ثبت شرکت غیر تجاری

ثبت شرکت غیر تجاری: شرکتهای غیر تجاری شرکت هایی می باشند که اهدافی غیر از تجارت دارند گرچه ممکن است درقبال اعمالی که انجام می دهند سود و منفعتی نیز به دست آورند اما هدف تجارت نیست. این شرکت ها اعم از بنگاه‌ها و یا کانون های مربوط به مشاغل و یا انجمن های فرهنگی و علمی می باشند.

رجوع به وکیل ثبت شرکت ها در چنین مسائلی یک اقدام هوشمندانه برای پیگیری امور مربوط به ثبت شرکت مسائل مختلف مربوطط به شرکت‌ها است.

انواع شرکتهای غیر تجاری

شرکت های غیر تجاری نیز انواع مختلفی دارند که اهداف آنها با یکدیگر متفاوت می باشد. اولین نوع از شرکتهای غیر تجاری شرکت هایی هستند که به دنبال کسب سود و درآمد نیستند بلکه برای کمک به دیگران و یا ایجاد انجمن های علمی و افزایش سطح آگاهی و علم مردم جامعه ایجاد شده اند و یا انجمن هایی که توسط جناح های سیاسی شکل گرفتند که این شرکت ها را با نام شرکت های غیر انتفاعی می‌شناسند.

ثبت شرکت غیر تجاری

به طور مثال صندوق های قرض الحسنه و یا بنیادهای کمک به بیماران و یا انجمن های علمی و اسلامی موجود در جامعه همگی جزء شرکتهای غیر تجاری هستند. در مقابل یک نوع دیگری از شرکت‌های غیر تجاری وجود دارند که به دنبال کسب درآمد و منفعت مالی می‌باشد و درآمد حاصله را بین یکدیگر به مقدار سهم هرکس به وی اعطا می کنند.

ثبت شرکت غیر تجاری

این شرکت ها نیز جنبه ی تجارت و خرید و فروش و معامله ندارند به همین دلیل غیر تجاری نامیده شدند و به دنبال ارائه خدمات به افراد جامعه می باشند و در قبال ارائه خدمات درآمدی نیز کسب می‌کند. همانند شرکتهای حقوقی که به دنبال رفع مشکلات حقوقی مردم می باشند و یا سازمان هایی که برای نظافت منازل و شرکت ها تشکیل شدند.

شروط لازم برای ثبت و تشکیل شرکت غیر تجاری

برای تشکیل هر شرکت می بایست مجموعه شرایط و قواعدی رعایت شود در مورد شرکت های غیر تجاری نیز مجموعه شرایط و قواعدی برای تشکیل و ثبت این نوع شرکتهای غیر تجاری وجود دارد که می بایست رعایت شود از جمله آن شرایط عبارتند از

  1. در ابتدای ثبت و تشکیل شرکت باید در نظر داشت که اهداف و موضوعاتی که شرکت ها برای آن تشکیل می شوند نباید موضوعات نامشروع و یا بر خلاف نظم عمومی باشند
  2. شرکت هایی که اهدافشان غیر تجاری می باشد و جزء شرکتهای غیر انتفاعی می باشند پس از اقدام به ثبت، اداره ثبت شرکت ها باید از طریق اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام بگیرند و چنانچه اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی به این استعلام جواب مثبت داد اداره ثبت شرکت اقدام به ثبت شرکت می کند.
  3. در مورد شرکت های غیر تجاری باید حداقل دو شریک وجود داشته باشد.

مدارک لازم

مدارک لازم برای ثبت و تشکیل شرکت غیر تجاری عبارتند از :

  1. کپی شناسنامه تمامی شریکان
  2. تنظیم اساسنامه مربوط به شرکت که باید دردو نسخه باشند
  3. گرفتن مجوز های لازم برای فعالیت مورد نظر در موسسه از مراکز مربوطه
  4. تنظیم نمودن صورتجلسه مجمع موسسین که باید در دو نسخه باشند
  5. تقاضانامه مربوط به ثبت شرکت آن هم می بایست در دو نسخه باشد و در ضمن باید چاپی باشد.

روند رسیدگی

برای ثبت شرکت غیر تجاری افرادی که خواهان ثبت شرکت غیر تجاری می باشند در ابتدای امر باید فرم تقاضانامه مربوط به ثبت شرکت ها تکمیل کرده و تمامی شریک های شرکت نیز می بایست آن را امضا کنند.

در مرحله بعد باید اساسنامه تنظیم شود و مواردی همچون؛ نام شرکت و آدرس شرکت و … را در آن ذکر می کنند. سپس می‌بایست به سامانه اینترنتی مربوط به اداره ثبت شرکتها رجوع کرده و فرم های مربوطه را تکمیل نمایند. پس از تکمیل فرم های مربوطه کارشناسان اداره ثبت شرکت ها اطلاعات مندرج در فرم ها را بررسی کرده و در صورت کامل بودن و صحت آن، اطلاعات تقاضانامه را تایید می نماید.

در این مرحله پذیرش اینترنتی خواهان ثبت شرکت انجام شده و به دنبال آن می بایست نسخه اصلی مربوط به صورت جلسات به وسیله پست به نشانی که در سایت برای شما فرستاده شده ارسال نمایید. چنانچه مدارک شما کامل باشند، مسئول مربوطه در اداره ثبت شرکت ها دستور به ثبت شرکت را می دهد. بعد از اتمام مراحل مذکور شرکت شما ثبت شده و در نهایت نام شرکت در روزنامه منتشر می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *