نمونه رای ضرب و جرح, مجازات ضرب و جرح
نمونه رای ضرب و جرح : ضرب و جرح یکی از جرایمی است که همواره در طول تاریخ آرامش یک اجتماع اعم از اجتماعات بزرگ و کوچک را برهم زده و در برخی از موارد منجر به ورود صدمات بسیار شدید در بدن فردی دیگر به عنوان مجنی علیه شده است.
ضرب و شتم و ضرب و جرح دو اصطلاح متفاوت و شبیه به یکدیگر هستند که از حیث درجه صدمات وارده با یکدیگر تفاوت داشته و جرح مشمول ورود صدمات جدیتر و آسیبهای مهم تری می شود. این مقاله با هدف تعریف ضرب و جرح و بررسی مبانی آن در قانون مجازات اسلامی و همچنین بررسی یک نمونه رای صادره از دادگاههای کیفری در این زمینه نگاشته شده است. پیشنهاد می کنیم در ادامه مقاله نمونه رای ضرب و جرح با ما همراه باشید.
ضرب و جرح به چه معناست؟
فهرست مطالب
ضرب یک واژه عربی و به معنای(زدن) است. ضرب به صدماتی گفته میشود که در نتیجه آن جدا شدن نسوج و خونریزی ظاهری ایجاد نمی گردد بنابراین می توان کبودی، سرخ شدگی، تورم و التهاب را گونهای از انواع ضرب ها دانست.
جرح به معنای(زخم شدن) بوده و به آسیبهای جدی گفته میشود که اغلب با خونریزی همراه بوده و معمولا این خونریزییک جلوه ظاهری و بیرونی دارد؛ بنابراین می توان انواع خراشیدگی، بریدگی و پارگی را در زمره جرح دانست. ممکن است جرح با خونریزی خارجی همراه نباشد به عنوان مثال میتوان به شکستگی انواع استخوان و یا انواع غضروف بدون ایجاد خونریزی خارجی اشاره نمود.
مجازات کیفری ضرب و جرح
اولین ماده ای که در قانون مجازات اسلامی ضرب و جرح را مورد توجه قرار داده است ماده ۶۱۴ بوده و در این خصوص بیان میکند:
هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمییا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنیعلیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظمو صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنیعلیه مرتکببه پرداخت دیه نیز محکوم میشود.
تبصره – در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.
مجازات انواع ضرب و جرح
در ماده ۶۱۴ و در مبحث قبل به مهمترین نوع ضرب و جرم و مجازات آن اشاره کردیم. با توجه به این ماده اگر عمل ضرب و جرح به وسیله اعضای بدن مانند دست پا و یا دندان انجام شود و یا اینکهضارب از وسایلی مانند سنگ، چوب، چاقو و سلاح استفاده کند اگر ضایعات وارده شدید نباشند ولیضارب از آلات سرد استفاده کرده باشد محکومیت بر طبق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی سه ماه تا یک سال حبس است؛ اما با توجه به ماده ۵۶۷ اگر کسی بدون استفاده از سلاح سرد ضربهای وارد کند و هیچگونه آثاری از ضرب بر روی بدن شخص مضروب وجود نداشته باشد در این حالت پرداخت دیه منتفی شده و ضارب به 91 روز تا 6 ماه حبس یا11 تا 30ضربه شلاق محکوم می گردد.
مراحل شکایت کیفری از جرم ضرب و جرح
اگر قصد شکایت از جرم ضرب و جرح را دارید بهتر است فرصت را از دست نداده و پیش از این که آثار جرم از بین برود به مراجع انتظامی و قضایی مراجعه نمایید تا شما را به پزشکی قانونی ارجاع داده و پرونده موردنظر را به جریان بیندازید.برای اثبات جرم مورد نظر میتوانید از شهود و اسناد دیگری که قابلیت استماع در دادگاه را دارند استفاده کنید. دقت نمایید که شکایت کیفری بدون ادله مستحکم و منسجم ممکن است شما را مشمول مسئولیت کیفری نماید.
بایک وکیل کیفری مشورت کنید
مشورت با وکلای متبحر در زمینه تنظیم شکایت نامه علیه مجرمان قضایی را به شما پیشنهاد میدهیم. وکلا از تمامی امور اداری و قضایی رسیدگی به پروندههای کیفری مطلع بوده و از تمامی اشتباهات یک موکل در مسیر احقاق حق جلوگیری می کنند.
با سلام شکایتی ایرادضرب جرح برعلیه فرزندم گردید و شاکی نامه پژشک قانونی و تر شکایت در دادگاه کیفری بعمل آورد
شاکی نام سه شاهد پیش قاَضی ذکر نمود.ودرستورقاَضی حضورشاهدان را خواست دوتاشاهداعلام چنین دعوا رخ ندادپیش دادیار اعلام یکی دیگرازساهدین اعلام نمود دعواراندیدم ولی از کسی دیگرشنیدم