مشاوره حقوقی قاچاق

مشاوره حقوقی قاچاق : با توجه به تأثیرات منفی قاچاق کالا بر تولیدات داخلی، دیر زمانسیت که کشورها با افعال ارعابی، بازدارنده و مجازات کننده سعی در مبارزه با قاچاق کالا دارد. یکی از بهترین راه های دریافت پاسخ سوالات مربوط به این حوزه مراجعه به وکیل دادگستری و اخذ مشاوره حقوقی قاچاق می باشد. در ادامه سعی در بررسی مبانی حقوقی قاچاق خواهیم داشت.

قاچاق چیست؟

در علوم اقتصاد، قاچاق به ورود و یا خروج هر نوع کالا و یا کالاهایی گفته می شود که بدون عوارض گمرکی انجام گیرد و کاملا مخفیانه باشد و در قوانین کشورها به عنوان جرم قاچاق، جرم انگاری شده باشد. اما در علوم حقوقی، به دو نوع قاچاق داخلی و خارجی تقسیم می گردد که عبارتند از:

قاچاق داخلی

چنانچه حمل و نقل و جابجایی یک کالایی که در قانون منع شده است در بخش های داخلی یک کشور صورت بگیرد، قاچاق داخلی رخ می دهد.

قاچاق خارجی

چنانچه حمل و نقل و جابجایی یک کالایی که در قانون منع شده است در بخش هایی از دو و یا چند کشور صورت گیرد، قاچاق خارجی رخ می دهد.

قاچاقچی کسی است که با وجود منع قانونی به خرید و فروش و نگهداری کالای قاچاق مبادرت می نماید. در برخی موارد افراد ناخواسته وارد چنین دعاوی می شوند و یا فریب خورده و در دام قاچاقچیان سودجو قرار می گیرند که مراجعه به وکیل و اخذ مشاوره حقوقی قاچاق یکی از بهترین گزینه ها برای دریافت راه های تخفیف مجازات و یا عدم محکومیت است.

مشاوره حقوقی قاچاق

مشاوره حقوقی رایگان

مسئله یا مشکل حقوقی خود را با وکیل و کارشناسان حقوقی در میان بگذارید.کارشناسان و وکلای گروه حقوقی عدل جویان در اسرع وقت به سوالات مطرح شده توسط شما پاسخ خواهندداد.

تمامی مشاوره ها رایگان بوده، درواقع تمامی خدمات ارائه شده درسایت عدل جویان و  مقاله های منتشر شده در سایت رایگان است و هیج هزینه ای برای شما نخواهد داشت. برای بهره مند شدن از مشاوره حقوقی رایگان می توانید به صورت تلفنی از طریق 44386581-021  در ارتباط باشید.

ارکان جرم قاچاق

عنصر روانی

اگر فردی با آگاهی کامل و در کمال صحت عقل و اختیار مباردت به قاچاق نموده باشد و هدف او از قاچاق صورت گرفته نیز کاملا مشهود باشد، عنصر روانی جرم قاچاق اثبات شده و در دادگاه قابل استناد است. بسیاری از افرادی که ادعا می کنند ناآگاهانه در دام قاچاق گرفتار شده اند باید عدم عنصر روانی را در حین ارتکاب عمل اثبات نمایند که کار راحتی نمی باشد. می توان در این زمینه به مشاوره حقوقی قاچاق مراجعه کرد.

عنصر مادی

کالا و یا کالاهایی که مورد قاچاق قرار گرفته اند عنصر مادی جرم قاچاق را تشکیل می دهند.

عنصر قانونی

ماده 1 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392، عنصر قانونی جرم قاچاق است. بر طبق این ماده، قاچاق عبارت است از: هرگونه فعل و یا ترک فعلی که موجب نقض قوانین مربوط به واردات و صادرات کالا و ارز می شود.

مجازات قاچاق

مجرم در جرم قاچاق علاوه بر ضبط کالا و یا ارز، به مجازات های ذیل نیز محکوم می گردد:

  1. اگر کالای مود قاچاق از کالاهای مجاز باشد، مجرم به جریمه نقدی یک تا دوبرابر ارزش آن محکوم می گردد.
  2. اگر کالای مورد قاچاق از کالاهایی باشد که به صورت مشروط مجاز شده اند، مجرم به پرداخت یک تا سه برابر ارزش آن محکوم می گردد.
  3. اگر کالای مورد قاچاق از کالاهای یارانه ای باشد، مجرم به پرداخت دو تا چهار برابر ارزش آن محکوم می گردد.

اما مهمترین قسمت قانون، در خصوص مجازات قاچاق کالاهای ممنوع، قاچاق سازمان یافته و یا قاچاق حرفه ای می باشد. قاضی حسب مورد می تواند به ابطال دائم و یا تعلیق موقت کارت بازرگانی، کارت مبادلات مرزی، کارت ملوانی، پروانه کسب و تاسیس و بهره برداری و حق العمل کاری، پروانه حمل و نقل و همچنین گواهینامه زمینی، دریای و هوایی مجرم اقدام نماید. همچنین مجازات های تکمیلی ذیل را نیز ممکن است ضمیمه حکم نماید.

  1. تعطیلی موقت و یا دائم کسب و کار و پیشه فرد مجرم
  2. محرومیت از اشتغال به حرفه و یا حرفه خاص به مدت 5 سال
  3. محرومیت از تأسیس شرکت و یا عضویت در هیأت مدیره شرکت ها و مدیر عاملی آن ها تا 5 سال
  4. ممنوعیت خروج از کشور تا 5 سال

مرجع صالح رسیدگی به قاچاق

رسیدگی به پرونده های مربوط به قاچاق کالا در صلاحیت تعزیرات حکومتی است چرا که این جرم بیشتر در حیطه جرائم اقتصادی بوده و قانونگذار ترجیح داده است که این جرم در تعزیرات حکومتی دنبال شود. اما در صورتی که قاچاق کالا به صورت سازمان یافته بوده و مشمول قاچاق کالاهای ممنوعه باشد و توسط ماموران دولتی انجام شده باشد در صلاحیت دادگاه انقلاب خواهد بود. به هر حال مراجعه به وکیل و اخذ مشاوره حقوقی قاچاق کار بسیار هوشمندانه ای در صورت درگیر شدن با چنین پرونده هایی می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *