گرفتن دیه ،سریع ترین راه گرفتن دیه

گرفتن دیه : بسیاری از ما با کلیت دیه یا خون بها آشنا هستیم اما قوانین بسیاری بر این فصل از قانون مجازات اسلامی حاکم است که تسلط بر آن ها برای عامه اجتماع دشوار است؛ به همین علت رجوع به مشاوران و وکلای حقوقی برای مطرح نمودن سوالات مربوط به گرفتن دیه و چگونگی دریافت آن راه حل منطقی تری خواهد بود.
سوالات متداولی در خصوص دیه و خون بها وجود دارد. ما در این مقاله به مهمترین سوالات مطرح شده در این عرصه پاسخ می دهیم. خواش می کنیم با حوصله این مطلب بسیار کاربردی را مطالعه کنید و چنانچه سوال یا مشکل حقوقی در رابطه با گرفتن دیه داشته باشید یا به دنیال سریع ترین راه گرفتن دیه هستید از طریق شماره 44386581-021 با وکلای دلسوز و متعهد ما تماس گرفته و به صورت رایگان از خدمات حقوقی فوق العاده ما بهرهمند شوید.

گرفتن دیه از پزشکی قانونی

این نمونه از گرفتن دیه متداول ترین شیوه ممکن برای دریافت دیه است که در اغلب موارد به دنبال خسارات ناشی از تصادفات رانندگی مطرح می گردد.
گرفتن دیه از پزشکی قانونی متضمن مراحل خاصی است که باید رعایت گردد. در حالت عادی اگر پرونده شامل تمامی مدارک لازم از جانب مقامات انتظامی و پزشکی باشد، پرونده مورد نظر از دادسرا به دادگاه ارسال شده و دادگاه طی یک ماه آینده ، جلسه رسیدگی به پرونده را تعیین می کند.
در صورتی که میان طرفین در خصوص رای دادگاه و محتویات پرونده اختلاف نظر پیش نیاید، نتیجه دادگاه به طرفین ابلاغ خواهد شد. این پروسه در اغلب موارد بیش از دو ماه به طول می انجامد اما در کمتر از چهار ماه پرونده مختومه خواهد شد.

گرفتن دیه قبل از حکم دادگاه

فردی که در یک تصادف رانندگی، ضرب و جرح و … صدمه دیده است حق دریافت دیه را دارد. در این خصوص باید به هزینه های درمانی بسیاری از افراد اشاره کرد که پیش از تعیین تکلیف مبلغ دیه توسط ارگان های صلاحیت دار مجبور به تکلف مبالغ بسیار سنگین به مراکز درمانی می شوند.
از آنجا که رای دادگاه مبتنی بر تشخص پزشکی قانونی است و نظریه پزشکی قانونی نیز در بسیاری از موارد موکول می گردد به پایان دوره درمان فرد، قانون باید برای رفع این مشکل چاره ای اندیشد و خسارت دیدگان را تحت حمایت مالی قرار داد.

گرفتن دیه ،سریع ترین راه گرفتن دیه
در راستای رفع این مسئله تبصره 4 ماده 2 آیین نامه اجرایی و همچنین ماده 30 قانون بیمه شخص ثالث امکان دریافت 50 درصد از کل دیه پیش از رای قطعی دادگاه را فراهم نموده است. 50 درصد باقی مانده پس از دریافت نظریات پزشکی قانونی و به نرخ روز تادیه می گردد.

گرفتن دیه بدون حکم دادگاه

بسیاری از مردم تصور می کنند گرفتن دیه متضمن حکم دادگاه است اما توافق طرفین در بسیاری از موارد بر حکم دادگاه ارجحیت داشته و با توجه به اصل حاکمیت اراده باید توسط طرفین، اشخاص ثالث و سازمان های اداری و قضایی محترم شمرده شود.
امروزه برخی از بیمه ها امکان پرداخت دیه بدون حکم دادگاه و به صورت فوری را فراهم نموده اند. این قانون که با عنوان دریافت دیه فوری نیز شناخته می شود مبتنی بر حضور خسارت دیده و یا وارث قربانی و وارد کننده خسارت به همراه مدارک لازم و توضیحات پزشکی قانونی به دفتر بیمه و دریافت دیه بدون مراجعه به دادگاه است.

مرجع قضایی صالح رسیدگی به دعوای مطالبه دیه

کمک گرفتن از وکیل دیه برای تسریع در رسیدگی و پیگیری پرونده مطالبه دیه بسیار موثر است. دعاوی مطالبه دیه در ابتداعاً در دادسرا و پس از صدور کیفرخواست در دادگاه کیفری مورد برسی قرار می گیرد. برای صحبت و استمداد و کمک گرفتن  از وکل دیه با شماره 44386581-021 تماس حاصل فرمایید.

مدارک لازم برای گرفتن دیه از بیمه

دیه در صورتی که ناشی از ضرب و جرح های عمدی و امثالهم باشد باید توسط مقامات قضایی بررسی شده و به صورت مجازات نقدی به شاکی و یا اولیای دم پرداخت گردد اما در اغلب تصادفات رانندگی مشمول مراجعه به بیمه و درخواست پرداخت دیه می گردد.
برای رسیدن به دیه و گرفتن ضرر و زیان هایی که به شما وارد شده ، شما بر حسب نیاز باید مدارک ذیل را برای دریافت دیه ارائه نمایید:

  1. مدارک شناسایی شاکی و متشاکی عنه
  2. گزارشات مقامات انتظامی ( اعم از کلانتری و راهنمایی و رانندگی ) و گزارش هیئت کارشناسی
  3.  اوراق بازجویی رسمی و قضایی
  4.  نظریه پزشکی قانونی
  5.  پرونده شاکی در مراکز درمانی
  6.  رای قطعی دادگاه رسیدگی کننده به پرونده
  7.  گواهینامه و بیمه نامه معتبر در صورت حاثه ناشی از رانندگی
    علاوه بر این مدارک ممکن است مدارک دیگری برای تکمیل پرونده درخواست گردد.

نحوه واریز دیه

همانطور که در مطلب مشاوره حقوقی دریافت دیه نیز بیان شد ، مهلت پرداخت دیه در قانون به مدت یک سال قمری از زمان وقوع خسارت، تعیین شده است. پرداخت میزان دیه باید به نرخ روز صورت گیرد. در صورتی که محکوم علیه در مدت یکسال مبادرت به پرداخت دیه نکند اجرای احکام نمی تواند فعل مثبتی در رابطه با دریافت دیه انجام دهد و پس از گذشت یک سال قمری، فرد زیان دیده می تواند درخواست احضار محکوم علیه به مراکز قضایی را بنماید.

دیه ابتدا به حساب مراجع قضایی ذی ربط واریز می گردد و ظرف مدت بیست تا چهل روز به حساب زیان دیده واریز می گردد. در هر صورت محکوم علیه تا پیش از یک سال از وقوع حادثه ملزم به پرداخت دیه نخواهد بود.

گرفت دیه از اجرای احکام

پس از رسیدگی به پرونده و صدور حکم پرداخت دیه توسط قاضی این حکم به شاکی یا فردی که آسیب دیده ابلاغ می شود و در ضمن آن به میزان دیه اشاره شده است دادگاه به شرکت بیمه گر حکم صادره را ابلاغغ می نماید بدین ترتیب پرونده جبران خسارت شما وارد مرحله جدید می شود در این میان شما باید مدارک مربوطه را به کمک  وکیل دیه جمع آوری کنید و به شرکت بیمه گر ارسال کنید. بیمه گر بیاد ضمن 20 روز از زمان تحویل مدارک شما به آنها نسبت به پرداخت خسارت و دیه شما اقدام لازم را به عمل آورد.

مشاوره حقوقی دیه

در صورتی که با مطالعه مطالب فوق پاسخ سوالات خود در خصوص دیه را دریافت نکرده اید می توانید با استفاده از سیستم مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی و به صورت تلفنی از طریق شماره 44386581-021  به مشاوران ما در گروه وکلای عدلجویان متصل شده و پاسخ سوالات خود را به بهترین شیوه ممکن دریافت نمایید.

دیه زن در تصادف چقدر است؟

یک نکته بسیار مهم که اکثر مردم هم می دانند اما بیان آن خالی از لطف هم نیست آن است که دیه زن نصف دیه مرد است. با توجه یه همین نکته کلیدی و با درنظرگرفتن میزان دیه سال 99 به راحتی می توان میزان دیه زن در تصادف  را محاسبه کرد. دیه کامل انسان در سال 1399،  330 میلیون تومان است پس با توجه به نصف بودن دیه زن نسبت به مرد ، دیه زن در تصادف در سال1399 ،  165 میلیون تومان خواهد بود.

1 پاسخ
  1. شیما
    شیما گفته:

    با سلام من هنگام کار در یک شرکت هنگام جابجایی وسایل سقف ریزش واهن روی دستم افتاد وچون ساختمون بیمه بود گفتن میتونی شکایت کنی من هم شکایت کردم مدت 6ماه پزشک قانونی طول کشید هر بار هم کلی هزینه رو دستم میگذاشت کلی هزینه های بیمارستان عکس و … دادم ده روز هم از کار افتاده بودم بعد از یک شش ماه دادگاه منو 50درصد مقصر و50درصد هم کارفرما رو مقصر اعلام کردالان بیشتر از یکساله که از این قضیه گذشته حکم صادرشده و بیمه میگه نصف دیه به شما تعلق میگیره که چیزی حدود یک میلیون و 250 تومانه گفتم من بالای یک میلیون هزینه کردم چرا باید اینطور حکم بدن؟ اینا که پول همون ده روز از کاتر افتادن منه پس بقیش پزشک قانونی و بقیه چی؟ میگن همینه الان 3ماه هم از اون موقع که حکم صادر و بدستشون رسیده گذشته ولی میگن تا پولو بگیری خیلی طول میشه حالا سوال من اینه که چقدر زمان میبره تا همون مبلغو بهم بدن؟ اگه بخوان اذیت کنن میتونم برم به رای و حکم دوباره اعتراض کنم؟ اخه اول گفتن هزینه از کار افتادگی وهزینه هایی که کردی جداست واونو بیمه جدا بهت میده اما الان میگن نه این خبرا نیست اگه بیمه تامین اجتماعی میبودی شاید میشد و.. الان به نظرتون بیمه داره اذیت میکنه یا همینقد زمان میبره چون گفتم که اونقدری هم نیست که بشه روش حساب کرد..ممنون از جوابتون

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *