مشاوره حقوقی مزاحمت

مشاوره حقوقی مزاحمت : یکی از ناهنجاری های اجتماعی که بیش از هرزمان دیگری کشور ما با آن  مواجه است، مسائل مربوط به مزاحمت اعم از مزاحمت های خیابانی و تلفنی بود.

در گذشته ، پیگیری و شناسایی مزاحمین تلفنی کار راحتی نبود و مسئله مربوط به مزاحمت های خیابانی با توجه به واکنش های شدید خانوادگی، معمولا برای همیشه مخفی می ماند. با پیشرفت قوانین و افزایش سطح آگاهی های اجتماعی، واکنش قانونی به این نوع جرائم مورد توجه واقع شد، یکی از بهترین راه های مواجه با مزاحمت،  مراجعه به وکیل و اخذ مشاوره حقوقی مزاحمت می باشد.

مزاحمت و مصادیق آن

هر فردی که با حرف، عمل و عکس العمل خود آسایش فرد و یا افرادی را بر هم بزند، مزاحم و عمل ارتکابی توسط وی مزاحمت نامیده می شود. مصادیق مزاحمت عبارتند از:

  1. مزاحمت تلفنی
  2. مزاحمت برای بانوان و اطفال
  3. مزاحمت های ملکی

مزاحمت تلفنی

نکته قابل توجه در مشاوره حقوقی مزاحمت آن است که ، شایع ترین نوع مزاحمت در دو دهه اخیر، مزاحمت تلفنی بوده است.

در چند دهه گذشته، پیگیری و شناسایی مزاحمین تلفنی کار راحتی نبود اما امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و همچنین تدوین قوانین کاربردی تر جهت شناسایی مرتکب، این کار بسیار راحت تر شده است.

مزاحمت تلفنی می تواند مصایق مختلفی داشته باشد از جمله:  ایراد حرف های رکیک و ناپسند به مخاطب و یا گفتن خبرهای دروغ و تکان دهنده و مواردی از این قبیل که روح مخاطب و خانواده وی را آزرده خاطر می کند.

مجازات مزاحمت تلفنی

قاتون  ، به غیر از مجازات خاصی که برای مزاحمت تلفنی از جانب شرکت های مخابراتی وضع شده است،  مجرم مزاحمت تلفنی را را به حبس از یک تا شش ماه محکوم می کند.

این جرم از جرائم عمومی بوده و رضایت شاکی خصوصی سبب تبرئه کامل مجرم نمی گردد اما سبب تقلیل مجازات وی و یا تبدیل آن به جزای نقدی می شود. همچنین باید متذکر گردید که اگر مزاحم تلفنی با خبر کذب سبب ایراد شوک، وقوع مرگ و دیگر مسائل جدی به مخاطب گردد، مجازات فرد افزایش می یابد.

مزاحمت خیابانی بانوان 

مزاحمت برای کودکان و بانوان ، دو مقوله کاملا جدا از یکدیگر می باشند ، اما قوانین مرتبط با آن ها کاملا یکسان بوده و به همین علت در یک حیطه  در مقاله مشاوره حقوققی مزاحمتمورد برسی واقع می شوند.

جرم اهانت و مزاحمت برای اطفال و بانوان در مکان های عمومی رخ  می دهد چرا که ورود به عرصه زندگی خصوصی آن ها، سبب بروز جرائم دیگر به ویژه جرم تجاوز می گردد.

مجازات مزاحمت بانوان و اطفال

مطابق قانون مجازات اسلامی :

هر کس در اماکن عمومی یا معابر، معترض و یا مزاحم اطفال و یا زنان بشود و یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد. این جرم تابع هتک حرمت اشخاص می باشد که از جرائم سنگین کیفری بوده و رسیدگی به آن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گذشت شاکی تنها سبب تقلیل مجازات مرتکب شده و هیچ گاه سبب تبرئه وی نمی گردد.

خدمات حقوقی رایگان!!

انجام مشاوره حقوقی رایگان توسط تیم حقوقی ما  این امکان را به شما می دهد تا بدون هزینه نسبت به مسئله و پرونده حقوقی خود اطلاعات مفید وسودمندی کسب نمایید.

خدمات حقوقی رایگان ما توسط وکلای دل سوز و کارشناسان نخبه و دانش آموخته دانشگاه های برتر ایران انجام می شود، با این اقدام سعی کرده ایم  تا هیچ فردی به علت مشکل مالی از احقاق حق خود باز نماند.

مزاحمت برای بانوان از طریق فضای مجازی:

بسیاری از خانم هایی که در فضای مجازی فعالیت دارند دچار این مشکل می شوند، در زمان های گذشته یکی از راه های تهدید بانوان منتشر کردن عکس های آنان در فضای مجازی بوده که این عمل با آمدن اینستاگرام عملاً دیگر معنای پیدا نمی کرد زیرا که خود خانم ها عکس هایشان را در فضای مجازی منتشر می کنند پس دیگر  فرصتی برای تهدید باقی نمی ماند امروز مزاحمت برای بانوان از طریق  اصرار به دوستی در فضای مجازی شکل می گیرید و تا حدی که خانم ها را کلافه می کنند مزاحت در فضای مجاری به هر نحو و شکلی که باشد قابل پیگیری به راحت ترین شکل است.

کارشناس حقوقی در جلسه مشاوره حقوقی مزاحمت بیان داشت :

بسیاری گمان می کنند که پیدا کردن افراد مزاحم در شبکه های اجتماعی بسیار سخت است اما کاملاً اشتباه است امروز یه کمک پلیس فتا هر شخص که برای بانوان مزاحمت ایجاد کنند در فضای مجازی سریع شناسایی شده  و پرونده کیفری برای آنان تشکیل شده و اعمال مجازات خواهد شد.

مزاحمت ملکی

کارشناس حقوق در جلسه مشاوره حقوقی مزاحمت بیان داشت که مزاحمت فقط مختص بانوان و خانم ها نیست بلکه مزاحمت ملکی هم داریم.

به صورت جلوگیری از انتفاع  و استفاده صاحب مال از ملک خویش رخ می دهد همچمیم ممکن است مزاحمت ملکی  به واسطه انتفاع نادرست  مزاحم از مال خویش با ایجاد زحمت و ممانعت برای دیگران رخ  دهد.به طور نمونه فرد ملک خویش را تبدلی به محل فسادو فحشا کرده که علاوه بر مزاحمت ملکی مرتکب جرم کیفری نیزه شده است. شایع ترین نوع مزاحمت ملکی مربوط می شود به مزاحمت های صوتی در ساختمان ها که سبب سلب آسایش دیگران می گردد.

مجازات مزاحمت ملکی

 طبق ماده 690 قانون مجازات اسلامی، ایجاد هرگونه مزاحمت ملکی، سبب محکومیت به حبس از دو ماه تا یک سال و همچنین رفع مزاحمت و اعاده وضعیت به صورت سابق می باشد و همچنین حکم شش ماه تا دو سال حبس را در صورت تکرار مزاحمت ملکی مقرر نموده است.

گرفتن مشاوره حقوقی مزاحمت  و آگاهی از مجازات های مقرر شده و نحوه برخورد قانون با مزاحمین از جمله مزاحمت های ملکی نقش بسیار زیادی در ایجاد آسایش دوباره متضررین مزاحمت داشته است.

مشاوره حقوقی مزاحمت

مرجع صالح رسیدگی به مزاحمت

شاکی باید شکایت کیفری خود را از طریق دادسرا پیگیری نماید. مراجعه به وکیل دادگستری  می تواند بسیار کارساز باشد و سبب  جمع آوری ادله مربوط به اثبات جرم کمک نموده و سب تسریع در روند رسیدگی شود . دادسرای صالح ، داسرایی است که جرم در حوزه صلاحیت آن اتفاق افتاده است. پس از مراحل مقدماتی و انجام بازپرسی، پرونده جهت رسیدگی به دادگاه کیفری حوزه جرم و یا بر حسب نیاز به دادگاه کیفری محل دستگیری متهم ارسال می گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *