اشتغال زن

اشتغال زن : زن تا قبل از ازدواج آزادی‌های دارد و اعمالی که انجام می‌دهد فقط در مقابل خودش مسئولیت دارد. ولی بعد از وقوع نکاح و ازدواج مقداری از این آزادی عمل کم می‌شود و در مقابل به مسئولیت او افزوده می‌شود که نه تنها در قبال خود بلکه در برابر سایر اعضای خانواده و فرزندان مسئول است.

بنابراین باید در اعمال و مشغولیت های خود و کارهایی که انجام می دهد دقت کافی را داشته باشد و مصلحت تمام اعضای خانواده را در نظر بگیرد. بنابراین می توان گفت که زن در صورت ازدواج آزادی خود که یکی از آنها آزادی در اشتغال می باشد تا حدی از دست می دهد و محدود می شود برای توضیحات بیشتر در ادامه با وکیل خانواده گروه حقوقی عدل جویان همراه باشید…

موانع اشتغال زن

زنانی که نکاح کرده‌اند در مواردی از اشتغال آنان جلوگیری و ممانعت به عمل می آید. پس اینطور نیست که زنانی که نکاح کرده اند به طور مطلق ممنوع از کار و اشتغال شوند.

مطابق قانون اساسی همه افراد اعم از زن و مرد حق اشتغال دارند و تنها در مواردی از مشغولیت زن ممانعت به عمل می آید و آن هم تنها در موردی است که زن مشغول به عمل و کاری شود که با مصلحت خانوادگی منافات داشته باشد. یعنی خانواده را از هدف اصلی خود که ایجاد آرامش و رفاه در کنار یکدیگر می‌باشد دورکند.

پس باید مصلحت خانواده رعایت شود و این عمل و کار او موجب از هم پاشیدن خانواده نشود و از موارد دیگر که از اشتغال زن جلوگیری می کند آن است که زن مشغول به عمل و کاری باشد که با حیثیت و شخصیت زوج و خود زوجه در تعارض باشد. در واقع به کاری مشغول شود که با منزلت اجتماعی زوج یا زوجه منافات داشته باشد.

اشتغال زن

زن می‌تواند ضمن عقد نکاح شرطی بگذارد مبنی بر اینکه او به اشتغال خود بعد از ازدواج ادامه خواهد داد. اما با وجود این شرط در ضمن عقد نکاح هم نمی تواند آزادانه به هرعملی که خواست مشغول شود و حتی در این صورت هم همسر و زوج می‌تواند ازسر کار رفتن  در صورتی که منافی با حیثیت و شخصیت زوج باشد جلوگیری کند.

جلوگیری از اشتغال مرد

همانطور که در مشاوره حقوقی منع اشتغال زن نیز ذکر شده است ، ممنوعیت از اشتغال فقط برای زن نیست. در بعضی موارد زن هم می تواند از اشتغال مرد جلوگیری کند و این مورد در حقوق ایران پیش بینی شده است زن هم می تواند با استناد به اینکه این شغل همسر وی منافات با حیثیت و شخصیت او و خود زوج دارد از اشتغال به آن عمل جلوگیری کند.

اشتغال زن

البته که در مورد منع از اشتغال مرد سخت‌گیری‌هایی زیادتر شده است از جمله این سخت گیری ها آن است که حتی اگر شغل مرد منافی با حیثیت و شخصیت زن و یا خود زوج باشد، در موردی که عدم مشغولیت مرد به معیشت خانواده ضرر برساند، هرگز نمی توان از اشتغال مرد جلوگیری کرد. در واقع شارع مقدس مشغول بودن مرد به عملی مشروع هرچند که منزلت و مقام اجتماعی پایین داشته باشد را بر بیکاری مرد ترجیح می‌دهد.

ضمانت اجرا

در صورتی که هر یک از طرفین به شغلی که منافی با حیثیت طرف مقابل باشد مشغول شود، در صورتی که مشکلی هم در زمره معیشت آنها وجود نداشته باشد و شخص دست از این کار وعمل را که منافی با حیثیت و شخصیت طرف مقابل باشد بر ندارد، زن حق طلاق و فسخ نکاح را خواهد داشت.

در مقابل اگر زن در چنین حالتی قرار گیرد مرد هم میتواند از اکار کرددن زوجه جلوگیری کرده و در صورتی که زن به همان عمل خود مشغول شود و اهمیتی به نظر شوهر و دادگاه ندهد، مرد هم حق طلاق و فسخ نکاح را خواهد داشت.

روند رسیدگی

در صورتی که هر یک از طرفین به انجام کارهایی مشغول شوند که منافی با شخصیت و حیثیت طرف مقابل باشد، طرف دیگر می تواند با طرح دعوا و شکایت دادخواستی را با عنوان منع از اشتغال زن در دفاتر خدمات قضایی تنظیم نماید.

پس از تشکیل جلسه دادگاه مرد باید منافات داشتن شغل زن با حیثیت خود زوجه و یا مرد را اثبات کند همچنین باید ایجاد ضرر و زیان و از بین رفتن مصلحت خانواده را نیز در محضر دادگاه اثبات کند. در این صورت با احراز صحت ادعا و با تایید دادگاه حکم به عدم اشتغال زن داده می شود و از کار کردن وی جلوگیری می شود.

در صورتی که طرف مقابل اعم از زن و یا مرد با حکم دادگاه مخالفت کرده و به حکم دادگاه عمل نکند و به همان شغل خود که با حیثیت و شخصیت طرف مقابل منافات داشته و مخالف با مصلحت خانواده می باشد مبادرت ورزد، دادگاه حق طلاق را برای طرف مقابل درنظر می گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *