وکیل مطالبه ثمن معامله + راهکار

وکیل متخصص مطالبه ثمن معامله : بیع عقد رایجی است که برای بسیاری از معاملات و داد و ستد های افراد مورد استفاده قرار می گیرد. ماهیت عقد بیع به گونه ای است که با انتقال مالکیت و پرداخت ثمن معامله همراه است. و دایره ی وسیعی از مناسبات و مراودات تجاری افراد را شامل می گردد. اما گاه به دنبال عقد بیع ممکن است یکی از طرفین در انجام تعهدات خود کوتاهی کرده و از پرداخت ثمن معامله خودداری کند. وکیل متخصص مطالبه ثمن معامله به شکلی تخصصی و از طرق قانونی نسبت به مطالبه ی ثمن معامله اقدام نموده و از حقوق موکل خود دفاع می نماید. در ادامه با همراه باشید.

ثمن معامله و ویژگی های آن

ثمن در لغت به معنای ارزش ، قیمت و بها می باشد. از نظر حقوقی ثمن معامله به قیمت و بهایی گفته می شود که کالایی در برابر آن معامله شده است. ثمن معامله را ارزش متعارف آن کالا در بازار تعیین می کند. البته این ارزش می تواند کمتر و یا بیشتر از میزان واقعی آن باشد. در هر صورت ثمن معامله نوعی توافق بین خریدار و فروشنده است .در این توافق خریدار نسبت به پرداخت ثمن متعهد می گردد.

وکیل مطالبه ثمن معامله

ثمن مقوله ای است که در عقد بیع مطرح می گردد. عقد بیع نوعی قرارداد است که طرفین مالی را در ازای مالی دیگر با یکدیگر مبادله می کنند. معمولا در چنین معاملاتی مالکیت مالی مشخص در مقابل پول به دست می آید.

به محض وقوع عقد بیع و امضای طرفین قرارداد تعهداتی بر عهده ی خریدار و فروشنده قرار می گیرد. یکی از مهم ترین این تعهدات پرداخت ثمن معامله است که خریدار عهده دار آن می گردد.

مطالبه ثمن معامله به چه معناست؟

در بیشتر موارد ثمن معامله حال است. یعنی به محض وقوع عقد بیع خریدار ملزم به پرداخت آن می باشد. با این حال در پاره ای از عقود بیع مانند خرید ملک خریدار و فروشنده با تنظیم مبایعه نامه متعهد می گردند که در تاریخ مخشخص شده ای نسبت به انجام تعهدات خود از قبیل پرداخت ثمن معامله و حضور در دفتر اسناد رسمی عمل نمایند. یعنی ثمن معامله مدت دار می شود.

در چنین مواردی ممکن است خریدار از تعهدات خود سرباز زده و از پرداخت ثمن معامله خودداری نماید. در این صورت بحث مطالبه ثمن معامله مطرح می شود و از طریق قانونی می توان خریدار را نسبت به انجام تعهدات خود ملزم ساخت. همچنین امکان استناد به خیارات قانونی ، فسخ معامله و دریافت خسارت نیز وجود دارد. مطالبه ثمن معامله به معنای ملزم ساختن خریدار به پرداخت ثمن از طریق قانونی می باشد.

برای مطالبه ی ثمن معامله ابتدا باید نحوه ی توافق و مندرجات قرارداد طرفین را بررسی نمود. و دلیل عدم پرداخت ثمن را مشخص ساخت. سپس از طریق قانونی الزام خریدار را مبنی بر پرداخت ثمن معالمه خواستار شد.

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی مطالبه ثمن معامله

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی مطالبه ثمن معامله دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده است. اما یک نکته ی مهم در این میان وجود دارد. در صورتی که مبلغ خواسته ی شما کمتر از بیست میلیون تومان باشد وکیل مطالبه ثمن باید از طریق شورای حل اختلاف دعوا را پیگیری کند.

در صورتی که مبلغ خواسته ی شما بالای بیست میلیون تومان باشد، دعوا از طریق دادگاه حقوقی قابل پیگیری می باشد.

نکته ی حقوقی :

دعوای استرداد ثمن معامله با مطالبه ی ثمن معامله متفاوت است. در بحث استرداد ثمن معامله دعوا از سوی خریدار مطرح می گردد و خواهان باز پس گیری پول خود می باشد. در حالی که دعوای مطالبه ثمن معامله از سوی فروشده مطرح می گردد و خواستار پرداخت ثمن معامله است.

انجام مشاوره حقوقی توسط وکیل مطالبه ثمن معامله

قبل از طرح دعوای مطالبه ثمن معامله ابتدا باید شرایط صحت معامله را در نظر داشت. با توجه به ماده ی 190 قانون مدنی این شرایط شامل موارد زیر می باشد:

  • قصد طرفین و رضای آنها.
  • اهلیت طرفین.
  •  موضوع معین که مورد معامله باشد.
  • مشروعیت جهت معامله.

همچنین در صورتی که موعد پرداخت ثمن فرا نرسیده باشد و فروشنده زودتر از موعد برای مطالبه ثمن از طریق دادگاه حقوقی اقدام نماید. دعوای او مسموع نخواهد بود و قرار رد دعوا صادر می گردد. پس اثبات خلف وعده و عدم انجام تعهد رکن اصلی طرح دعوای مطالبه ثمن معامله می باشد.

تمامی این موارد در کنار بسیاری نکات حقوقی دیگر روند رسیدگی به پرونده ی شما را تعیین می کنند. و این در تخصص و توانمندی وکیل شماست که پرونده را به کدام سمت هدایت نماید. اهمیت این نکته بر هیچکسی پوشیده نیست که حضور یک وکیل حرفه ای و متخصص می تواند در موفقیت پرونده ی شما نقش چشمگیر و موثری داشته باشد. یک وکیل متخصص مطالبه ثمن معامله با اشراف کامل بر نکات حقوقی پرونده ،جنبه های متعددی از موضوع را در نظر گرفته و بهترین و کارآمدترین راهکارها را پیشنهاد می دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با وکلای متخصص مجموعه ی عدل جویان در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *