عدم پرداخت مهریه به زن

عدم پرداخت مهریه به زن : مهریه چیست؟مهریه در واقع وجهی است که پس از طلاق به در خواست زن یا مرد به زن داده خواهد شد که در واقع حقوق مالی زن محسوب شده و در زمان عقد به او تعلق می گیرد.
زن مالک مهریه است و مرد پس از طلاق حتما باید مهریه همسرش را به او پرداخت کند.

در شرایط اقتصادی فعلی ممکن است مرد توان مالی به شکلی که مهریه را یکجا پرداخت کند نداشته باشد در چنین حالتی دادگاه مهریه را تقسیط قسط بندی کرده. مرد باید سر زمان های مقرر شده توسط دادگاه مهریه همسرش را پرداخت کند.

در چه شرایطی مهریه به زن تعلق می گیرد؟

گرفتن مهریه از شوهر توسط زن شرایط خاص خود را دارد و حتی در مواردی مهریه به زن تعلق نمی گیرد.
ما در ادامه این مطلب به توضیح شرایط تعلق گرفتن مهریه به زن پرداخته ایم.

  1. اگر زوجه در طول زندگی دوشیزه باشد و باکره باقی مانده باشد و قصد طلاق گرفتن از همسر خودرا داشته باشد دادگاه به او این حق را می دهد که نصف مهریه خودرا از همسرش دریافت کند.در صورتی که همسرش توانایی پرداخت آن را نداشته باشد دادگاه مهریه را قسط بندی خواهد کرد.پس نتیجه این می شود که به زن باکره نصف مهریه تعلق خواهد گرفت.
  2. اگر زن و مرد هردو در زندگی به تنگ نا رسیده باشند و تنها راه رسیدن به آرامش را طلاق توافقی بدانند در این صورت دادگاه به زن می گوید که باید بخشی از مهریه خودرا به مرد ببخشد و بخش بیشتر آن را دریافت کند.البته باید گفت که طلاق توافقی هیچ ربطی به ندادن مهریه توسط مرد ندارد و حتی اگر طرفین راضی به طلاق هم باشند باز دادگاه مبلغی از مهریه برای زن تعیین خواهد کرد.
  3. زنی که ناشزه باشد و به همسر خود خیانت کند نیز مهریه دارد. اگر زنی وارد رابطه نامشروعی با مرد دیگری شود و یا مرتکب جرمی بشود، تمام این موارد هیچ ربطی به دریافت مهریه او نخواهند داشت و مرد در این صورت نیز باید مهریه زن را پرداخت کند.

عدم پرداخت مهریه به زن

بعضی از مردم فکر می کنند زنی که به همسرش خیانت کرده است نباید مهریه بگیرد و حق گرفتن وجه مهریه را ندارد، اما این کاملا اشتباه است و ناشزه بودن زن هیچ ربطی به نگرفتن مهریه و یا ندادن مهریه توسط مرد نخواهد داشت.

عدم پرداخت مهریه به زن

در شرایطی نیز زن حق گرفتن مهریه را ندارد و دادگاه حق گرفتن مهریه را به زن نخواهد داد.

  1. در صورتی که زن و مرد عقد کنند ولی عقد آن ها موقت باشد و در طول عقد هیچ گونه رابطه جنسی مابین آن ها صورت نگیرد، پس از باطل شدن عقد مرد این اجازه را دارد که به زن مهریه پرداخت نکند و در واقع به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت.
  2. اگر در هنگام ازدواج زن و مرد مهریه ای برای عقد خود تعیین نکرده باشند و قبل از اینه میزان مطالبه مهریه را مشخص کنند زن فوت کند در آن صورت هیچ مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد و مرد در این صورت می تواند مهریه ای پرداخت نکند.
  3. اگر زن به دادگاه رفته و در خواست طلاق نماید و یا زن و مرد هردو با طلاق موافق باشند و دوست داشته باشند که طلاق توافقی بگیرند در آن صورت مهریه زن نصف خواهد شد و زن نمی تواند مهریه کامل خودرا دریافت کند و طبق رای قاضی مهریه او نصف خواهد شد و مرد موظف می شود که نصف مهریه را به زن پرداخت کند.
    مواردی که در بالا بیان شد از جمله مواردی هستند که در صورت وجود آن ها مرد می تواند به زن مهریه ای پرداخت نکند .

رابطه نامشروع (زنا)  و مهریه

دو مورد هستند که شاید در ذهن مردم جای گرفته اند و آن هارا به این باور رسانده اند که مثلا زنی که رابطه نامشروعی با فردی نامشروع برقرار کند مستحق دریافت مهریه نخواهد بود که در این مورد باید بگوییم اگر زن رابطه نامشروع با فرد نامحرم برقرار کند مجازات می شود و قابل پیگیری می باشد اما این باعث نمی شود که مرد از پرداخت مهریه معاف شود و در هر صورت به زن مهریه تعلق خواهد گرفت.

مورد بعدی این است که شاید بعضی از شما تصور کنید که زن در صورتی قصد طلاق نداشته باشد و هدف او فقط مطالبه مهریه اش باشد، به او چیزی تعلق نخواهد گرفت که باید بگوییم کاملا اشتباه است و در این صورت نیز زن می تواند مهریه خود را به طور کامل مطالبه کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *