وکیل تسخیری چه شرایطی دارد ؟

  • وکیل تسخیری کیست ؟
  • سوالی که اکثر مردم با آن مواجه می شوند اینست که اگر متهمی استطاعت مالی نداشته باشد و به هر عنوانی توانایی گرفتن وکیل نداشته باشد، چه کاری باید بکند؟
  • سوال بعدی اینست که آیا در قوانین کشور مواردی پیش بینی شده است که با توجه به اینکه متهم وکیل ندارد برای او وکیلی گرفته شود؟

توضیحاتی در رابطه با وکیل تسخیری

در تعریفی عامیانه می توان گفت: وکالتی از جانب دادگاه در جرایم کیفری سنگین که با هدف دفاع از متهم به وکلای دادگستری ارجاع می شود. هرگاه متهم توانایی مالی برای معرفی وکیل به منظور دفاع از خویش در محکمه را نداشته باشد می تواند از دادگاه درخواست اتخاذ وکیل نماید. دادگاه پس از بررسی و تایید عدم استطاعت مالی متهم، از بین وکلای آن حوزه قضایی( فهرست وکلای کانون یا ماده ۱۸۷) و در صورت عدم امکان از نزدیک ترین حوزه مجاور وکیلی برای متهم تعیین خواهد نمود. حق الوکاله وکیل تسخیری از تعرفه مقرر بیشتر نبوده و تامین اعتبار پرداخت آن برعهده ردیف مربوط به بودجه دادگستری خواهد بود.

وکیل تسخیری
جرایمی که به موجب ماده ۱۸۶ قانون آئین دادرسی کیفری نیاز به حضور الزامی وکیل تسخیری دارند، عبارتند از: جرایمی که مجازات آن ها حسب مورد مشمول قصاص نفس، اعدام، حبس ابد و رجم می باشد.

گروه وکلای عدلجویان متشکل از وکلای جوان و مستعد آماده قبول و ارائه کلیه خدمات وکیل تسخیری می باشد.

سوال کاربردی دیگر اینست که آیا داشتن حق استفاده از وکیل تسخیری مختص متهم است ؟

با توجه به قانون، خیر فقط مختص متهم نیست و شاکی نیز می تواند از خدمات وکیل تسخـیری استفاده نماید.

شرایط استفاده شاکی از وکیل تسخیری به چه شکلی است؟

به موجب تبصره‌ ماده‌ ۳۴۷ قانون آیین‌ دادرسی‌کیفری اگر دادگاه حضور و دفاع وکیل را برای شخص بزه‌دیده ضروری بداند و شخص بزه‌دیده توانایی مالی نداشته باشد، برای او وکیل تسخیری تعیین می‌شود.

تعیین وکیل تسخیری برای متهم در مواردی الزامی است ولی در مورد شاکی الزامی برای تعیین وکیل وجود ندارد و دادگاه با توجه به بررسی وضعیت اگر حضور وکیل را الزامی دانست و شاکی تمکن مالی نداشته باشد برای شاکی هم وکیل تسخـیری تعیین و انتخاب می نماید که جهت تصدیق این امر می توان از تبصره ماده 347 قانون آیین دادرسی کیفری استفاده کرد.

 

حق الوکاله وکیل تسـخیری چگونه است؟

وکلای تسخـیری جهت امر محوله وکالت حق الوکاله دریافت می نمایند که مبلغ دریافتی نبایستی بیشتر از تعرفه دادگاه باشد که به عنوان حق الوکاله تعیین می نماید لازم به ذکر است که این مبلغ نیز از محل اعتبارات قوه قضائیه تعیین می نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *