مهریه در طلاق غیابی

مهریه در طلاق غیابی : رای غیابی چیست؟ برای درک بهتر مهریه در طلاق غیابی ابتداعاً باید با مفهوم رای غیابی آشنا شویم؛ در برخی از موارد بدون تشکیل شدن دادگاه و بدون حضور خوانده یعنی کسی که علیه وی دعوای حقوقی مطرح شده است قاضی بر علیه وی حکم صادر می کند، به چنین حکمی که بدون حضور خوانده صادر می شود، رای غیابی می گویند.

بنابراین ممکن است که خوانده به هر دلیل در زمان تشکیل جلسه رسیدگی در دادگاه حضور پیدا نکند ، چنانچه توسط رای قاضی وی محکوم شود حکم صادره رای غیابی است. بعدها اگر خوانده که در دادگاه به صورت غیابی محکوم شده است دلیل قانع کننده ای برای عدم حضور خود در دادگاه ارائه دهد می تواند با کمک بهترین وکیل تهران به حکم غیابی در خصوص طلاق و مهریه در طلاق غیابی اعتراض کند و درخواست واخواهی حکم غیابی دهد.

طلاق غیابی چیست؟

اگر مرد یا زنی درخواست طلاق دهد و طرف مقابل در زمان تشکیل جلسه دادگاه خانواده در مرجع قضایی صالح حضور پیدا نکند یا وکیل وی نیاید و دفاعیه ای ارسال نکند در صورتی که حکم به طلاق از طرف قاضی صادر شود این طلاق، طلاق غیابی خواهد بود. به مانند هر حکم غیابی دیگری در طلاق غیابی هم طرف غائب می تواند در طی 20 روز از ابلاغ شدن حکم از طریق وکیل خانواده به حکم مهریه اعتراض کند.

طلاق غیابی از طرف مرد :

مرد هروقت در هر زمان و به هر دلیل که بخواهد می تواند همسرش را طلاق دهد و در عوض باید تمام حقوق مالی زن من جمله: نفقه، مهریه، اجرت المثل و… را پرداخت کند.

در طلاق غیابی از طرف مرد فرقی نمی کند که زن در دادگاه حاضر شود یا نه!! در هر صورت با درخواست طلاق از طرف مرد ، حکم طلاق صادر و عملی خواهد شد حال اگر زن در دادگاه حاضر نشود و وکیل یا دفاعیه ای را هم نفرستد حکم صادره، طلاق غیابی است . بعداً طبق محدوه زمانی تعیین شده یعنی 20 روز پس از ابلاغ حکم، زن می تواند به این حکم و حتی مقدار مهریه در طلاق توافقی اعتراض کند.

در ضمن حکم طلاق غیابی صادره، به الزام مرد بر پرداخت تمام حقوق مالی زوجه از مهریه گرفته تا اجرت المثل و نفقه و نحله و….اشاره می شود، ضمانت پرداخت مهریه زن در طلاق آن است که تا زمانی که مرد مهریه زن را پرداخت نکند، دفترخانه ازدواج و طلاق صیغه طلاق را جاری نخواهد کرد و جدایی امکان پذیر نیست مگر اینکه مرد و زن باهم بر سر مهریه یا نفقه یا اجرت المثل زن و…. حقوق زن به توافق برسند در صورت اثبات اعسار مرد از پرداخت مهریه و قسط بندی مهریه دفترخانه ازدواج و طلاق اجازه ثبت طلاق را خواهد داشت.

طلاق غیابی از طرف زن:

چنانچه زن با استناد به عقد نکاح حق طلاق داشته باشد و یا با استناد به عسر و حرج و اینکه ادامه زندگی با چنین مردی برای وی امکان پذیر نیست درخواست طلاق دهد و در جلسه دادگاه عسروحرج را ثابت کند در حالی که مرد در آن دادگاه حاضر نشود قاضی با برسی اسناد و مستندات زن چنانچه حق با زوجه باشه حتی بدون حضور و وجود مرد نیز قاضی حکم طلاق غیابی را صادر می کند و مهریه هم در ضمن حکم صادره بیان می شود.

مهریه در طلاق غیابی

اگر اقامه دعوای حقوقی علیه مرد و زمان تشکیل جلسه دادگاه به مرد ابلاغ شود و به دست وی برسد اما با این وجود در دادگاه حضور نیابد و برای این عدم حضور خود دلیل موجه و قانع کننده ای نداشته باشد به هیچ وجه حق اعتراض به طلاق غیابی را نخواهد داشت.
یک نکته بسیار مهم: حتی اگر طلاق به صورت غیابی باشد مرد باید مهریه، نفقه،اجرت المثل زن در صورتی که درخواست کند را پرداخت کند، بنابراین حتی اگر طلاق بدون حضور مرد باشد امکان حذف مهریه در آن  وجود ندارد.

در صورتی که مرد برای عدم حضور خود دلیل محکمه پسندی نداشته باشد، درخواست واخواهی حکم غیابی وی رد خواهد شد اما در حالت دوم یعنی وجود دلیل قانع کننده و غیرقابل پیش بینی برای عدم حضور خود ، با درخواست واخواهی حکم غیابی وی موافقت شده و دستور به رسیدگی مجدد به پرونده داده خواهد شد.

چه زمانی زن می تواند طلاق غیابی بگیرد

زمانی که خوانده از اقامه عوی علیه خودش آگاهی نداشته و اقامه دعوای حقوقی علیه او به وی ابلاغ واقعی و قانونی نشده باشد طلاق غیابی صادر می شود، البته اثبات آن در حال حاضر کمی دشوار به نظر می رسد اما به کمک بهترین وکیل طلاق توافقی اعتراض به حکم  و  متقاعد کردن قاضی به واخواهی امکان پذیر است.

غایب مفقودالاثر و طلاق غیابی:

در مقاله غایب مفقودالاثر به طور مفصل پیرامون مسائل حقوقی فرد غایب مفقودالاثر بحث کرده و اطلاعات به شدت کاربردی رابیان کرده ایم. به طور خلاصه اگر مرد یا زنی به اعلام قبلی و به یکباره غایب شود به گونه ای که خبری از وی نداشته باشیم او را غایب مفقودالاثر گویند.

اگر فرد 4 سال غایب شود، هیچ کسی خبری از حیات یا عدم حیات وی نداشته باشد، طرف مقابل می تواند با کمک وکیل خانواده درخواست طلاق دهد البته برای صدور حکم طلاق غیابی و گرفتن مهریه در این حالت  با استناد به غایب مفقودالاثر بودن شروط بسیاری باید حاصل شود همانند انتشار اعلامیه و عدم اطلاع از وی و…. که در مقاله غایب مفقودالاثر عدل جویان کامل به آن پرداخته ایم.

مهریه در طلاق غیابی:

این نکته را به یاد داشته باشید که هیچ چیری نمی تواند مانع گرفتن مهریه زن شود. حتی اگر زن محکوم به زنا و رابطه نامشروع شود بازهم مستحق دریافت مهریه است، بنابراین در صورتی که طلاق غیابی حاصل شود، مهریه حتما ذکر شده و مرد ملزم به پرداخت تمام و کمال مهریه زن هستند. البته که مرد می تواند با اثبات این نکته که توانایی پرداخت یکجای تمام مهریه زن را ندارد ، درخواست اعسار و یا قسط بندی مهریه را از دادگاه داشته باشد.

قسط بندی مهریه

به مانند سایر نمونه های طلاق، در طلاق غیابی نیز مرد درصورتی که نتواند مهریه زن را یکجا بپردازد می تواند به کمک وکیل، درخواستی مبنی بر قسط بندی مهریه و اعلام عدم آمادگی مرد در پرداخت همه مهریه زن را تنظیم نموده و به قاضی تقدیم نماید. با اعلام اعسار و درخواست قسط بندی مهریه زن ، امکان صدور حکم جلب برای مرد وجود نخواهد داشت. قاضی با توجه به توانایی و درآمد مرد مبلغی به عنوان مهریه طلاق غیابی تعین می کند تا مرد به صورت مستمر در تاریخ معین نسبت به پرداخت حقوق زن اقدام کند.

توقیف اموال برای گرفتن مهریه

در صورت صدور حکم طلاق و جدایی ، زن می تواند برای گرفتن مهریه در طلاق غیابی درخواست توقیف اموال شوهر را داشته باشد تا از این طریق از فروش اموال مرد و معامله صوری جلوگیری کند در نهایت اگر مرد حاضر به پرداخت مهریه نشود زن با توقیف اموال شوهر و فروش آنها در قالب مزایده اموال، می تواند مهریه خود را بگیرد.

1 پاسخ
  1. زهرا بینا
    زهرا بینا گفته:

    سلام من با شوعرم مشکل دارم‌ من برای زندگیم. یک سال کارکردم وکارکرد ماهانه من به ۶میلیون میرسید اما شوهره من یک هزارتومنی هم از پوله خودم را به من نمیده وحرفی هم میزنم بهش میگم پول بده یا حوقوقه خودمه نمیدم میگه طلاقتو میدم برو پولتم ماله خودت برلی همین مشکل خیلی دعوا کرددیم و من کتک خوردم شوهره من من را دوست ندارم و از من داره سوهٔ استفاده میکنه منم دوسش ندارم و سعی در جدا شدن دارم بد اگه من مهریه. نخام و وکیل بگیرم غیابی طلاقمو راحت میتونم گیریم واقعا خسته شدم من 20سالمه یه بچه 5ساله هم دارم من نه بچمو میخام نه مهریه ازش هچی نمیخام فقط میخام ازش جدا شم راهنمایی کنین لطفا

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *