مزاحمت تلفنی ،مجازات و نحوه شکایت از مزاحم

مزاحمت تلفنی : تصور کنید فردی از ساعت ۱۲ شب به بعد به تلفن خانه شما زنگ می زند و باعث مزاحمت شما و خانواده اتان می شود. در واقع این نوع از مزاحمت به این شکل است که کسی با تلفن زدن به شما باعث از خواب بیدار شدنتان شود و کارش را مداوم تکرار کند و باعث شود که خط تلفن شما مشغول گردد.

به این عمل مزاحمت تلفنی گفته می شود که در واقع جرم است و در قوانین حقوقی کشور ما جز جرائم عمدی محسوب می گردد.  افرادی که برای آن ها مزاحمت ایجاد شده است می توانند از فرد مجرم در دادگاه شکایت نمایند و فرد مجرم نیز باید پاسخگوی این جرم خود باشد.

مزاحمت تلفنی چیست:

مزاحمت تلفنی در واقع عملی نلشایست است که مجازاتی را برای فرد مجرم در پی خواهد داشت. اما در بعضی از موارد دیده شده که فرد توانسته در دادگاه پاسخگوی این عمل خود باشد و دادگاه نیز از مجازات او صرف نظر کرده است. برای مثال اگر فرد بتواند به دادگاه اثبات کند که هدفش از تلفن زدن به شاکی مشروع بوده و حسن نیت داشته است، دادگاه او را تبرعه کرده و فرد مجارات نخواهد شد. اما این از مزاحمت  خود انواع مختلفی دارد که همگی مزاحمت به حساب آمده و شخص مجرم در صورت ارتکاب آن ها مجازات خواهد شد. در ادامه چند مورد از مزاحمت های تلفنی را نام برده ایم:

فوت کردن و سوت کشیدن

تصور کنید فردی به تلفن خانه شما زنگ می زند و به جای صحبت کردن سکوت می نماید و در تلفن فوت می کند و یا اینکه سوت می کشد، و کار خود را چندین بار تکرار می کند و باعث مزاحمت شما می شود.

مجازات مزاحمت تلفنی

فحاشی

فردی به تلفن شما زنگ می زند و به شخصیت سما توهین می کند، به شما فحاشی می کند و از الفاظ رکیک استفاده می نماید. قصد این فرد ایجاد مزاحمت است و چندین بار عمل خودرا تکرار می کند.

بیان اخبار کذب

فرد مزاحمی به شما زنگ می زند و پشت تلفن به شما اخبار دروغین و کذب می دهد و یا اینکه تهمت می زند که با این کار در واقع برای شما مزاحمت تلفنی ایجاد کرده است. اینگونه مزاحمت شدیدترین مجازات را در پی خواهد داشت و فرد مجرم باید منتظر عواقب وخیمی باشد.

شوک به خانواده

فرد مجرم به شما تلفن می زند با بیان یک خبر کذب یا ناراحت کننده باعث می شود آرامش خانواده شما از دست برود که در این مورد نیز یکی از مزاحمت های تلفنی به شمار می رود و مجازات در پی خواهد داشت.

مواردی که در بالا بیان شد انواع مزاحمت هستند، اما مجازات  نیز مختلف است و با توجه به نوع مزاحمت اعمال می گردد. در ادامه مجازات افراد مزاحم را برای شما بیان کرده ایم.

مجازات مزاحمت تلفنی

در ماده ۶۴۱قانون مجازات اسلامی آمده است که هرکس با استفاده از تلفن به شخص دیگر زنگ بزند و برای او مزاحمت ایجاد کند، باعث آزار و اذیت او شود دادگاه اورا به حبس محکوم خواهد کرد. مدت زمان حبس این گونه مجرمان از یک تا شش ماه خواهد بود و میزان جرم تعیین کننده تعداد ماه های حبس است. مجازات مزاحمت های تلفنی در اینجا ختم نمی شود و عواقب سنگین دیگری را نیز در پی خواهد داشت که توسط وکیل کیفری قابل پیگیری می باشد، . شاید با خود تصور کنید که مزاحمت  مجازات سنگینی ندارد و شاید اصلا جرم محسوب نشود .

اما باید بگوییم مزاحمت تلفنی نه تنها جرم است و مجازات خاص خود را دارد، بلکه باعث محروم‌ شدن افراد از استفاده تلفن نیز خواهد گردید. طبق ماده ۱۴ قانون تاسیس مخابرات اگر فردی با استفاده از خط تلفن خود برای دیگران انواع مزاحمت های تلفنی را ایجاد نماید و باعث آزار اذیت مردم شود، شرکت مخابرات او را از استفاده تلفن به مدت سه ماه محروم خواهد کرد. البته پس از گذشت سه ماه نیز امکان استفاده از دستگاه تلفن وجود نخواهد داشت و فرد مجرم می بایست به شرکت مخابرات مراجعه کرده و با پرداخت مبلغی به عنوان جریمه، مسدودی خط تلفن خود را رفع نماید تا بتواند از تلفن استفاده کند.

اگر مجرم برای بار دوم مرتکب چنین جرمی شود، شرکت مخابرات اورا به مدت شش ماه از استفاده تلفن محروم می نماید. چنانچه فرد مجرم برای بار سوم مرتکب چنین مجازاتی شود، شرکت مخابرات تلفن اورا به صورت دائمی مسدود خواهد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *