توقیف اموال شوهر

توقیف اموال شوهر : در آخر این مقاله یک نمونه پرونده که اخیر در آن زن اموال و خودرو شوهرش را به کمک وکیل خانواده عدل جویان توقیف کرده است را بیان و شرح داده ایم حتما مطالعه کنید و نظرات خودتان رابرای ما بنویسید.

مهمترین علت توقیف اموال شوهر مطالبه مهریه است. مهریه حقی است که قانون گذار و شرع برای زن و بر عهده مرد مقرر نموده اند. زوجه میتواند علاوه بر مهریه جهت دریافت نفقه نیز درخواست توقیف اموال همسر را بدهد.

حال سوال این است که جهت توقیف اموال شوهر باید چه اقداماتی را انجام دهیم؟ چه اموالی قابل توقیف برای دریافت مهریه، نفقه و دیگر دیون مالی می باشد؟ چه اموالی مشمول مستثنیات دین شده و قابل توقیف نیستند؟ آیا ملک قولنامه ای قابل توقیف می باشد؟ اینها سوالاتی است که در مقاله توقیف اموال شوهر‌ به آنها خواهیم پرداخت. ارتباط مستقیم و رایگان با وکیل خانواده 44386581-021

اقدامات اولیه جهت توقیف اموال شوهر

پیش از هر چیز باید دلیل منطقی جهت توقیف اموال وجود داشته باشد. متداولترین دلایل توقیف اموال شوهر عدم پرداخت مهریه و عدم پرداخت نفقه است. زن در ابتدا باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و در آنجا درخواست خود را مبنی بر مطالبه مهریه و مطالبه نفقه حال و گذشته به دادگاه ارائه دهد. البته در خصوص مطالبه مهریه امکان مراجعه به دوایر اجرای ثبت نیز هست.

دادگاه مرد را ملزم به پرداخت دیون مالی پرداخت نشده می‌داند. در صورتی که شوهر از پرداخت این تعهدات سرباز زند ، زن می‌تواند طی یک سری از اقدامات قانونی درخواست توقیف اموال همسر را به دادگاه داده و حکم اجرایی را دریافت نماید. در ادامه به توضیح مهم ترین مسائلی که در خصوص توقیف اموال شوهر مطرح می گردد خواهیم پرداخت.

اموال قابل توقیف برای مهریه و دیگر دیون مالی

زن میتواند با توقیف هرکدام از اموال ذیل حقوق خود را در خصوص دریافت دیون مالی به دست آورد. این اموال عبارتند از:

  • زمین با کاربری تجاری، مسکونی و کشاورزی
  •  آپارتمان و یا منزل ویلایی
  • حساب سپرده جاری و بلند مدت
  • سهام تجاری و یا اوراق بهادار
  • حقوق پرسنلی همسر
  • انواع مطالبات بالقوه و بالفعل شوهر از اغیار
  • تلفن همراه
  • توقیف حقوق ماهیانه شوهر تا میزان یک چهارم و به میزان یک سوم از میزان ۱۱۰ سکه در صورت عدم ازدواج مجدد مرد.

چه اموالی قابل توقیف نیست؟

مستثنیات دین شامل اموالی است که هیچ کدام از آن ها قابل مطالبه و توقیف توسط خوانده نمی باشند. فردی که به جز مستثنیات دین اموال دیگری ندارد می تواند درخواست اعسار داده و تا زمان قانونی از پرداخت دین معاف گردد.

توقیف اموال شوهر

مستثنیات دین که هرگز قابل توقیف نیستند عبارتند از:

  1. منزل ویلایی و آپارتمانی مطابق با میزان نیاز و درجه شئونات خوانده
  2.  اثاثیه مورد نیاز زندگی شوهر و تمام وسایلی که جهت رفع حوائج ضروری وی و خانواده حت تکفل او لازم است.
  3. مواد غذایی به میزان احتیاج شوهر و افراد تحت تکفل وی
  4. تمامی وسایل لازم جهت پیشبرد اهداف تحقیقاتی و علمی خوانده

وسایل و ابزار آلات مورد نیاز جهت ادامه‌ فعالیت اقتصادی

دقت کنید که یک فرد هرگز نمی تواند از لوکس ترین آپارتمان ها استفاده نموده و با بهانه حفظ جایگاه اجتماعی خود از پرداخت مالی به همسر خودداری کند بلکه در زمان معرفی اموال قابل توقیف حداقل نیازهای یک فرد با توجه به موقعیت اجتماعی و میزان مدیون بودن وی به دیگری محاسبه می گردد. خودرو نیز بر طبق قانون جدید از مجموعه مستثنیات دین خارج شده است.

توقیف ملک قولنامه ای برای مهریه

با توجه به قانون ثبت اسناد و املاک در صورتی یک فرد صاحب یک ملک شناخته می‌شود که در یکی از دسته های زیر قرار بگیرد :

  • ملک مورد نظر به نام وی ثبت شده باشد.
  • ملک از طریق مالک رسمی و به صورت کاملا قانونی به فرد منتقل شده باشد.
  • ملک به صورت قهری و از طریق ارث به فرد رسیده باشد.

بنابراین می توان این گونه استدلال کرد که صرفاً با معرفی یک ملک قولنامه ای به عنوان یکی از اموال شوهر نمی توان درخواست توقیف آن را به دادگاه داد. امکان توقیف این مال از جانب شخصی که سند رسمی ملک به نام او است و اقرار به اینکه ملک را به خوانده منتقل کرده است و در این زمینه مدارک کافی را ارائه دهد امکان پذیر خواهد بود.

انتقال اموال قبل از دادخواست مهریه

برخی از مردان پس از مواجهه با مسائل زناشویی و احتمال متارکه یا جدایی اموال خود را به دیگری انتقال می دهند تا از پرداخت دیون مختلفی همچون مهریه سرباز زنند. چنین عملی درخواست توقیف اموال شوهر برای زن را با مشکلات فراوانی مواجه می‌سازد.

در صورتی که زن مدعی انجام معامله صوری برای جلوگیری از توقیف اموال خوانده باشد باید مدارک لازم جهت اثبات نمودن معامله صوری را در اختیار دادگاه قرار داده و منتظر نتیجه دادگاه باشد.

اگر انتقال اموال قبل از مطالبه مهریه توسط زن صورت گرفته باشد اصولاً قضات دادگاه ها رای به صحیح بودن معامله صورت گرفته و عدم صوری بودن آن می دهند با این حال اثبات یک معامله صوری و ابطال آن و در نتیجه توقیف اموال شوهر در صورت انتقال این اموال به دیگری پس از مطالبه مهریه بسیار محتمل است.

توقیف اموال خودرو

تا پیش از قانون جدید محکومیت‌های مالی در سال ۱۳۹۴ خودرویی که با جایگاه اجتماعی شوهر تناسب داشته باشد در زمره مستثنیات دین قرار داشت و امکان وصول مهریه نفقه و دیگر دیون مالی زن از طریق آن امکان پذیر نبود اما قانون جدید خودرو را در زمره‌ مستثنیات دین قلمداد نکرده و زوجه میتواند آن را به عنوان یکی از اموال قابل توقیف به دادگاه معرفی نماید. مگر آنکه خود منبع درامدزایی مرد باشد مثلا راننده تاکسی یا راننده ماشین های سنگین کهکارشان حمل بار است کهسبب کسب درامد می شود. در این صورت امکان توقیف ماشین وجود ندارد.

رفع توقیف اموال برای مهریه

برای رفع توقیف اموال برای مهریه یا شما باید تمام مهریه زوجه را پرداخت نماید یا ثابت کنید که مال توقیف شده شما جزوه مستثنیات دین بوده که این تجربه و دانش وکیل رفع توقیف مهریه را می طلبد. برای رفع توقیف خودرو بابت مهریه نیز اگر ماشین راه پول دراوردن یا منبع درآمد شما باشد با وکیل رفع توقیف مهریه از طریق شماره 44386581-021 صحبت کنید تا برای رفع توقیف اموال برای مهریه اقدامات قضایی و حقوقی را سریع تر انجام دهد.

نمونه رای توقیف اموال شوهر برای مهریه

چندی پیش خانمی برای طلاق و جدایی از همسرش به وکیل خانواده عدل جویان از طریق شماره 44386581-021 تماس گرفت پس از مطرح کردن مشکلات خانوادگی خودش از وکیل خانم برای پیگیریی پرونده طلاق و مطالبه مهریه درخواست کمک کرد.
پس از برسی پرونده ایشان و شرایط حاکم بر زندگی ایشان تصمیم گرفتیم در قدم اول نسبت به مطالبه مهریه و توقیف اموال شوهر برای مهریه اقدام کنیم، از آنجا که مهریه زن عندالمطالبه بود کار کمی راحت پیش رفت، برای این کار با موکل خود هماهنگ کردیم تا از طریق اداره اجرای ثبت اقدام کنیم زیرا که می توانستیم از طریق دادگاه نیز اقدام کنیم اما پیگیری این پروننده از طریق اداره اجرای ثبت مزیت هایی برای موکل داشت، سند ازدواج زوجه را به اداره اجرای ثبت تبریز بردم زیرا که ازدواج در منطقه آذربایجان و تبریز ثبت شده بود مدارک و اقدامات لازمه را انجام دادم و دارائی مرد و شوهر موکل را هم به اداره معرفی کردم درخواست صدور اجرائیه کردیم.

اجرائیه که صادر شده بعد از چند روز شوهر موکل با من تماس گرفت و بابت توقیف اموالش و از همه مهمتر توقیف خودرو بابت مهریه کلی ناسزا و لطف در حق ما کرد و چون کارمند هم بود اخطار دادم که اگر مهریه زن را تا چند روز بعد پرداخت نکند حقوق او را هم تا حدودی توقیف خواهم کرد. توقیف اموال شوهر از طریق اداره اجرای ثبت سبب سریع تر شدن رسیدگی به پرونده و در نهایت پیروزی موکل من در این پرونده شد.

نظرات و سوالات خود را در زیر این مقاله بیان کنید یا با شماره 44386581-021 گروه حقوقی عدل جویان تماس بگیرید رایگان جوابگوی سوالات شما هستیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *