ارش چیست و نحوه ی محاسبه ی آن
بهترین وکیل در امور ارش و نحوه محاسبه ارش : در یک جامعه اشخاصی وجود دارند که دارای تکالیف و وظایفی می باشند و در مقابل از حقوق و مزایایی نیز برخوردارند که این حقوق دارای وسعت زیادی است مثل حقوق شهروندی ، حقوق مالی، حقوق مربوط به نفس یا جان بنابراین مطابق قانون یا شرع مقدس هیچ کس حق آسیب یا ضرر به غیر را ندارند و در صورتی که شخصی به دیگری آسیب یا ضرری وارد کند باید آن را جبران نماید و مجرم تلقی می گردد و بایستی نسبت به جبران آن اقدام نماید که مجازاتی که عنوان می کند چه مقدار باید جبران نماید را قانون مشخص می نماید.
وکیل دیه : مجازات دیه یکی از انواع مجازات های است که قانونگذار برای جبران آسیب یا ضرر به زیان دیده مقرر شده است که آن چیزی که مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است جرایم بر جسم یا جان می باشد که مواردی در قانون وجود دارد که دیه مربوط به آنها تعیین نشده است بلکه برای آن ارش تعیین شده است که در اینصورت چطوری می شود آسیب وارده به شخص زیان دیده یا صدمه دیده را جبران کرد؟ در این مقاله سعی شده است بطور مختصر در مورد مفهوم ارش و نحوه محاسبه ارش را بطور ساده و روان جهت استفاده شما شرح داده می شود.
تعریف ارش
فهرست مطالب
در لغت به معنای درگیری و نزاع است. ارش جراحت را، دیه جراحتی دانسته اند که مقدار آن معلوم نباشد و نیز مالی است که شخص در ازای تفاوت بین مال سالم و معیوب می پردازد.
دیه در قانون طبق ماده ۴۴۶ قانون مجازات اسلامی بدین صورت تعریف شده است :
” ارش ، دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنیٌ علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر متخصص میزان آن را تعیین می کند . مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگري مقرر شود “.
ارش جزایی که به آن « غیر مقدر » یا « حکومت» یا « حکومت» نیز گفته می شود با ارزش جنایت یا ارزش مقدر تفاوت اندکی دارد و آن تفاوت در این است که مقدار جزایی یا حکومت را دادگاه معین و نسبت به آن حکم می کند و حال آنکه مقدار جنایت را شرع یا قانون مشخص کرده است و دادگاه فقط همان را حکم می کند و نیازی به تعیین دادگاه نیست.
نحوه محاسبه ارش
در همان ماده ۴۴۶ قانون مجازات اسلامی قانون گذار نحوه محاسبه را مشخص کرده است . طبق این ماده ارش را می توان با توجه به موارد زیر مشخص کرد :
ابتدا قاضی موضوع را به متخصص ارجاع می دهد تامتخصص میزان خسارت وارد شده را مشخص کند . قاضی با توجه به ۴ مورد میزان ارش را مشخص می کند :
- نظر کارشناس
- نوع و کیفیت جنایت
- تاثیر جنایت بر سلامت قربانی
- میزان خسارت وارد شده به قربانی با توجه به میزان دیه مشخص شده
قاضی با در کنار هم قرار دادن موارد بالا میزان را محاسبه می کند .
گروه وکلا و مشاورین متخصص عدل جویان در امور کیفری و جزایی با استفاده از تجربیات موثر در یک دهه گذشته می توانند در پرونده های کیفری و جزایی در زمینه دیه و ارش و نحوه محاسبه آنها شمارا یاری کنند و تاثیر بسزایی در نتیجه پرونده شما داشته باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.