معاملات اموال مسروقه
معاملات اموال مسروقه
آنچه در مشاوره حقوقی اقامه دعوای خرید و فروش اموال مسروقه باید بدانیم؟
در خصوص اقامه دعوای خرید و فروش اموال مسروقه در ابتدا لازم است به معرفی برخی تعاریف آن بپردازیم:
مجازات این عمل در دو بخش مجازات حدی و تعزیری قابل مطالعه است.
مداخله و معاملات اموال مسروقه
فهرست مطالب
به موجب ماده ۶۶۲ قانون تعزیرات هر کس با آگاهی و اطلاع و یا با وجود قراینی یقینی به این که مالی در نتیجهی ارتکاب سرقت به تحصیل شده است و آن را به نحوی از انحا تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.
البته طبق تبصره ای ذیل همین ماده عنوان شده است که در صورتی که متهم معامله اموال مسروقه را حرفهی خود قرار داده باشد، به حداکثر مجازات در این ماده محکوم میگردد.

معاملات اموال مسروقه
لازم به ذکر است طبق مفاد قانون حاکمه می توان خرید و فروش اموال مسروقه را به نوعی شراکت در امر سرقت تلقی کرد. با توجه به جرم انگاری انجام شده در ماده بالا در امر مداخله در اموال مسروقه، یکی از اصول اصلی تحقق جرم پیش بینی شده در ماده بالا وجود علم و اطلاع یا وجود قراین یقینی در مورد مالی است که در ید شخصی است که آن مال به حاصل ارتکاب سرقت به دست آمده باشد. بدین ترتیب حتی اگر کسی با شرایط و اوصاف فوق مالی را خریداری کرده باشد یا به امانت یا ودیعه گرفته باشد یا آن مال به وی هبه یا صلح شده باشد یا حتی به آن شخص سپرده شده تا آن را مخفی کند، تحت هر عنوانی که باشد طبق این ماده مجرم بوده و خاطی مشمول مجازات مذکور در ماده فوق خواهد شد. در غیر این صورت خاطی قابل مجازات نمی باشد اما عدم قابلیت اعمال مجازات به معنای عدم مسئولیت وی از نظر مدنی نمی باشد.
اطلاعات بیشتر در : وکیل متخصص سرقت
طبق تبصره ماده ۶۶۲ چنانچه شخصی این کار را حرفه اصلی خود قرار داده باشد و اصطلاحا مال خر باشد، مستحق اعمال اشد مجازات در قبال او در چارچوب ماده فوق خواهد بود.
در رجوع به ماده ۵۵۹ قانون تعزیرات و در پی ماده ۶۶۲ همین قانون این مورد نیز قابل توجه است که هر کس اشیا و لوازم و همچنین آثار فرهنگی و تاریخی را از موزه ها و نمایشگاه ها و اماکن تاریخی بدزد و یا با آگاهی و اطلاع به مسروقه بودنشان، اقدام به خرید و فروش آنها کند و یا حتی آنها را پنهان و مخفی کند، در صورتی که این عمل مشمول مجازات حدی سرقت نباشد، خاطی ملزم به استرداد مال به مرجع قانونی آن بوده و خاطی به حبس از یک تا پنج سال محکوم می گردد.
معامله چک مسروقه جرم
- آیا معامله نسبت به چک مسروقه جرم است؟
- تحوبل چک مسروقه
- آیا تحويل پول و يا چک مسروقه به موسسه خيريه جرم است؟
- مال مسروقه در اختیار مالخر
- اگر مال مسروقه در اختيار مال خر پيدا شود چه كسي مسئول پس دادن مال به مالك است؟
قراین معاملات اموال مسروقه
در معاملات اموال مسروقه اگر شخصی مالی را به قیمت بسیار پایین تر از قیمت رایج آن در بازار از شخصی خریداری کرده باشد و بعد از گذشت مدتی دعوای معامله مال مسروقه در قبال آن مال مطرح شده باشد آیا این خریدار را می توان به اتهام خرید مال مسروقه مجرم دانست؟
برای اقامه دعوای خرید و فروش اموال مسروقه می توانید از مشاوره حقوقی موسسه حقوقی عدل جویان با استفاده از وکلای جوان و نخبه بهره بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.