طلاق به در خواست مرد (زوج )
طلاق به در خواست مرد – زوج : طلاق به معنای جدایی و رها شدن می باشد و اما طلاق در اصطلاح حقوقی به معنای منحل شدن نکاح دائم می باشد که با تشریفات خاص و با رعایت شرایط خاص توسط خود مرد یا نماینده قانونی وی انجام می شود.
براساس دستورات اخلاقی در صورت امکان زن و شوهر باید از طلاق و جدایی خودداری کنند اما در بعضی از موارد نیز طلاق توافقی برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر به طرفین توصیه شده و در قانون ما هم تا آنجایی که ممکن است اصل بر بقای نکاح قرار داده شده است. مگر در جایی که دیگر چاره ای جز جدایی زن و مرد وجود نداشته باشد.
مرد هروقت که بخواهد همسرش را طلاق می دهد
فهرست مطالب
در نظام حقوقی ایران مرد هر زمان که اراده کند، می تواند تقاضای طلاق از همسرش را تقدیم دادگاه نماید. اما این تقاضای طلاق لزوماً به معنای وقوع طلاق نیست بلکه باید شرایط وقوع طلاق حاصل شده و سپس دادگاه حکم به طلاق و جدایی زن و مرد از یکدیگر می دهد.
طلاق از جانب زوج نيازمند دليل نمي باشد و مرد هر زمان كه اراده كند بدون دليل ميتواند همسر خود رو طلاق دهد.ابتدا با ثبت دادخواست طلاق از طريق دفاتر خدمات قضايي دادخواست خود را ثبت ميكند ،بعد از ارجاع به شعبه و تعيين وقت رسيدگي طرفين در جلسه دادگاه حضور پيدا مي كنند.ابتدا به حق و حقوق مالي خانم رسيدگي ميشود كه شامل مهريه،اجرت المثل ايام زوجيت نفقه ايام عده و قاعده تنصيف،در زماني كه مرد در زمان عقد بند شرط قاعده تنصيف را امضاء كرده باشد اين حق هم شامل خانم مي شود به اين معنا كه تا نصف اموالي كه مرد بدست اورده در زمان طلاق از جانب مرد متعلق به زوج مي باشد.
بعد از اينكه استعلامات گرفته شد و دارايي همسر مشخص شد،در اين اثنا به داوري ارجاع ميشود،كه در داوري يك نفر (زن يا مرد) كه ٣٠ سال به بالا دارد و متاهل مي باشد ، و با زوجين ارتباط و شناخت دارد و از خويشاوندان ميباشد نظر خود را اعلام ميدارد.بعد از دريافت جواب استعلامات قاضي راي خود را در دادنامه تنظيم ميكند و به طرفين ابلاغ ميشود.كه ظرف ٢٠روز زوج حق اعتراض به دادگاه تجديد نظر رادارد. گروه وكلای عدل جويان با ارائه مشاوره تخصصي و پيگيري پرونده شما در كوتاه ترين زمان ممكنه اماده ارائه خدمات به شما ميباشد
شرایط وقوع طلاق به درخواست مرد
همانطور که بیان شد به صرف تقاضای طلاق توسط مرد حکم به طلاق داده نمی شود. برای عملی شدن طلاق، مرد باید بتواند از دادگاه گواهی عدم امکان سازش را اخذ کند و برای دریافت گواهی عدم امکان سازش باید. یکی از موارد زیر را اثبات نماید. از جمله آنها سوء رفتار و معاشرت زوجه نسبت به مرد و عدم انجام وظایف زناشویی یا مبتلا شدن زن به یکی از بیماری ها و مریضی های صعب العلاج، مجنون شدن زن یا اشتغال زن در صورتی که حکم به عدم اشتغال زن توسط دادگاه صادر شده باشد یا هرگاه که زوجه به حبس بیش از پنج سال محکوم شود.
تنها در موارد مذکور است که مرد می تواند تقاضای طلاق دهد. پس در صورت وجود عناوین مذکور دادگاه حکم به طلاق زن و مرد خواهد داد. البته باید توجه داشت که بعد از وقوع طلاق ، زوج باید حتما منحل شدن نکاح یعنی طلاق را به ثبت در دفتر ازدواج و طلاق برساند. در غیر این صورت مجازات کیفری برای مرد در نظر گرفته شده است.
مجازات عدم ثبت واقعه طلاق
در صورت وقوع طلاق به درخواست زوج و منحل شدن نکاح مرد باید به ثبت طلاق در دفتر ازدواج و طلاق اقدام نماید. در صورت عدم ثبت طلاق در دفتر ازدواج و طلاق مرد به مجازات کیفری حبس تعزیری 91 روز تا 6 ماه محکوم میشود و در مقابل باید بیان داشت که وقوع طلاق به درخواست مرد بدون اخذ گواهی عدم امکان سازش امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین اگر مردی بدون داشتن گواهی عدم امکان سازش اقدام به طلاق زن نماید به حبس جنحه ای 91 روز تا 6 ماه و جزای نقدی درجه 5 محکوم میشود.
روند رسیدگی
مردی که خواهان طلاق از همسرش می باشد، باید با کمک وکیل طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی دادخواستی را با عنوان طلاق به درخواست زوج تنظیم نماید و سپس دادگاه احضاریه برای خوانده که زوجه می باشد، ابلاغ میکند و پس از تشکیل دادگاه، دادگاه طرفین طلاق را به داوری فی مابین ارجاع می دهد تا در صورت امکان ، سازش بین آنها حاصل شود.
زمانی که صلح و سازش بین آنها واقع نشد، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می نماید. پس از صدور گواهی عدم امکان سازش طرفین طلاق باید به دفتر ثبت ازدواج و طلاق رفته و نسبت به ثبت طلاق خود اقدام نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.