قانون جدید طلاق توافقی
قانون جدید طلاق توافقی: قانون طلاق توافقی که یکی از مهمترین بخش های مربوط به قانون حمایت خانواده می باشد که در سال 1391 تدوین شده است.
در قوانین مربوط به طلاق توافقی مسائلی همچون نفقه زن و فرزندان، حضانت فرزندان، ملاقات با فرزندان، مهریه و اموری از این قبیل تعیین تکلیف شده است که در قانون جدید طلاق توافقی بدون تغییر مانده اند.
قانون جدید طلاق توافقی با توجه به مشکلات عدیده ای که در خصوص لزوم مراجعه زوجین به داوری پیش آمده بود در سال 1397 مورد بررسی و سپس تدوین گردید.
طلاق توافقی چیست ؟
فهرست مطالب
طلاق توافقی یک از گونه های طلاق می باشد که در حقوق خصوصی تحت عنوان طلاق خلع و مبارات شناخته می شود.
درخواست این طلاق از جانب زوجه بوده و همین امر مهمترین عامل تمایز آن می باشد. همانگونه که در قوانین مدنی تدوین شده است، زن از حق مهریه و مرد از حق طلاق برخوردار است.
در صورتی که زن از مهریه خود گذشت بنماید و مرد نیز حق طلاق را به زن منتقل کند، شرایط تحقق طلاق توافقی فراهم می گردد.
ضرورت داوری درقانون طلاق توافقی سال 1391
در سال 91 یکی از ضروریات مشخص شده قبل از انجام طلاق، الزامی مبنی بر ایجاد گروهی از یک و یا چند داور از طرف زوج و یک یا چند داور از طرف زوجه وجود داشت که در زمینه ادامه زندگی و یا ضرورت طلاق زوجین به بحث پرداخته و سپس نتیجه به دست آمده از جلسات داوری را اعلام می نمودند. این امر مسائل عدیده ای را به وجود آورده بود.
درست است که طلاق در اسلام امری منفور اعلام شده است اما برخی مواقع ادامه یک زندگی مشترک، مضرات بیشتری را به همراه خواهد داشت تا قطع و اتمام آن. در بسیاری از موارد داوری ها با جانبداری از یک طرف به مجادلات بیشتری کشیده می شد و امکان صرف نظر از طلاق به کمترین حد ممکن می رسید. این گونه بود که قانون حمایت از خانواده در پی تغییر این قانون برآمد.
قانون جدید طلاق توافقی
قانون جدید طلاق توافقی در سال 1397 مقرر شده است و در آن قانون مراجعه به داوری حذف و مراجعه به مشاوره از اهمیت بسزایی برخوردار شد.
تا قبل از قانون طلاق توافقی، زوجین می توانستند به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و درخواست خود را مبنی بر طلاق ثبت نمایند. اما در قانون جدید ، ثبت درخواست مبتنی است بر ارائه گواهی مراکز غربالگری.
مراکز غربالگری و یا مشاور خانواده
در قانون جدید طلاق توافقی، مقرر شده است که زوجین قبل از ثبت درخواست خود در دفتر خدمات الکترونیک قضایی .
ملزم به شرکت در جلسات مراکز غربالگری و یا مشاور خانواده می باشند. تعداد این جلسات در یک ماه، چهار جلسه می باشد.
اما در صورت درخواست طرفین و صلاحدید مراکز مشاوره ممکن است تا یک جلسه نیز کاهش یابند. مشاور خانواده از هیچ کدام از طرفین جانبداری ننموده و مشکلات موجود را با توجه به مبانی فرهنگی، روحی، خانوادگی و سلایق طرفین سنجیده و حتی در برخی موارد خود نیز به مصلحت طلاق در خصوص برخی از مراجعات پی می برند.
وکیل طلاق توافقی
همچون انواع دیگر طلاق ها، طی نمودن مراحل طلاق توافقی نیز به دو صورت قابل انجام است. یا اینکه طرفین خود تمام مراحل را سپری نمایند و یا اینکه امور را به یک وکیل بسپارند.
از آنجا که ارائه دادخواست و به طبع آن ثبت دادخواست. مستلزم مراجعه به یکی از مراکز خدمات الکترونیک قضایی می باشد و آنجا نیز آشنایی با مفاهیم حقوقی از الزامات پیش برنده کار است که ممکن است سبب سردرگمی طرفین شود.
می توان در همین ابتدای کار به ضرورت استمداد از یک وکیل طلاق توافقی برای طی مراحل پی برد. مشاوره حقوقی طلاق توافقی با صورت جلسه نمودن توافقات زوجین در تمام مسایل مالی و غیرمالی، می تواند تمام مراحل را حتی بدون حضور زوجین نیز به اتمام برساند.
الزام طرفین به حضور در شعبات مختلف دادگاه ها در صورت عدم اخذ وکیل و همچنین ساعت ها منتظر ماندن در پشت درب اتاق دادگاه ها و دست کشیدن از انجام امور روزانه و همچنین رویاوریی دو نفری که قصد جدایی دارند و به طبع آن مشاجرات بسیاری که بین آنان پیش می آید. هر کدام به نحوی ضرورت حضور وکیل طلاق توافقی را بیش از پیش نمایان می سازد.
گواهی عدم امکان سازش
گواهی عدم امکان سازش که اصطلاحا به آن گواهی عدم انصراف از طلاق می گویند. سندی معتبر می باشد که طبق قانون جدید طلاق توافقی باید توسط مراکز غربالگری و مشاوران خانواده صادر شود و قابل ارائه به دادگاه مورد نظر است و پس از حکم دادگاه. مهمترین سند رسمی، دال بر انجام رسمی و قانونی طلاق می باشد.
در واقع با چنین سندی، درخواست زوجه و یا زوجین در خصوص طلاق، صورت کاملا قانونی گرفته و در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت خواهد گردید.
تحول اصلی در قانون طلاق توافقی، تحول شکلی
می توان دریافت که تحول اصلی در آیین رسیدگی شکلی به طلاق توافقی می باشد. چرا که بر طبق قانون طلاق توافقی سال 1391.
زوجین ابتدا به دادگاه خانواده مراجعه و در آنجا به داوری فرستاده می شدند. اما در قانون جدید طلاق توافقی . زوجین می توانند ابتدا به مشاوران معینی معرفی و پس از کسب نتیجه از مراکز مشاوره خانواده که زیر نظر قانون حمایت خانواده عمل می کنند، به دادگاه ارجاع می شوند.
اما به هرحال نتیجه نهایی همواره در دادگاه اخذ شده و تحول موجود در قانون جدید طلاق توافقی جنبه شکلی داشته و بیش از هر چیزی آیین و روش ها را بیان می نماید.
اقدامات لازم جهت قانون جدید طلاق توافقی
در مشاوره حقوقی طلاق توافقی آخرین مرحله بررسی نحوه جاری نمودن صیغه طلاق و اتمام رابطه زوجیت می باشد.
بعد از صدور رای زوجین و یا وکلای ایشان ضمن اسقاط حق تجدید نظر و فرجام خواهی موجبات اجرای رای را فراهم می آورند و دفتر دادگاه نیز گواهی صادر می نماید که رای صادره قطعی و قابل اجرا می باشد و بدین ترتیب زوجین می توانند به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه نمایند.
به منظور تسریع در نتیجه گیری پرونده طلاقی توافقی استفاده از وکیل دادگستری می تواند نقش بسزایی داشته باشد . به همین دلیل تیم وکلای ما از طریق تلفنی مشاوره حقوقی رایگان به شما عزیزان ارائه می دهد البته برای دسترسی 24 ساعته به وکیل می توانید ازطریق سایت و با مراجعه به قسمت پرسیدن سوال جدید مشکل خود را مطرح کنید و با وکلی پایه یک دادگستری در میان بگذارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.