توقیف اموال محکوم علیه

توقیف اموال محکوم علیه : امروزه به دلایل مختلفی، ممکن است افراد به یک دلیل مشخص در دادگاه محکوم شده و به دلیل آن که از رد مال و یا پرداخت جریمه سر باز می‌ زنند، حکم توقیف اموال برای او صادر‌شود. در حکم توقیف اموال محکوم علیه نکات بسیاری موجود است. همان ‌طور که می ‌دانید توقیف به معنای بازداشت کردن می باشد و اموال هم به معنای اموال منقولی که فرد مورد نظر دارد تلقی می گردد برای توضیحات بیشتر در ادامه با وکیل کیفری دفتر وکالت عدل جویان همراه باشید…

زمانی که واژه توقیف اموال محکوم علیه به میان آورده می‌شود یعنی دادگاه دستور داده که به دلیل سرباز زدن محکوم علیه از پرداخت مال دزدی کرده و یا خسارتی که باید به فردی دیگر بدهد، اموال او توقیف و در صورت لزوم مصادره شود.

حال ما در این متن قصد داریم نکات حقوقی در مورد توقیف اموال محکوم علیه را عنوان کرده و نکاتی که در این مورد وجود دارد را برای شما بررسی نماییم. چنانچه قصد توقیف اموال فردی را دارید و یا اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید و دوست دارید از آن با اطلاع شوید، ما را تا پایان همراهی کرده تا نکات منحصر به فردی که در این وجود دارد را به خوبی به خاطر بسپارید.

توقیف اموال محکوم علیه

به اموالی که می توان آن ها را از محلی به محل دیگر انتقال داد، اموال منقول گفته می شود. توجه داشته باشید در این موضوع به مال نباید آسیبی وارد شود. در زمینه توقیف اموال محکوم علیه، توقیف اموال منقول او مورد توجه قرار می گیرد. توجه داشته باشید در توقیف اموال محکوم علیه، مامور اجرایی باید شخصی که محکوم می باشد را از اقدامی که باید انجام دهد، مطلع نماید. گفتنی است اگر قصد دارد خانه او را توقیف نماید، باید او را آگاه ‌سازی نماید. در بعضی از اوقات فرد محکوم در محل حاضر نبوده است و یا این که از توقیف اموال جلوگیری می کند.

توقیف اموال محکوم علیه

در این صورت مامور می‌ تواند بدون آن که به او اطلاع دهد، اموال او را توقیف کرده و در اولین وقت ممکن، اقدامات صورت گرفته را به محکوم اطلاع دهد. توجه داشته باشید که اموال محکوم علیه در صورتی توقیف می ‌شود که فرد از ارائه جریمه و یا خسارتی که باید به دولت و یا شخص ثالث بپردازد، سرباز می ‌زند. در این صورت است که دولت موظف می شود که اموال او را توقیف و در نهایت مصادره نماید. حال در این بین ممکن است یک سری اموال غیر قابل توقیف باشند. همچنین بسیاری از افراد دوست دارند بدانند که میزان اموال توقیفی به چه میزان می باشد که در ادامه این نکات را عنوان خواهیم کرد.

اموال غیر قابل توقیف

زمانی که کار به توقیف اموال محکوم علیه می‌ رسد، به گونه ‌ای عادلانه از طرف دادگاه برای دو طرف دعوا قرارداد ایجاد می‌ شود. در اینجا یک سری از اموال هستند که غیرقابل توقیف بوده و این موضوع از احکام عادلانه است که در دادگاه برای فرد محکوم در نظر گرفته می‌ شود. این اموال به اموالی گفته می‌ شود که ممکن است شرایط زندگی محکوم را تحت تاثیر قرار داده و برای او این شرایط را سخت نماید. به طور مثال ‌اموالی که از محکوم علیه توقیف می ‌شود اگر تنها خانه و محل سکونت او باشد.

مطمئناً این بی‌عدالتی بوده و دادگاه از انجام این کار خودداری می‌ کند.بر اساس قانون حکم بر آن است که وسایلی مانند لباس و یا اسبابی که ممکن است در شرایط زندگی محکوم‌ علیه اختلال ایجاد کند، غیرقابل توقیف می باشد. همچنین محکوم علیه باید آذوقه و یا پول تهیه آذوقه به مدت یک ماه را داشته باشد. وسایل کار و پیشه محکوم علیه نیز غیر قابل توقیف می باشد. در کل در دادگاه این شرایط برای محکوم علیه و به نفع او در نظر گرفته خواهد شد.

میزان اموال توقیفی چقدر می باشد؟!

در بحث توقیف اموال محکوم علیه، این موضوع به وجود می‌ آید که میزان اموال توقیفی به چه صورت می باشد؟ در این مورد می توان گفت که در زمان توقیف اموال محکوم علیه، تمامی اموال او توقیف نخواهد شد. لذا تنها اموالی از وی توقیف می گردد که معادل با میزان خسارت و محکومیت عمومی او باشد. لازم به ذکر است که در بعضی از اوقات میزان اموال توقیف شده بیشتر از بدهی فرد می باشد در این صورت اگر امکان تجزیه آن وجود داشته باشد باید آن را فروخته و میزان خسارت را پرداخت کرد. اگر میزان خسارت بیش از چیزی باشد که از وی توقیف شده است، باید سایر اموال محکوم علیه نیز توقیف شود. استفاده از وکیل دادگستری و بهره مندی از مشاوره حقوقی وی می تواند مسیر احقاق حق را روشن و راحت نماید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *