مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت محکوم به

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت محکوم به : دین، دائن و مدیون، مباحث تازه ای نبوده و انسان ها در طول تاریخ بارها با این موارد و مسائل پیش آمده مواجه بوده اند.

کسی که مدعی اعسار می باشد، باید به طور کامل با معرفی تمامی اموال خود، دادخواست اعسار خود را به دادگاه تقدیم نماید و اعسار خود را اثبات نماید.

فرد مدعی اعسار می تواند برای اثبات ادعای خود از شاهد نیز کمک بگیرد. انجام مشاوره حقوقی رایگان توسط وکلای گروه حقوقی ما  این امکان را به شما می دهد تا بدون هزینه نسبت به مسئله و پرونده حقوقی خود اطلاعات مفید وسودمندی کسب نمایید.

اعسار از پرداخت محکوم به چیست؟

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت محکوم به: اعسار به معنای عدم توانایی مدیون از پرداخت دینی است که به دائن دارد.این عدم توانایی بر اساس میزان دارایی های مثبت مدیون سنجیده می گردد. دادگاه مستثنیات دین را از میزان دارایی های مدیون خارج نموده و در صورتی که اموال باقی مانده جهت پرداخت دین کافی نباشد، حکم به اعسار مدیون می دهد.

در تبیین بیشتر موضوع می توان گفت :

هر دعوایی که در دادگاه بر پایه دین مدیون نسبت به دائن مطرح شده باشد، دارای سه بخش اصلی است که عبارتند از:

  1. محکوم له و یا همان دائن ( کسی که باید دین به او پرداخت شود )
  2. محکوم علیه و یا همان مدیون ( کسی که باید دین را به دائن پرداخت نماید )
  3. محکوم به و یا همان دین ( مالی که مدیون باید به دائن بدهد )

محکوم علیه همیشه توانایی مالی پرداخت محکوم به، به محکوم له را نداشته و عدم کفایت اموال وی، پس از خروج مستثنیات دین، به معنای اعسار وی از پرداخت محکوم به است.

باید دقت نمود که در برخی موارد، محکوم علیه تنها توانایی پرداخت قسمتی از محکوم به را دارد و نه تمام آن را.در چنین مواردی، وی نسبت به پرداخت قسمت باقی مانده معسر شناخته شده و مشمول قوانین اعسار از پرداخت محکوم به می گردد.

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت محکوم به

مستثنیات دین چیست؟

در مقاله مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت محکوم به باید بیان داشت ، منظور از مستثنیات دین، منزل مسکونی، اسباب و اثاثیه، وسایل آموزشی و وسایل ضروری کسب و کار و پیشه و تمامی وسایل ضروری مورد نیاز فرد و خانواده تحت تکفل وی است که میزان و درجه اعتبار آن ها با شأن فرد در حالت اعسار سنجیده می گردد.

بنابراین اگر فردی یک منزل مسکونی بسیار مجلل داشته باشد و در مقابل فرد دیگری مدیون گردد، نمی تواند منزل مجلل را با توجه به شرایط پیشین خود، در مقوله مستثنیات دین وارد نموده و با این بهانه از پرداخت دین خودداری نماید.هزینه وقیمت مشاوره حقوقی گروه حقوقی ما  کمترین هزینه مشاوره حقوقی درغرب تهران می باشد.

اثبات حکم اعسار از پرداخت محکوم به

در مبحث مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت محکوم به، عدم دسترسی به مال مدیون، در حکم نداشتن مال است و قابلیت استناد در دادگاه را برای اثبات اعسار دارد.

اثبات اعسار بر عهده مدیون است. در این زمینه قانون امکان استفاده از سوگند برای اثبات اعسار را قانونی دانسته و گفته است که با توجه به تشریفات مقرر در قانون آیین دادرسی مدنی، سوگند مدیون مبنی بر اعسار از پرداخت محکوم به پذیرفته می شود.سوگند باید دارای شرایط خاص مقرر در قانون باشد. یعنی سوگند نیاز به درخواست دارد.

 اعسار از پرداخت محکوم به

فردی که مدعی اعسار می باشد، می تواند دادخواستی را با عنوان اعسار از پرداخت محکوم به در دفاتر خدمات قضایی تنظیم نماید.پس از تعیین وقت رسیدگی و تشکیل دادگاه، خواهان می بایست معسر بودن خویش را از طریق مدارک و اسناد مربوط به دارایی و وجوه نقدی وی در بانک ها و اموال منقول و غیر منقول وی و یا با شهادت شهود یا استشهادیه و…اثبات نماید.

دادگاه نیز پس از بررسی و تحقیقات لازم چنانچه ادعای اعسار خواهان ثابت شود، حکم به اعسار وی صادر کرده و دستور به تقسیط محکوم به می دهد.

انواع احکام دادگاه ها در خصوص اعسار از پرداخت محکوم به

حکم اعسار از پرداخت محکوم به دارای دو صورت مختلف است. یکی حکم به اعسار مطلق و دیگری حکم به تقسیط محکوم به. باید دقت نمود که حکم تقسیط محکوم به نیز نوعی نمایان گر اعسار است.هر کدام از موارد فوق در نتیجه ارائه یک دادخواست جداگانه مبنی بر اعسار و یا درخواست تقسیم محکوم به، به دادگاه صادر می گردد.در این صورت باید دقت نمود که اگر فردی دادخواست اعسار مطلق داده باشد. دادگاه پس از بررسی اموال وی، ممکن است تنها به تقسیط محکوم به رأی دهد.اما اگر در دادخواست، درخواست تقسیط محکوم به داده شده باشد، دادگاه نمی تواند به اعسار مطلق حکم دهد. چرا که مدیون در ضمن تنظیم دادخواست، خود به تمکن مالی در حد تقسیط محکوم به اقرار نموده است.

مرجع صالح رسیدگی به دعوی اعسار از پرداخت محکوم به

دادگاه صالح رسیدگی به دعوی اعسار از پرداخت محکوم به، همان دادگاه بدوی است که به دعوی مربوط به پرداخت دین رسیدگی نموده و در نهایت به پرداخت محکوم به توسط محکوم علیه حکم نموده است.
فرد معسر می تواند به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه نمود تا  از مسائل جزئی حقوقی دیگری که در این زمینه مطرح می گردد ، آگاه شود.فردی که مدعی اعسار می باشد، می تواند دادخواستی را با عنوان اعسار از پرداخت محکوم به در دفاتر خدمات قضایی تنظیم نماید.پس از تعیین وقت رسیدگی و تشکیل دادگاه، خواهان می بایست معسر بودن خویش را از طریق مدارک و اسناد مربوط به دارایی و وجوه نقدی وی در بانک ها و اموال منقول و غیر منقول وی و یا با شهادت شهود یا استشهادیه و…اثبات نماید.

دادگاه نیز پس از بررسی و تحقیقات لازم چنانچه ادعای اعسار خواهان ثابت شود، حکم به اعسار وی صادر کرده و دستور به تقسیط محکوم به می دهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *