مرحله به مرحله انحصار وراثت بوسیله وکیل گروه وکلای عدل جویان

بهترین وکیل انحصار وراثت تهران , مرحله به مرحله انحصار وراثت بوسیله گروه وکلای عدل جویان : مرگ یک واقعه حقوقی است که پس از آن پیامدهای مالی و حقوقی را به دنبال دارد همانطور که می دانیم اکثریت افراد جامعه نسبت به اقداماتی که باید پس از مرگ شخص متوفی ازجمله گواهی انحصار وراثت، وصیت نامه و مراحل دریافت حصر وراثت آگاهی و اطلاعات دقیقی ندارند و مدیریت کردن این مهم مسئله آسانی نیست و حال اگر شما یکی از افرادی باشید که ذینفع یا وراث باشید ضروری است که مطلع شوید به شما سهی از ارث می رسد یا نه و اگر می رسد چه میزانی است.

از سوی دیگر باید بدانید که در صورت عدم دریافت گواهی حصر وراثت شما نمی توانید اموال متوفی را تقسیم نمایید، اگرچه انجام دریافت گواهی حصر وراثت نیاز به صرف زمان، انرژی و هزینه دارد ولی به هرحال اگر تصمیم به تقسیم اموال متوفی، بطور مثال دسترسی به حسابهای بانکی وی دارید باید این مراحل را طی کنید که طی کردن این مراحل نیاز به اطلاع کافی از روش و روند کاری آن می باشد که باید به درستی انجام گیرد که در ادامه با روند کاری آن آشنا می شوید.

وکیل انحصار وراثت

تعریف انحصار وراثت

با توجه به اینکه قبلا گفته شد موضوع اخذ گواهی انحصار وراثت بعد از فوت یک فرد در بین اقوام یا نزدیکان فرد مطرح می شود که وراث و میزان سهم الارث هریک مشخص شودکه اصطلاحا به آن انحصار وراثت گویند.

بیشتر بخوانید در : شرایط ابطال وصیت نامه

برای دریافت گواهی انحصار وراثت چه مدارکی نیاز است؟

  1. شناسنامه و کارت ملی و گواهی فوت متوفی
  2. ستشهادیه تهیه شده در دفترخانه اسناد رسمی
  3. گواهی مالیات بر ارث برای متوفیان قبل از سال 1395
  4. وصیت نامه در صورتی که موجود باشد
  5. رونوشت برابر اصل شناسنامه و کارت ملی وراث
  6. رونوشت عقدنامه همسر متوفی ( در برخی موارد دیده شده که برای اخذ گواهی انحصار وراثت در شعب شورای حل اختلاف رونوشت عقدنامه را نیاز ندارند)
  7. طرح دادخواست انحصار وراثت با عنوان محدود یا نامحدود

مرحله به مرحله انحصار وراثت

برای شروع دریافت گواهی انحصار وراثت چه مراحلی را بایدگذراند؟

1- تهیه دادخواست یا فرم مربوط به انحصار وراثت

برای اخذ گواهی حصر وراثت در اولین مرحله یک نفر از وراث یا ذینفان به نمایندگی از طرف سایر افراد به دفتر خدمات الکترونیک قضائی یا شورای حل اختلاف که متوفی در زمان فوت درآن منطقه یا شهر زندگی می کرده است مراجعه نماید که در این مراجع نیاز است با در دست داشتن تمامی مدارکی که قبلا ذکر شد نسبت به تکمیل فرم یا دادخواست انحصار وراثت اقدام نماید.

2- مرحله تایید وارثین در دفاتر اسناد رسمی

اصلی ترین اقدامی که برای دریافت گواهی انحصار وراثت دریافت استشهاد محضری نیاز است در این مرحله باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرد با در دست داشتن مدارک شناسایی وراث و گواهی فوت به همراه دو شاهد که اطلاع کافی از وراث متوفی دارد و یا آشنا با وارثین می باشد فرم استشهادیه محضری را تکمیل و ممهور به مهر دفتر اسناد رسمی نماید که بعد از مراجعه به شورای حل اختلاف باید ارائه کرد.

3- گرفتن گواهی مالیات بر ارث

در مورد گواهی مالیات بر ارث باید توجه نمایید که اگر متوفی قبل از سال 1395 فوت شده باشد و به هر دلیلی برای گرفتن گواهی انحصار وراثت اقدام نشده باشد و در حال حاضر نیاز به گواهی حصر وراثت باشد باید ابتدا به اداره مالیات مراجعه نمایند و گواهی مالیات بر ارث تهیه شود و بعد از آن دادخواست مطرح شود ولی برای متوفیان بعد از سال 1395 در شروع اقدامات نیازی به گرفتن گواهی مالیات بر ارث نمی باشد که بعد از اخذ گواهی انحصار وراثت توسط وکیل انحصار وراثت  برای تصرف و تقسیم اموال باید این گواهی گرفته شود. ضمناً در اداره مالیات پس از تایید وراث متوفی ضروری است فهرست کاملی از اموال متوفی که قبلا آماده گشته است به اداره مالیات داده شود این مطلب را نیز باید بدانید که میزان مالیات بر ارث هر ورثه با توجه به نسبت او با متوفی متفاوت است که بعد از این مرحله یک رسید یا گواهی از اداره مالیات دریافت میشود که برای اقدامات بعدی لازم و ضروری می باشد.

4- ثبت پرونده در شورای حل اختلاف

بعد از ثبت دادخواست انحصار وراثت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی و مشخص شدن شعبه و شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی یا مراجعه حضوری احدی از وراث به نمایندگی سایر وارثین و ثبت دادخواست بصورت حضوری در این مرحله شخص نماینده یا خواهان دادخواست باید تمامی مدارک از جمله شناسنامه و کارت ملی تمام وراث و گواهی فوت و استشهادیه محضری را به انضمام رونوشت برابر اصل شده را به همراه داشته باشد که پس از تعیین شعبه اقدام تکمیل مدارک و احراز هویت صورت گیرد.

5- مراحلی که بوسیله شورای حل اختلاف انجام میگیرد

شعبه ای که مشخص می شود با بررسی مدارک کامل وراث و متوفی با توجه به میزان خواسته در دادخواست که محدود است یا نامحدود یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار آگهی می دهد تا اگر وارث دیگری وجود داشته باشد و ازقلم افتاده است با رویت آگهی به شورای حل اختلاف و شعبه مشخص شده مراجعه نماید و اگر بعد از یک ماه از تاریخ انتشار آگهی کسی مراجعه نکرد گواهی انحصار وراثت صادر می گردد، لازم به ذکر است که انتشار آگهی مختص دادخواست نامحدود می باشد.

6- چه کسانی حق اعتراض به گواهی انحصار وراثت را دارند؟

پس از صدور گواهی انحصار وراثت دو دسته از افراد می توانند به آن اعتراض نمایند:

  • الف- دادستان در موردی متوفی وارثی ندارد و و دادخواست مطرح شده کذب و بی اساس باشد
  • ب- فرد یا افرادی ادعا کنند که جز وراث متوفی هستند.

7- مرحله تقسیم ماترک متوفی

بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت و گرفتن گواهی مالیات بر ارث که قبلا گفته شد می توان نسبت به تقسیم اموال متوفی اقدام نمود که در این مرحله حضور تمامی وراث یا وکلای آنها ضروری است و با گواهی انحصار وراثت اجازه برداشت از حساب بانکی یا اقدامات بورسی را پیدا خواهند کرد.

نکته مهم

مورد مهم و ضروری که باید بدانید این است که در صورتی که همسر متوفی باردار باشد، جنین نیز جز وراث محسوب می گردد تا زمان تولد کودک صدور گواهی انحصار وراثت وجود ندارد و همچنین در صورتیکه متوفی وصیت نامه داشته باشد تنها 3 ماه بعد از صدور گواهی انحصار وراثت فرصت هست تا تحویل دادگاه شود در غیر اینصورت وصیت نامه معتبر نمی باشد. ناگفته نماند که آگهی انحصار وراثت در روستاها، احتیاجی به انتشار در روزنامه کثیرالانتشار ندارد و صرف آگهی آن در معابر و اماکن عمومی کفایت می کند.

انحصار وراثت چقدر طول می‌کشد؟

در این زمینه باید گفت که دادخواست انحصار وراثت از لحاظ دارایی و اموال متوفی به دو دسته محدود و نامحدود تقسیم می گردد که اگر ارزش ماترک متوفی کمتر از 500 میلیون ریال باشد محدود محسوب می شود و نیازی به انتشار در روزنامه ندارد و نهایتاً ظرف مدت 20 روز صادر می گردد و اگر بالای 500 میلیون ریال باشد تقریبا 70 روز زمان می برد.

وکیل انحصار وراثت متخصص

گروه حقوقی عدل جویان سالهاست در زمینه دعاوی مربوط به ارث در تهران فعالیت می کند، در طول این سالها با بهره مند ی از بهترین وکیل تهران به موفقیت ها و پیروزی های صد درصدی در پرونده های خود دست یافته است که موجب جلب رضایت موکلین و احقاق حق آنها شده است. وکیل انحصار وراثت ما با توجه به سطح بالای دانش و تجربه بسیار زیاد خود در زمینه پرونده های مربوط به امور ارث در حال حاضر مجرب ترین و بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران می باشد . برای ارتباط با بهترین وکیل پایه یک دادگستری با ما در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *