به اصل حاکمیت اداره ، مبلغ مورد نظر را که به امضای طرفین رسیده مبنا قرار داده و حکم به پرداخت کامل آن می نمایند.

نتایج پرداخت وجه التزام قراردادی

 وجه التزام قراردادی برای الزام طرفین به رعایت تعهدات مندرج در قرارداد ایجاد شده است. اکنون این سوال پیش می آید که در صورت پرداخت وجه التزام قراردادی توسط خاطی، آیا وی همچنان موظف به انجام تعهدات مربوطه است.

در این صورت می توان به رأی دادگاه ها و نظرات قضات اشاره نمود . معمولا قضات دادگاه ها در صورتی خاطی را به پرداخت وجه التزام قراردادی محکوم می نمایند که شرایط انجام تعهد از بین رفته و یا انجام تعهد دیگر منفعت اولیه را نداشته باشد . بنابراین اگر خاطی وجه التزام را پرداخت نماید به معنای خاتمه مسئولیت وی در مقابل تعهدات مندرج در قرارداد است.

 

نکاتی در خصوص وجه التزام قراردادی

 

  1. وجه التزام قراردادی مقطوع بوده و دادگاه نمی تواند به مبلغی کمتر و یا بیشتر از مبلغ تعیین شده در قرارداد برای وجه التزام حکم نماید.
  2. عدم انجام تعهد و یا تأخیر انجام تعهد نباید به واسطه یک اتفاق فورس ماژور و خارج از اراده متعهد باشد.
  3. این دعوی، یک دعوی مالی بوده و مستلزم پرداخت هزینه دادرسی بر طبق مبلغ مورد نظر است.
  4. وجه التزام در قوانین ایران ماهیت حقوقی داشته و به همین علت از شمول مراجع کیفری خارج است.

دادگاه صالح رسیدگی به دعوای وجه التزام قراردادی

در خصوص تعیین دادگاه صالح رسیدگی به دعوای وجه التزام قراردادی باید موضوع تعهد را در نظر گرفت. اگر این موضوع یک مال غیر منقول باشد باید در دادگاه محل مال غیر منقول طرح دعوا نمود. اما اگر موضوع دعوا، یک مال منقول باشد. باید در دادگاه محلی مربوط به محل اقامت خوانده و یا محل انعقاد قرارداد طرح دعوی کرد. مسئله طرح دعوی و صلاحیت مراجع قانونی یک امر حقوقی بسیار مهم بوده.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *