مشاوره حقوقی رفع حجر
مشاوره حقوقی رفع حجر : در علم حقوق، فردی که مشمول حکم حجر گردد، محجور خوانده شده و منظور از آن فردیست که استقلال شخصی جهت تصرف در اموال خود و یا دفاع از حقوق مدنی خود را ندارد. باید یادآور گردید که عدم استقلال و تصرف محجورین در حقوق مدنی و اموال خود، به علت دفاع و حمایت از حقوق آنان می باشد نه پایمال نمودن آن، هر چند در مواردی مشاهده شده است که این حکم، موجبات سوء استفاده بسیاری از افراد را برانگیخته است. با توجه به عدم آشنایی بسیاری از افراد جامعه با قوانین مربوط به حکم حجر، مراجعه به وکیل دادگستری و اخذ مشاوره حقوقی رفع حجر می تواند راهگشای بسیاری از موارد باشد.
انواع حجر در علم حقوق
قانون مدنی در یک دسته بندی کلی، محجورین را به سه دسته تقسیم نموده است که عبارند از:
- صغار
- افراد غیر رشید ( سفها )
- مجانین
حجر به دو صورت عام و خاص رخ می دهد. حجر عام، محجور را از تمام حقوق مدنی خود منع می نماید و حجر خاص که صرفا منع کننده برخی حقوق فرد به ویژه حقوق مالی است. به عنوان مثال، فرد مجنون از ورود به تمامی حقوق مدنی خود منع شده است و مشمول حجر عام است اما شخص سفیه تنها صلاحیت قانونی تصرف در اموال خود را ندارد؛ بنابراین حجر سفیه، از نوع حجر خاص است. حجر، توسط حقوق دانان به دسته های دیگری نیز تقسیم بندی شده است از جمله می توان به حجر قانونی و حجر قضایی، حجر مبتنی بر فقدان اراده و نقص اراده، حجر مبتنی بر زمان محدود و مبتنی بر عدم زمان محدود و یا حجر مالی و غیر مالی اشاره نمود.

مشاوره حقوقی رفع حجر
صغار، سفها، مجانین
صغیر به کسی گفته می شود که هنوز به سن بلوغ نرسیده است و در اصلاح حقوقی، کبیر نشده است. سفیه به معنای فردیست که دخل و تصرف او در اموال شخصی خود عاقلانه نبوده و آن ها را هدر می دهد و تباه می سازد. مجنون فردیست که به اختلال کامل قوای دماغی مبتلا بوده و هیچ گونه کنش و یا واکنش عقلانی در حطیه حقوق مالی و غیر مالی ندارد. چنین افرادی واجد شرایط رشد نبوده و مورد حمایت قانونگذار واقع شده اند. کارشناس حقوقی رفع حجر می تواند تعیین نماید که حجر مربوطه از کدام نوع می باشد.
یک نکته جالب
سفها و حتی دیوانگان می توانند حساب بانکی باز کنند اما برای این اقدام باید به همراه ولی یا قیم یا سرپرست خود به بانکی که می خواهند حساب بازکنند مراجعه کنند.
قیمومت در حکم حجرو حکم رفع حجر
در صورت صدور حکم حجر، قانون ضرورت نصب قیم را مطرح نموده و این امر را در حیطه وظایف دادستان دانسته است. با توجه به قانون امور حسبی، والدین فرد محجور، مناسب ترین افراد برای قیمومت وی تا پیش از ازدواج فرد محجور می باشند. ممکن است دادگاه خانواده، جهت جلوگیری از سوء استفاده قیم و تصرف غیر قانونی وی در اموال محجور، ناظر و یا ناظرانی را انتخاب نماید که بر اعمال قیم نظارت داشته باشند.
قیم با در نظر گرفتن مصلحت محجور، در اموال وی تصرف نموده و حقوق مدنی وی را بر عهده می گیرد. قیم در حیطه وظایف خود در خصوص نگهداری و تصرف در اموال محجور و دفاع از حقوق مدنی او، آزادی مطلق نداشته و سوء استفاده از این جایگاه، موجبات مسولیت حقوقی و حتی کیفری او را فراهم خواهد نمود. صدور حکم رفع حجر، سبب اتمام قیمومت فرد شده و عزل قیم مبتنی بر صدور حکم رفع قیمومت نمی باشد.
خدمات حقوقی رایگان رفع حجر
با مطالعه مقالات موجود در سایت گروه حقوقی عدل جویان به نشانی adljooyan.com از اطلاعات سودمند و مشاوره حقوقی رایگان بهره مند شوید ،در این مقالات سعی شده مطالب به زبان ساده بیان شوند علاوه بر این سایت گروه حقوقی عدل جویان در پی خدمات حقوقی رایگان خود این امکان را برای شما فراهم آورده تا در سایت گروه حقوقی عدل جویان به قسمت (پرسش و پاسخ حقوقی ) مراحعه کنید و سوال خود را در آنجا مطرح سازید،منتظر باشید تا وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی عدل جویان پاسخ پرسش شما را به صورت رایگان برای شما ارسال نمایند.
صدور حکم رفع حجر
صدور حکم رفع حجر مبتنی است بر اثبات رشد محجور که از مراکز پزشکی قانونی معتبر صادر شده باشد. هر چند نظریه پزشکی قانونی در این زمینه از اعتبار ویژه ای برخوردار است اما دادگاه جهت صدور حکم حجر، به این گواهی اکتفا نکرده و خود نیز مبادرت به تحقیقاتی در این زمینه می نماید.
بهترین وکیل پایه یک دادگستری
عدم مراجعه به وکیل می تواند آثارو ضررهای جبران ناپذیری را برای شما داشته باشد ، برای بهره مندی از مجرب ترین و ارزان ترین و بهترین وکیل تهران با وکلای گروه حقوقی عدل جویان در ارتباط باشید، گروه حقوقی عد ل جویان ضمن بهره مندی از مجرب ترین و بهترین وکیل تهران ، این نوید را به شما می دهد که پرونده ی حقوقی شما را از ابتدا با دو وکیل حرفه ای و با تجربه پیگیری می نماید.
آثار حقوقی حکم رفع حجر
صدور حکم حجر، محجور را از تصرف در اموال و دفاعاز حقوق مدنی خود منع می نماید. پر واضح است که با صدور حکم رفع حجر، این اختیارات در حیطه حقوق شخصی فرد قرار گرفته و خود مستقلا می تواند در خصوص آن ها اظهار نظر نموده و در آن ها هر گونه دخل و تصرف قانونی را بنماید. تمامی حقوق و اختیارات قانونی فردی که از حجر خارج شده است با عموم جامعه برابر بوده و محجوریت وی در یک زمان مشخص، باعث سلب برخی از حقوق در زمان اثبات رشد نمی گردد.
مشاوره حقوقی رفع حجر
در صورت رفع حجر، شخص محجور می تواند حکم حجر صادر شده در مورد وی را رفع کند. اگر شخصی خواهان رفع حجر خود می باشد، باید ادعای رفع حجر خود را اثبات نماید و در دفاتر خدمات قضایی دادخواستی را به عنوان صدور حکم رفع حجر تنظیم نماید. دادگاه نیز پس از تحقیقات لازم، این فرد را به پزشکی قانونی ارجاع داده و معرفی کرده پس از تایید پزشکی قانونی دادگاه حکم رفع حجر را صادر می کند. پس از صدور حکم رفع حجر شخص محجوری که قیم داشته است، قیمومیت آن شخص خود به خود باطل و از بین میرود و بعد از آن شخص می تواند در معاملات خود به طور مستقل اقدام نماید و آزادانه در امور و اموال خود تصرف کند.
با سلام
آیا جهت رفع حجر ، نظر پزشکی قانونی اجباری می باشد ؟