مشاوره حقوقی تخصصی در امور پولشویی
مشاوره حقوقی تخصصی در امور پولشویی : یکی از تکنیک های خاص و حرفه ای مجرمان که بوسیله آن پول های که از طریق مبادی غیرقانونی مثل قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالا، قاچاق دارو و لوازم پزشکی، کلاهبرداری و امثالهم به دست می آورند را به روش های قانونی وارد بدنه اقتصاد می نمایند بنابراین حجم قابل توجهی از مبالغ نقد را وارد شبکه های بانکی مینمایند که به راحتی بتوانند از پول های غیرقانونی و نامشروع خود استفاد نمایند لازم به ذکر است این عمل مجرمانه در یک جرم جهان شمول است و این پول های نامشروع در کشورهای مختلف جابه جا خواهد شد حالا پولی که از این طریق بدست آمده به پول مشروع یا تمیز تبدیل می گردد که در اصطلاح به آن پولشویی می گویند.
امروزه با توجه به وجود مجرمان باهوش، علاوه بر اینکه کسب مبالغ هنگفت حاصله از انجام جرایم کیفری توسط این افراد مورد توجه می باشد، پیدا کردن راهی برای بی گناه جلوه دادن خود و تحت مالکیت نشان دادن عواید حاصله از جرم، به شکلی که در دام مجریان قانون گرفتار نشوند نیز از درجه بالایی از اهمیت برخوردار است. در واقع پولشویی جرم دومی در راستای مخفی نمودن جرم اولیه می باشد، در این مقاله با توجه به تجربیات وکلا و مشاوره حقوقی پولشویی سعی شده بطور مختصر برای مخاطبان گرامی پولشویی و نحوه وقوع جرم توضیح داده شود.
تعریف جرم پولشویی:
فهرست مطالب
ماده ۲ قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال ۸۶ در تعریف پولشویی بیان نموده است که:
-
تحصیل، تملك، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از فعالیتهای غیرقانونی با علم به این كه به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه ارتكاب جرم به دست آمده باشد.
-
تبدیل، مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان كردن منشا غیرقانونی آن با علم به این كه به طور مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از ارتكاب جرم بوده یا كمك به مرتكب به نحوی كه وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتكاب آن جرم نگردد.
-
اخفا یا پنهان یا كتمان كردن ماهیت واقعی، منشا، منبع، محل، نقل و انتقال، جابهجایی یا مالكیت عوایدی كه به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده باشد.
پولشویی در تعریفی ساده عبارت است از:
مشاوره حقوقی پولشویی : هر نوع اقدام یا عمل به منظور پنهان کردن(رد گم کردن ) یا تغییر ماهیت دادن عواید نامشروع حاصله از خراب کاری یا فساد و تبدیل آن به دارایی های مشروع و قانونی. در واقع تبدیل پول های کثیف و حرام به پول های پاک و مطهر را پولشویی می گویند. از جمله فعالیت های غیرقانونی می توان به: قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز، رشوه، کلاهبرداری، تروریسم و.. اشاره نمود.
انواع پول های کثیف
پول های حاصله ی نامشروع در جامعه که به پول های کثیف معروف اند به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
پول های آغشته به خون
به عواید حاصل از تروریسم و قاچاق گسترده مواد مخدر اطلاق می شود.
پول های خاکستری
وجوه حاصل از اقداماتی که به منظور فروش کالا بدون نظارت دولت انجام می شود و اغلب برای فرارهای مالیاتی می باشد، عامل تولید این نوع پول می باشد.
پول های سیاه
به آنچه که از معاملات خارج از عرف دولتی و قاچاق کالا بدست می آید، پول سیاه می گویند.
شرایط و انواع پولشویی
موارد ذیل از مهم ترین عوامل تحقق جرم پولشویی می باشند:
- پنهان ماندن منشا واقعی پول ها
- تغییر شکل پول یا تبدیل به کالاهای با ارزش
- مخفیانه عمل کردن به پولشویی
- حفظ و حراست از پول های کثیف.
شیوه های تطهیر پول با توجه به عوامل مختلف در هر کشور متفاوت می باشد.مثل نظام بانک داری، نوع سیستم اقتصادی و قوانین و مقرراتی که پولشویی در آن کشور شکل گرفته است.
یکی از شایع ترین روش های پولشویی این است که پولشویان برای فرار ازمجریان قانون، در عملیات پولشویی مقادیر زیاد پول نقد را به مقادیر کوچکی تبدیل یا به طور مستقیم در بانک سرمایه گذاری می کنند. از راه های دیگر پولشویی: سرمایه گذاری در موسسات تولیدی، سرمایه گذاری در سهام و بازار اوراق بهادار، ایجاد سازمان خیریه قلابی، شرکت در مزایده های اجناس هنری و کالاهای قدیمی ( آنتیک ) و انتقال پول به کشورهای دارای مقررات بانکی آزاد مانند کشور سوئیس است.
4 مدل پولشویی رایج
امروزه چهار مدل پولشویی در سطح جوامع شناسایی شده که عبارتند از:
- درونی : فعالیت های مجرمانه داخلی یک کشور که در داخل همان کشور انجام می شود.
- مهار شونده: فعالیت های مجرمانه داخلی یک کشور که در کشور دیگری انجام می شود.
- بیرونی: فعالیت های مجرمانه خارج از کشور که در خارج از مرزهای کشور انجام می گردد.
- وارد شونده: فعالیت های مجرمانه خارج از کشور که در داخل مرزهای کشور انجام می گردد.
آثار و تبعات منفی
این جرم مالی کیفری پیامدهای منفی فراوانی بر اقتصاد کشور وارد می کند که از مهم ترین آن ها می شود به:
- تخریب بازارهای مالی
- گسترش فساد و ارتشا در سطح جامعه
- تضعیف بهره وری در بخش های خصوصی اقتصادی
- خروج سرمایه از کشور به شکل غیرقانونی
- کاهش درآمد دولت
روش های مبارزه با پولشویی
مطابق با اصل ۴۹ قانون اساسی ایران، دولت مکلف است ثروتهای ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء استفاده از موقوفات، سوء استفاده از مقاطعهکاریها و معاملات دولتی، فروش زمینهای موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت المال بدهد.
از مهم ترین روش های مبارزه با پولشویی که امروزه مورد استفاده در کشور می باشند:
- کنترل و نظارت لازم بر ارزهای خارجی
- تشکیل نهادها و تصویب قوانین مبارزه با پول شویی
- اعمال نظارت بر سیستم های پولی و بانکی است.
همچنین نهاد FATF ( گروه ویژه در اقدام مالی«پولشویی») متشکل از گروه G7 مهم ترین نهاد بین المللی در مبارزه با پولشویی می باشد که هدف اصلی خود را مبارزه با پولشویی، گسترش سلاح های کشتار جمعی و تامین مالی تروریست ها قرار داده است.
مشاوره تخصصی در امور جرم پولشویی :
گروه حقوقی عدل جویان در راستای بهره مند شدن مردم از خدمات مشاوره حقوقی پولشویی از طریق مختلف امکان برقرای ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری را فراهم آورده است. شما عزیزان برای ارتباط با وکیل متخصص در امور جرم پولشویی، کلاهبرداری، اختلاس و امثالهم می توانید به دفتر وکالت واقع درغرب تهران، صادقیه ، خیابان شهدای صادقیه جنوبی، جنب رستوران پاییز، پلاک۴۱ طبقه۴ مراجعه فرمایید.
همچنین شما عزیزان می توانید با شماره ۴۴۳۸۶۵۸۱- 09120346341 تماس حاصل فرمایید و با وکلا و مشاوران متخصص در ارتباط باشید. علاوه بر این شما می توانید به صورت ۲۴ ساعته و شبانه روزی به سایت عدل جویان مراجعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.