مجمع عمومی فوق العاده
مجمع عمومی فوق العاده: در شرکت ها درکنار مجامع عمومی عادی یک مجمع دیگری وجود دارد که وظایف و اختیارات جداگانه ای دارد البته این دو مجمع، یعنی مجمع عمومی عادی و فوق العاده شباهت هایی هم با یکدیگر دارند.
صلاحیت مجمع
مجمع عمومی فوق العاده هرگونه تغییرات دراساسنامه و سرمایه مربوط به شرکت و یا انحلال شرکت را در اختیار دارد و درانجام این تغیرات یعنی تغییرات دراساسنامه و سرمایه مربوط به شرکت و… تنها مرجع صلاحیت دار بوده و تغییرات در اساسنامه فقط در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده بوده و مجمع عمومی فوق العاده که انجام تغییرات و تصمیم های مذکور اعم از تغییرات در اساسنامه و یا تغییرات در سرمایه شرکت را برعهده دارد. بنابراین نمی تواند انجام این اعمال را به هیئت مدیره شرکت و یا مجمع عمومی عادی شرکت واگذار کند.
منع مجمع عمومی از تغییرات در اساسنامه
با وجود تمام اختیاراتی که مجمع در تغییر اساسنامه و…دارد، در برخی از موارد مجمع هم حق ایجاد تغییرات و دستکاری در اساسنامه و… را ندارند. به عبارتی، در برخی از موارد دیگر تصمیمات مجمع اثر گذار نیست.
موارد و قوانینی که تصمیمات مجمع برخلاف آن اثر گذارنبوده عبارت است از:
- هیچ کدام از مجامع عمومی حق تغییر دادن تابعیت شرکت را ندارند.
- هیچ اکثریتی نمی تواند بر تعهدات سهام داران بیافزاید. برای نمونه نمی توان سهام داران را اجبار کرد که می بایست آورده و سرمایه خود را در شرکت افزایش دهند.
- مجمع فوق العاده به هیچ وجه حق ندارد که دستور یا تصمیم برمحروم کردن یکی از سهام داران از رای دادن کند .
- مجمع حق ندارد دستور به اخراج یکی از سهام داران صادر کند .
- مجمع فوق العاده حق ندارد سهام داران را از انتقال سهام خود ممنوع یا محروم کند.
- مجمع حق ندارد تصمیماتی را اخذ نماید که درصلاحیت مجمع عمومی یا هیئت مدیره بوده.
ثبت تغییرات شرکت
هرگاه جلسه مجمع عمومی مبنی بر تغییر دراساسنامه تشکیل شود، هر نوع تغییری که باشد؛ اعم از تغییر در آدرس یا موضوع شرکت و… همه این تغییرات می بایست صورت جلسه شده و به دنبال آن برای ثبت تغییرات الزاما باید صورت جلسه تنظیم شده از تغییرات ایجاد شده به اداره مرجع ثبت شرکت ها ارسال شود.
مجمع عمومی فوق العاده
اعضای مجمع را می توانند هر کدام از سهام داران تشکیل دهند و در این مورد فرقی نمی کند که چه مقدارسهام داشته باشند. اما این مورد از قواعد آمره نمی باشد. یعنی اعضاء و سهام داران شرکت می توانند در اساسنامه قید کنند که تنها افرادی می توانند در مجمع شرکت کنند که به مقدار و میزان معین سهام داشته باشند و افرادی که کمتر از آن مقدار سهام دارند، نتوانند به عضویت مجمع عمومی درآیند.
حد نصاب درتشکیل جلسه مجمع فوق العاده
برای تشکیل مجمع می بایست تعدادی مشخص از اعضای مجمع و سهام داران شرکت حضور داشته باشند. در جلسه مجمع ، دارندگان بیش از نصف سهام که حق رای دارند باید حضور یابند. چنانچه در اولین دعوت حد نصاب حاصل نشد، مجمع می بایست دوباره دعوت به عمل آورد و در مرتبه دوم، حداقل می بابیست یک سوم سهام دارانی که حق رای دارند، حضور داشته باشند. در غیر این صورت، جلسه رسمیت نخواهد داشت. یعنی تمامی تصمیمات اخذ شده فاقد اعتباراست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.