مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته

مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته : در کنار چک و برات، یک سند تجاری دیگر وجود دارد که ماهیت رسمی داشته و اعتبار ویژه ای نزد مراجع قضایی دارد. افراد برای انجام تعهدات مختلفی از این سند استفاده نموده و ضمن آن موظف به انجام تعهداتی می شوند که سفته در وجه او نوشته شده است.

سفته چیست و مطالبه وجه آن چگونه است؟

بر اساس ماده 37 قانون تجارت، سفته سندی است که به موجب آن امضا کننده تعهد می کند مبلغی در موعد معین یا عندالمطالبه در وجه حامل و یا شخص معین و یا به حواله کرد آن شخص کارسازی نماید. در صورتی که شخص مقابل حاضر به وصول مبلغ مندرج در سفته نباشد، دارنده سفته باید ظرف مدت 10 روز از تاریخ سررسید سفته و در قالب فرم های مخصوص بانکی و یا قضایی مخصوص، اعتراض خود را در خصوص عدم وصول وجه سفته اعلام نماید و در اصطلاح حقوقی واخواست سفته نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و  کاربردی باید به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه نمود یا با شماره 44386581-021 تماس بگیرید و مشاوره حقوقی تلفنی کسب کنید تا از نحوه رسیدگی به پرونده  آگاه شوید.

مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته

ضرورت واخواست سفته در زمان مشخص

یکی از سوالات مطرح شده در جلسه مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته علت مهلت 10 روزه مشخص شده از زمان سر رسید سفته برای اعتراض قانونی و رسمی به عدم وصول آن است. باید دقت نمود که در صورت واخواست سفته در این زمان مقرر، شدت برخورد مراجع با فردی که ملزم به پرداخت وجه سفته است بیشتر بوده و حتی می توانند نسبت به توقیف اموال وی جهت پرداخت سفته مبادرت نمایند.

اما پس از مدت زمان مقرر شده، سفته در حوزه اسناد عادی قرار خواهد گرفت و رسیدگی به دعوای وصول آن نه تنها شدت برخورد کمتری خواهد داشت بلکه مدت زمان بیشتری به خود اختصاص خواهد داد. بنابراین مراجعه به وکیل وجه سفته     می تواند موجبات قانونی وصول سفته را بهتر و سریع تر فراهم نماید.

ویژگی های سفته

سفته همچون دیگر اسناد تجاری دارای ویژگی ها و مشخصه های مربوط به خود است. می توان این ویژگی ها را به قرار ذیل برشمرد.

  1. درج تاریخ صدور سفته
  2. درج مبلغ تعهد شده در سفته
  3. تاریخ سر رسید و یا تأدیه سفته
  4. تعیین گیرنده وجه سفته که می توان به صورت ذکر شخص مشخص و یا در وجه حامل باشد
  5. ابطال تمبر مالیاتی که در واقع خرید برگ سفته بوده و از طریق شعب بانک ملی و یا دکه های روزنامه فروشی و … انجام می گیرد

مراحل دادخواست مطالبه وجه سفته

نکته قابل توجه  آن است که دادخواست مطالبه وجه سفته با توجه مبلغ مندرج در آن ممکن است در یکی از مراجع مربوط به شوراهای حل اختلاف و یا دادگاه ها صورت پذیرد. در هر صورت ابتدا باید خواهان دادخواستی مبتنی بر مطالبه وجه سفته به طرفیت صادر کننده سفته تنظیم و در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نماید.

در اینجا اگر ارزش ریالی خواسته کمتر از 20 میلیون تومان باشد در شورای حل اختلاف محل صدور سفته و یا محل اقامت خوانده ارسال و مورد رسیدگی واقع می گردد و در صورتی که بالای 20 میلیون تومان باشد در دادگاه صالح مورد رسیدگی قرار می گیرد.

نحوه برخورد قانون با عدم مطالبه وجه سفته

پس از به جریان افتادن پرونده مطالبه وجه سفته در شورای حل اختلاف و یا دادگاه صالح رسیدگی به واخواست سفته، در صورت عدم پرداخت وجه سفته، قرار تأمین صادر شده که به موجب آن اموال منقول و غیر منقول رسمی خوانده توقیف می گردد.

سپس در صورتی که خوانده نتواند وجه امانی و یا ضمانی بودن سفته را اثبات نماید و یا اینکه اموالی جهت پرداخت وجه سفته نداشته باشد، دادگاه از محل اموال توقیف شده وی، وجه سفته و خسارات ناشی از عدم پرداخت به موقع و همچنین هزینه های دادرسی را پرداخت می نماید.

در صورت عدم وجود هیچ گونه مالی به نام خوانده، وی می تواند از دادگاه درخواست اعسار نماید و وجه سفته را به صورت اقساطی پرداخت نماید. باید دقت نمود که در خصوص دعاوی مالی، مراجعه زود هنگام به وکیل ، یک اقدام هوشمندانه خواهد بود که در تسریع در روند رسیدگی در پرونده بسیار می تواند مؤثر باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *