بعد از فوت صاحب چک چکار باید کرد؟
بعد از فوت صاحب چک چکار باید کرد؟ : سرنوشت چک پس از فوت صادر کننده آن چگونه خواهد بود؟
چنانچه شخصی برای پرداخت بدهی های خود چک بکشد و به شخصی دیگر تحویل بدهد، اگر صادر کننده چک فوت کند، فرد این اجازه را خواهد داشت که چک را پاس کند و هیچ مشکلی برای پاس کردن چک پس از فوت صادر کننده چک وجود نخواهد داشت.
بعد از فوت صاحب چک چکار باید کرد؟
فهرست مطالب
نحوه پاس کردن چک پس از فوت صادر کننده چک اینگونه خواهد بود که مبلغ قید شده در چک از ارث فرد صادر کننده کسر خواهد شد و ورثه او این اجازه را نخواهند داشت که مانع انجام این عمل بشوند، زیرا مبلغی که در چک قید شده است در واقع مبلغی بوده که شخص در زمان حیات خود قصد پرداخت آن را داشته و چنانچه فرد فوت کند بازهم آن مبلغ به صاحبش پرداخت خواهد شد. اگر چک مدت طولانی هم داشته باشد هیچ مشکلی برای پرداخت آن وجود نخواهد داشت و بانک مبلغ چک را از ارث فرد صادر کننده پرداخت خواهد کرد جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از وکیل چک مشاوره حقوقی دریافت کرده سپس اقدام کنید.
در حالتی که فرد صادر کننده فوت کند بانگ در چه صورتی قادر به پرداخت چک خواهد بود؟
همانطور که در مقاله بعد از فوت صاحب چک چکار باید کرد؟ گفتیم اگر فردی فوت کند و چک های پاس نشده ای داشته باشد، چک ها از طریق ارث او پرداخت خواهند شد، اما این در حالتی است که در حساب فرد صادر کننده چک به اندازه مبلغ قید شده در چک پول وجود داشته باشد، در غیر این صورت بانک نمی تواند طلب فرد را وصول کند و روش پاس شدن چک تغییر خواهد کرد.
اگر در حساب فرد صادر کننده چک به میزان کافی وجه وجود داشته باشدبانک این اجازه را خواهد داشت که طلب بدهکاران اورا وصول کند اما طبق قوانین اگر چک ها مدت دار هم باشند، بانک موظف است که بعد فوت فرد چک ها پاس کند و نیاز به سپری شدن زمان قید شده در چک نمی باشد.
اگر فوت شدن فرد صادر کننده چک به بانک اعلام نشود، آنوقت تکلیف جک ها چگونه خواهد بود؟
در مقاله بعد از فوت صاحب چک چکار باید کرد؟ باید بیان داشت اگر فردی فوت کند و چک های پاس نشده ای در دست طلبکاران خود داشته باشد خانواده و یا ورثه او باید فوت او را به بانکی که از آن دسته چک گرفته است و یا در آن حساب دارد اعلام کنند،اما در بعضی از موارد دیده شده است که خانواده فرد گزارش فوت فرد را به بانک ارائه نمی کنند که در این صورت بانک موظف است تمام بدهی های فرد را پرداخت کند و بانک دیگر هیچ مسئولیتی نخواهد داشت و در واقع پاسخگوی ورثه فرد صادر کننده چک نخواهد بود. البته این فقط در شرایطی اجرا می شود که تاریخ پاس شدن چک ها قبل از فوت فرد بوده باشد و چک های بلند مدت که مدت پاس شدن آن ها هنوز سپری نشده بلافاصله پس از فوت فرد پرداخت نخواهند شد.
اگر فردی فوت کند و جک های برگشتی نزد طلبکاران خود داشته باشد، آنوقت تکلیف چک ها چگونه خواهد بود؟
چنانچه فردی قبل از فوت خود چک کشیده باشد و به دلیل عدم موجودی حسابش چک ها برگشت داده شود، پس از فوت او چک ها قابل پاس کردن خواهند بود. فردی که از شخص صادر کننده در قبال خدمات یا هرچیزی دیگری چک گرفته است به راحتی می تواند آن را به بانک برگشت بزند و از بانک بخواهد که چک اورا پاس کنند، بانک در بین چک های صادر شده ابتدا چک های برگشتی فرد را پاس می کند و طبق ماده ۱۵قانون مقررات و شرایط عمومی حساب فرد می تواند تمام بدهی خودرا به طور کلی از بانک دریافت کند.
اگر وارثان فرد صادره کننده چک شخص را به جعل امضای او متهم کنند، چه کنیم؟!
اگر ورثه فرد صادر کننده چک ادعا کنند که فرد ،طلبکار امضای داخل چک را جعل نموده است و اقدام قانونی برای استرداد لاشه چک کنند ،این مسئله از طریق دادگاه پیگیری می شود و چنانچه درست باشد و ثابت شود که فرد امضای شخص متوفی را جعل کرده است آنوقت دادگاه اورا مورد تعقیب کیفری قرار خواهد داد. اما اگر ثابت نشود که فرد امضا را جعل کرده است آنوقت ورثه موظف هستند که تمام مبلغ قید شده در چک را به شخص پرداخت نمایند، البته در این مورد نیز چک های برگشتی در اولویت بانک هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.