نکاح با زنی که در عده است
نکاح با زنی که در عده است : بعد از وقوع طلاق زن باید مدتی را تحت عنوان عده صبرکند و حق ازدواج و رابطه زناشویی با مرد دیگری را ندارد. در این مدت مردان دیگر هم نباید به او نزدیک شوند و یا از آن خواستگاری نمایند و یا عقد نکاح را جاری سازند. این کار در عده مطلقا جایز نیست اما مردهای دیگر میتوانند از این زن به تعریض خواستگاری کنند.
به تعریض خواستگاری کردن به معنای با کنایه خواستگاری کردن و با کنایه ابراز علاقه کردن می باشد. اگر زن در این مدت عده به نکاح مردی دیگر در آید این نکاح باطل می باشد و حتی میتواند موجب حرمت ابدی زن و مرد بر یکدیگر شود.
در قانون مدنی ما بیان شده هنگامی که مردی با زنی که در عده است اعم از رجعی و یا بائن ازدواج کند این نکاح او باطل خواهد بود.
شرایط حرمت ابدی
فهرست مطالب
یکی از مواردی که موجب حرمت ابدی زن بر مرد میشود، ازدواج و نکاح درعده می باشد. بنابراین در موردی حکم به حرمت ابدی داده می شود که مرد علم به در عده بودن زن داشته باشد و همچنین علم به اینکه این نوع نکاح حرام می باشد نیز داشته باشد و با وجود این علم، نکاح را واقع سازد. این نکاح در وهله اول باطل و سپس موجب حرمت ابدی می شود در صورتی که مرد جهل به درعده بودن زن و حرمت نکاح درعده داشته باشد به شرطی که نزدیکی بین آن دو واقع نشده باشد، عقد آن ها باطل است اما به یکدیگر حرام ابدی نیستند و بعد از گذشت عده می توانند با یکدیگر نکاح و ازدواج کنند.
زنا با زنی که در عده است
اگر با زنی که در عده رجعی به سر میبرد رابطه ی نزدیکی واقع شود، این رابطه تحت عنوان زنا می باشد زن و مرد بر یکدیگر حرام ابدی می شوند و از ماده 1054 قانون مدنی می توان استنباط کرد که زنا با زنی که در عده طلاق بائن و یا وفات میباشد حرمت ابدی ندارد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.