مشاوره حقوقی توهین
مشاوره حقوقی توهین : توهین از دیرباز یکی از اعمال نابهنجار اجتماعی بوده است که برخی انسان ها با استفاده از آن سعی در کاهش شئونات اجتماعی یک فرد دیگر داشته و از این طریق او را به کینه های انتقام جویانه فرا خوانده اند. اما قانونگذاران با بنیان مبانی حقوقی آن و جرم انگاری توهین و افترا، تمامی تلاش های بازدارنده و محکوم کننده خود را در قبال چنین افرادی به کار برده اند.
مشاوره حقوقی توهین به صورت رایگان
فهرست مطالب
پرونده های کیفری با توجه به حساسیت و تاثیر گذاری در آینده فرد باید بسیار سریع و هوشمندانه نسبت به آن اقداماتی را به عمل آورد شما عزیزانی که با پروندهای کیفری درگیر می باشید می توانید با گروه حقوقی ما تماس حاصل فرمایید، حتی اگر در غیر ساعات اداری به خدمات حقوقی نیاز داشته باشید باید به سایت گروه حقوقی عدل جویان مراجعه کنید ، به طور 24 ساعته از مشاوره حقوقی رایگان بهره مند شوید.
توهین چیست ؟
توهین از ریشه وهن و به معنای خفیف و خوار نمودن است. منظور از خفیف نمودن، همان کسر شأن نمودن و پایین آوردن شأن اجتماعی فرد است. توهین شامل هرگونه رفتاری اعم از قول، فعل، کتابت و هر گونه اشاره ای است که موجبات وهن شخصیت طرف مقابل را در اجتماع فراهم آورد. شخصی که مورد توهین واقع می گردد باید حتما شخص حقیقی باشد.
عناصر جرم توهین
هر جرم کیفری از سه رکن قانونی، مادی و معنوی تشکیل میگردد. جرم توهین نیز باید دارای این سه رکن باشد تا بتوان در مراجع دادگستری در خصوص آن طرح دعوی نمود. ارکان جرم توهین به قرار ذیل می باشند.
عنصر قانونی عناصر قانونی جرم توهین در مواد ، 513، 514، 608، 609، 619 قانون مجازات اسلامی مورد اشاره واقع شده است. همچنین در این زمینه می توان به ماده 26 قانون مطبوعات و مواد 48 و 49 قانون جرائم نیرو های مسلح اشاره نمود.
عنصر مادی
عنصر مادی این جرم را رفتار شخص توهین کننده به شرط مشخص بودن و قابل استناد بودن تشکیل می دهد.
عنصر معنوی
عنصر معنوی این جرم را آگاهی از عمل ارتکابی در حین ارتکاب و همچنین داشتن سوء نیت در این زمینه تشکیل می دهد.
می تواند با بررسی ارکان مختلف عمل ارتکابی، قابلیت طرح دعوی در خصوص توهین و یا عدم قابلیت آن را مشخص نماید.
مشاوره حقوقی تلفنی
دعاوی کیفری همواره جزوه دعاوی مشکل و دشواری بوده به همین علت کسانی که در گیر دعاوی کیفری می شوند به سبب اطلاع نداشتن از قوانین و نحوه رسیدگی چنین پرونده هایی اکثراً در پرونده ه ی خود شکست می خورند.
ما به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات حقوقی تلفنی یا آنلاین در سایت می باشیم، همچنین می توانید به صورت تلفنی از طریق شماره 44386581 مشاوره حقوقی تلفنی دریافت نمایید.
انواع توهین و مجازات آن ها
توهین با توجه به عمل ارتکابی و شخصی که مورد توهین واقع شده است به سه دسته اصلی تقسیم می گردد. توهین ساده، توهین مشدد و توهین مستوجب حد.
توهین ساده غالب توهین های صورت گرفته در زندگی روزمره از نوع ساده می باشند و مجازات آن در قانون 608 قانون مجازات اسلامی تعیین شده است. این مجازات شامل 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار ریال تا یک میلیون ریال جریمه نقدی خواهد بود.
توهین مشدد در صورتی که توهین نسبت به فردی که دارای جایگاه اجتماعی، دینی و یا سیاسی خاصی باشد، توهین مشدد خواهد بود. اگر توهین به مقام رهبری فعلی و یا پیشین باشد، دارای شدیدترین نوع مجازات ممکن است که شامل شش ماه تا دو سال حبس می باشد. همچنین توهین به دیگر مقامات سیاسی ایران مشمول مجازات حبس از سه ماه تا شش ماه و یا 74 ضربه شلاق و یا 50 هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
توهین مستوجب حد بارز ترین نوع توهین در قانون و شرع که مستوجب حد گردد، قذف نام دارد که مرتکب به 80 ضربه شلاق محکوم می گردد.
حساس ترین دعاوی مطروحه در دادگاه ها مربوط به دعاوی کیفری می باشد،گروه وکلای ما به دلیل استفاده از وکیل متخصص کیفری که سالها به صورت تخصصی در زمینه کیفری فعالیت کرده، مفید ترین وکاربردی ترین مشاوره حقوقی غرب تهران را ارائه می دهد،پرونده های کیفری به دلیل حساسیت بالا باید حتما توسط وکیل دادگستری پیگیری شود،
مرجع صالح رسیدگی به جرم توهین
همچون دیگر جرائم کیفری، جرم توهین نیز توسط قربانی توهین در دادسرای محل وقوع جرم قابل پیگیری است.
پس از بررسی های مقدماتی و تنظیم کامل پرونده توسط بازپرس و ضابطین دادگستری، پرونده جهت رسیدگی نهایی به دادگاه کیفری محل وقوع جرم ارسال می گردد. در این زمینه مشورت با وکیل توهین می تواند در تنظیم یک شکواییه قوی و محکم بسیار کارگشا باشد.
نکاتی در خصوص جرم توهین
جرم توهین می تواند به اشکال مختلفی از انواع حرکت دست و انگشت و چشم و … نیز صورت گیرد.
- توهین ممکن است هم به صورت غیابی و هم در حضور شخص قربانی انجام گیرد.
- در انجام توهین، دروغ و یا راست بودن نکته مورد نظر مهم نیست و صرف اعمال وهن آمیز کافی است.
- توهین نسبت به اشخاص حقوقی همچون ادارات و شرکت ها قابل تحقق نیست.
- میان حقوقدانان در خصوص جرم قذف اختلاف است. برخی آن را شامل توهین و برخی آن را زیر مجموعه افترا می دانند.
- توهین اگر توسط یک مقام بالای حکومتی و یا اجتماعی صورت گیرد مجازات مشدده خواهد داشت.
- توهین می تواند به صورت ترک فعل نیز تحقق یابد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.