مزاحمت تلفنی و مجازت آن

مزاحمت تلفنی : امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از تلفن همراه به یکی از ملزمات زندگی بشر تبدیل شده است.در این میان برخی از افراد به شیوه های غلط و نادرستی از تلفن همراه یا سایر وسایل ارتباطی یا شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و از این طریق برای مردم مزاحمت ایجاد می کنند.

ایجاد مزاحمت تلفنی برای سایر افراد جرم بوده و مجازات در نظرگرفته شده است.بنابراین کسی که با استفاده از تلفن همراه یا با استفاده از هر وسیله ارتباطی دیگر برای سایر افراد مزاحمت ایجاد کند، مجرم شناخته شده و مجازات برای وی پیش بینی شده است.

ضمانت اجرای مزاحمت تلفنی

اگر فردی به وسیله تلفن همراه یا سایر وسایل ارتباطی برای سایرین مزاحمت ایجاد کند، پس از شکایت شاکی از فرد مزاحم و اثبات مزاحمت تلفنی او به حبس تا 6 ماه محکوم خواهد شد.

مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

حتی اگر شاکی بعد از شکایت از فرد مزاحم از شکایت خود صرف نظر کند و شکایت خود را اصطلاحا پس بگیرد، پرونده  مختومه نخواهد شد. زیرا که مزاحمت از اعمال و جرایمی می باشد که غیر قابل گذشت بوده و جنبه ی عمومی دارد در این صورت حتی در صورت گذشت شاکی از مزاحم تلفنی مرجع قضایی و نظام قضایی همچنان پرونده وی را بررسی و پیگیری خواهد کرد و مجازات را برای وی اعمال خواهد کرد. البته که درصورت گذشت شاکی، مجازات مزاحمت تلفنی در نظرگرفته شده کاسته می شود اما این مجازات هرگز به طور کل از بین نخواهد رفت.

نحوه ایجاد مزاحمت تلفنی

ایجاد مزاحمت تلفنی از طرق گوناگونی انجام می پذیرد ازجمله با ناسزا گفتن و همچنین زنگ زدن مکرر و بی هدف یا ایجاد صداهایی رعب آور یا تهدید و… که همگی از انواع مزاحمت های تلفنی می باشند.

همچنین چنانچه فردی اخبار کذب را از طریق تلفن همراه منتشر کند و موجب ایجاد شوک یا دگرگونی روحی و روانی فردی شود و به وی آسیب جسمی یا روانی برسد علاوه بر مسئولیت مدنی که می بایست جبران ضرر و زیان کند به مجازات کیفری حبس تا 6 ماه می باشد محکوم می شود که در این رابطه می توانید با وکیل کیفری نیز مشورت نمایید.

مزاحمت تلفنی با سیم کارت دیگری

ممکن است فردی به وسیله سیم کارت دیگری برای فردی مزاحمت ایجاد کند، حال فرقی نمی کند که این سیم کارت را از چه طریقی به دست آورده. در این حالت شخصی که عمل مجرمانه  را مرتکب شده، محکوم خواهد شد و مجازات آن یعنی حبس تا 6 ماه برای فردی که مزاحمت را ایجاد کرده ولو با تلفن و یا سیمکارت دیگری اعمال خواهد شد.

مزاحمت تلفنی و مجازت آن

مرجع قضایی صالح

مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به این جرم دادسرای محل سکونت فردی که برای او مزاحمت ایجاد شده و قصد شکایت دارد می باشد.

بنابراین فردی که مزاحمت تلفنی برای وی ایجاد شده باید به دادسرای محل اقامت خود یا جایی که این فعل در آنجا انجام شده یعنی مکان وقوع جرم ، رجوع کند.

روند رسیدگی

فردی که برای وی از طریق تلفن همراه مزاحمت ایجاد شده باشد می تواند به دادسرای محل اقامت خود که در واقع ممکن است محل وقع جرم هم باشد رجوع کند.

سپس یک شکوائیه ای را مبنی بر ایجاد مزاحمت تلفنی تنظیم نماید و به دادسرای محل اقامت خود یا مکان وقوع جرم تقدیم نماید. بعد از تشکیل دادگاه، متشاکی باید مدارک خود را از جمله پیامک های ارسال شده و… را تقدیم دادگاه نماید. همچنین دادگاه نیز در صورت لزوم از مراجع ذی ربط همانند مخابرات درخواست پرینت مکالمات را می نماید در صورت اثبات  فرد مزاحم به حبس تا 6 ماه محکوم می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *