مقصران حادثه دانشگاه معرفی شدند
مقصران حادثه دانشگاه معرفی شدند
از قوه قضاییه عباس جعفری دولت آبادی روز چهارشنبه در حاشیه نشست بررسی وضعیت پیش فروش خودرو در جمع خبرنگاران گفت: طبق وعده ای که به مردم دادیم، در دو روز گذشته هیئت هفت نفره نظر کارشناسی را اعلام کرد و سه عامل اساسی راننده، دانشگاه و پیمانکار را مقصر دانسته است.
وی افزود: پیمانکار به عنوان مسئول خدمات رسانی در آنجا بوده است، راننده فوت کرده و از طریق بیمه، مبلغ دیهها وصول میشود.
جعفری دولت آبادی افزود: برخلاف نظر پلیس که به طور درصدی اعلام تقصیر نموده بود هیئت هفت نفره به شکل مساوی افراد و دستگاهها را مسئول شناخته است. بعد از ابلاغ این نظریه مقرر شد طبق قانون اقدام شود و اگر اعتراضی باشد طبق قانون به آن عمل میشود.
دادستان تهران اضافه کرد: به بازپرس و دادستان منطقه توصیه کردهایم که اگر خانوادهها آمادگی دارند، دیه خود را بگیرند و دیه طبق مقررات از طریق شرکتهای بیمه پرداخت میشود.
کیفرخواست پرونده تا هفته آینده صادر می شودوی پیشرفت رسیدگی به این پرونده را مطلوب دانست و گفت: تا هفته آینده کارهای پرونده از لحاظ قضایی تکمیل میشود و به زودی کیفرخواست صادر خواهد شد و امیدواریم پرونده نیز به زودی به دادگاه ارسال شود.
جعفری دولت آبادی افزود: چنانچه خانوادهها در بخش دریافت دیه پیشقدم شوند و بعد از آن پرونده به دادگاه برود، از نظر ما منعی وجود ندارد و ما آمادگی داریم. همچنین در مورد مصدومانی که در قید حیات هستند، چون طول درمان آنها طولانی است طبیعتا باید صبر کنیم تا طول درمان نهایی شود. بنابراین پرونده در بخش افرادی که فوت شده و مصدوم شدند، تفکیک شده است.
وی افزود: در مورد مصدومان نیز اگر بخواهند دیه بگیرند، منعی وجود ندارد و از طریق بیمه این امکانات در نظر گرفته شده است و توصیه کردیم که در این بخشها کمک بیشتری شود و تعداد افراد بستری در این زمینه 10 نفر است.
جعفری دولت آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پرونده شاکی خصوصی دارد، گفت: خانوادههایی که فرزندانشان فوت شده و همچنین مصدومیا طرح شکایت کردهاند و پرونده شاکی خصوصی دارد.
منبع خبر
تحلیل حقوقی:
حادثه ی ناگوار اتوبوس دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ 22 آذر سال 97 رخ داد و منجر به 10نفر کشته و مصدوم شدن تعدادی از دانشجویان شد.
اتوبوسی که طبق اظهارهای دانشجویان در روزهای قبل از حادثه نیز دارای مشکلات فنی بوده و مسئولان دانشگاه نیز از آن باخبر بوده اند.
در خصوص این حادثه تلخ که راننده اتوبوس خود از مرحومان حادثه بوده است ، می بایست اتوبوس خود را از لحاظ فنی در حد استاندارد نگاه می داشت و شرکت حمل و نقل باید به تعهد خود مبنی بر امنیت وسیله را بطورصحیح انجام می داد .از طرفی مسیری که اتوبوس روزانه از آن با شیب 70 درصد عبور و مرور می کرده ، فاقد ایمنی حصار و گاردریل بوده است که حتی مدرنترین اتوبوس ها هم با لغزندگی جاده ان هم در فصل زمستان مصون نخواهند ماند. پیمانکارانی که در چنین محلی دانشگاه احداث کردند و به امنیت آن اهمیت نداده اند، مسئول هستند .
علی رغم اینکه دادستانی مسئولیت ها را به طور مساوی تقسیم کرده است اما مسئول اصلی حادثه، مسئولان خود دانشگاه آزاد هستند چرا که در این قضیه بی مبالاتی و بی احتیاطی های حاصل عملکرد مسئولان دانشگاه آزاد مشهود بوده و منجر به بروز چنین اتفاقاتی شده است.
به موجب قانون مجازات اسلامی در صورتی که شخص حقوقی مرتکب تخلف یا بی مسئولیتی شود، باید نسبت به عملکردش پاسخگو باشد. بنابراین همه کسانی که در جرم اتفاق افتاده در دانشگاه علوم و تحقیقات دخیل بوده و در هر صورت نقش داشتند، باید در رابطه با تخلف و بی مسئولیتی خود پاسخگو باشند. این افراد در نهایت می توانند مصداق پرداخت دیه و حتی مجازات های کیفری باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.