اقدامات لازم در مفقودی چک
به هنگام مفقودی چک چه کنیم ؟ با توجه به شرایط اقتصادی و بحران های که در جامعه وجود دارد ممکن است برای هرشخصی پیش بیاید که دسته چک ها و یا فقرات چک مفقود یا تلف یا در معرض نابودی قرار گیرد بنابراین دارنده باید خیلی مراقب باشد که اسناد تجاری که به وجه نقد تبدیل می گردد باشد که مفقود یا تلف نگردد حال اگر این اتفاق افتاد و چک مفقود یا تلف گردید با مطالعه این مقاله می توانید برای احقاق حق خود اقدامات پیشگیرانه ای انجام دهید.
چنان چه دسته چکی مفقود و یا گم شده باشد، امکان سوء استفاده از آن وجود دارد و افراد سود جو می توانند از این طریق ضرر و زیان بسیاری به شخصی که دسته چک خودش را و یا برگه چک را گم کرده وارد کنند. برای جلوگیری از سو استفاده از دسته چک مفقودی می بایست مجموعه اقداماتی انجام گیرد تا از این طریق از ورود ضرر و زیان به شخصی که دسته چک یا برگه چک را گم کرده جلوگیری به عمل آید.
اقدامات لازم برای جلوگیری از سواستفاده از چک مفقودی
فهرست مطالب
از جمله اقدامات لازم برای جلوگیری از سوء استفاده از چک مفقودی رجوع فردی که دسته چک خود را گم کرده به بانک صادر کننده چک و دستور به عدم پرداخت وجه چک می باشد و سپس فردی که به بانک دستور به عدم پرداخت وجه چک داده، می بایست به دادسرا یا شورای حل اختلاف محل رجوع کند. همچنین می بایست گواهی ای که بیانگر مفقودی چک می باشد را از شورای حل اختلاف اخذ کرده و به بانک صادرکننده جهت ابطال چک تقدیم نماید. که به هریک به تفصیل می پردازیم.
رجوع به بانک صادر کننده چک و دستور به عدم پرداخت وجه چک
درگام نخست شخصی که چک را صادر کرده و یا صاحب حساب می باشد باید به بانک صادر کننده چک رجوع کرده و دستور به عدم پرداخت وجه چک دهد.دستور به عدم پرداخت وجه چک باید به صورت کتبی انجام گیرد. سپس بانک به احراز هویت کسی که دستور به عدم پرداخت وجه چک را داده می پردازد.بعد از احراز هویت توسط بانک درخواست وی مبنی بر عدم پر داخت وجه چک را عملی می سازد و چنان چه فردی چکی را برای پرداخت وجه از حساب صادر کننده چک به بانک تحویل دهد، بانک صادرکننده چک از پرداخت وجه چک جلوگیری کرده و با بیان علت عدم پرداخت وجه چک از پرداخت وجه چک جلوگیری می کند.
رجوع شخصی که برگه چک و یا دسته چک وی مفقود شده به مراجع قضایی
بعد از دستوربه عدم پرداخت چک توسط صادرکننده چک و یا افراد ذینفع چک یا هر کسی که دستور به عدم پرداخت چک را داده می بایست به مرجع قضایی که دادسرا یا شورای حل اختلاف می باشد، رجوع کند و گواهی را که بیان کننده مفقود شدن چک است را از مرجع قضایی صالح اخذ نماید.
تقدیم گواهی اخذ شده از مرجع قضایی به بانک صادر کننده چک
شخصی که دستور به عدم پرداخت وجه چک داده، می بایست به شورای حل اختلاف یا دادسرا مراجعه کرده و گواهی مربوط به مفقودی چک را اخذ کند و آن را به بانک صادر کننده چک تقدیم نماید.
مهلت زمان تقدیم گواهی و ضمانت اجرای آن
شخصی که گواهی مفقودی چک را ازمرجع قضایی صالح اخذ کرده باید در ظرف مدت یک هفته از زمان صدور گواهی آن را به بانک صادر کننده چک تقدیم نماید.
چنان چه فردی که گواهی مفقودی چک را از مرجع قضایی دریافت کرده در ظرف مدت یک هفته از زمان دریافت، آن را به بانک صادر کننده چک تقدیم ننماید، بانک پس از گذشت مدت تعیینی وجه چک را به کسی که آن را از بانک مطالبه نماید، پرداخت می کند.
مفقودی چک
بسیاری از افرادی که نمی توانند با توجه به شرایط مالی وکیل متخصص چک اخذ کنند ، می توانند با مراجعه به دفتر وکالت عدل جویان از خدمات ارزان استفاده نمایند که این اقدام سبب کاهش شدید هزینه های افراد می شود.
یکی از راه های کسب اطلاعات حقوقی سودمند و مفید و کاربردی مراجعه به دفتر وکالت گروه حقوقی عدل جویان واقع در غرب تهران، صادقیه و استفاده از مشاوره حقوقی می باشد.
شکایت از دستوردهنده به عدم پرداخت وجه چک
فردی که دارنده چک می باشد می تواند از شخصی که دستور به عدم پرداخت چک را داده شکایت کند. اما در صورتی فرد دارنده چک و در واقع صاحب چک می تواند علیه شخصی که دستور به عدم پرداخت چک داده شکایت کند که شخص دستوردهنده به عدم پرداخت وجه چک عذر موجهی برای این عمل خویش نداشته باشد و یا ادعایی که بر مبنای آن دستور به عدم پرداخت چک داده اثبات نشود. دراین صورت فردی که صاحب چک می باشد می تواند علیه شخصی که دستور به عدم پرداخت چک داده اقدام نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.