وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری
وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری : با توجه به این که در تمام شهرهای دنیا جهت ساخت و ساز یکسری قوانین و ضوابطی وجود دارد و با توجه به اینکه ممکن است هر مقررات و ضوابطی از سوی افراد سودجو یا شهروندان بدون قصد سرپیچی از آن مقررات نقض شود باید یک نهادی جهت رسیدگی به این تخلفات و نقض قوانین وجود داشته باشد که این مرجع توسط قانونگذار تعیین و مشخص شده است که در این مقاله سعی شده است بطور مختصر وظایف و مقررات آن خدمت شما سروران گرامی توضیح داده می شود.
شهرداری یک نهاد عمومی و غیر دولتی می باشد که زیر نظر شهردار اداره می گردد. این نهاد دارای شخصیت حقوقی مستقل، بودجه، درآمد و… بوده و از تکالیف متمایزی نسبت به دولت برخوردار است. به طور کلی وظایفی از قبیل عمران، تامین رفاه، بهداشت شهر و… برعهده شهرداری می باشد.
وکیل ملکی : یکی از مراجع اختصاصی خارج از دادگستری کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری می باشد که در اداره شهرداری مستقر است. با توجه به ماده ۱۰۰ وظیفه اصلی این کمیسیون رسیدگی به عملیات ساختمانی فاقد پروانه یا خلاف پروانه می باشد. به عبارت دیگر هرگاه مالکین اراضی و املاک پیش از ساخت و ساز در ملک خویش پروانه ساخت ( جواز ساخت ) تهیه نکرده باشند و یا برخلاف مجوز مربوطه اقدام به ساخت و ساز نمایند، شهرداری موظف به جلوگیری از تخلف شخص خاطی یا خاطیان می باشد.
اعتراض به تخلفات ساختمانی
فهرست مطالب
البته شایان ذکر است که بر طبق تبصره ۲ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها هر شخصی که از انجام تخلفات ساختمانی ضرر ببیند، می تواند جهت اقامه دعوا به شهرداری محل مربوط مراجعه و اعتراض خود را تسلیم نماید. در صورت احراز ادعای فوق موضوع شکایت برای رسیدگی به کمیسیون ارجاع می شود.
اعضای تشکیل دهنده کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری
این کمیسیون متشکل از نمایندگان وزارت کشور، شورای اسلامی شهر، دادگستری و نیز نماینده شهرداری می باشد که وظیفه نماینده شهرداری صرفا ارائه توضیحات لازمه به اعضای کمیسیون بوده و در رای گیری حق دادن رای نخواهد داشت.
موارد تحت صلاحیت کمیسیون
در قانون شهرداری ها مواردی که در صلاحیت کمیسیون شهرداری می باشند عبارتند از:
- احداث بنا بدون پروانه
- تخلف تراکم مازاد ( با توجه به نوع ملک به لحاظ مسکونی، تجاری، صنعتی، اداری بودن و نیز موقعیت مکانی آن از حیث خیابان اصلی، فرعی، کوچه باز یا بن بست احکام جداگانه ای دارد)
- عدم احداث یا عدم قابلیت استفاده از پارکینگ
- تجاوز به معابر شهر
- مستحکم نبودن ساختمان
- عدم رعایت اصول شهرسازی و بهداشتی
- تغییر کاربری
در رابطه با تخلفات فوق الذکر کمیسیون به فراخور هر مورد، مبادرت به صدور آرایی همچون تخریب، دریافت جریمه نقدی و تعطیل نمودن محل کسب و پیشه می نماید.
روند رسیدگی در کمیسیون
پس از احراز تخلفات برای شهرداری، پرونده به کمیسیون ارجاع داده می شود. خوانده با حضور در جلسه اقدام به دادن پاره ای از توضیحات به انضمام تقدیم لایحه دفاعیه می نماید. کمیسیون مذکور باتوجه به ادله طرفین رای مقتضی را صادر می نماید. رای صادره از تاریخ صدور برای طرفین به مدت ۱۰ روز قابل اعتراض در کمیسیون دیگری خواهد بود. اعضای کمیسیون دوم که به موجب قانون باید غیر از کمیسیون اول باشند پس از بررسی پرونده حکم قطعی خود را صادر می نمایند.
اعتراض به رای
رای صادره باید به مالک و ذینفع ابلاغ گردد، در غیر این صورت قابلیت نقض رای در قانون پیش بینی گردیده است. در صورت اعتراض و یا شکایت از رای قطعی، بر طبق بند ۲ ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری حق تجدیدنظر خواهی در دیوان عدالت اداری برای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری پیش بینی شده است. مدت استفاده ازاین حق برای افراد ساکن ایران ۳ ماه و برای افراد مقیم خارج از ایران ۶ ماه می باشد.
بهترین وکیل متخصص کمیسیون ماده 100 شهرداری
گروه وکلا و مشاورین عدل جویان متخصص در امور حقوقی ، کیفری، خانواده، ثبتی، تعزیرات، شهرداری، مالیات، امور حسبی و …. می تواند شما را در زمینه کمیسیون ماده 100 و 70 شهرداری ها و دیوان عدالت اداری در مقام تجدیدنظرخواهی کمک و یاری نماید و توصیه می گردد قبل از هر اقدامی با شماره های 0912346341- 02144383572 مشاوره نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.