مشاوره حقوقی تعین مهرالمثل

مشاوره حقوقی تعین مهرالمثل : یکی از حقوقی که زوجه به واسطه نکاح مالک آن می شود مهریه می باشد، در ضمن یکی از وظایف مرد که در مشاوره حقوقی اثبات زوجیت بیان داشتیم همین پرداخت مهریه می باشد که امروزه می توان گفت به معزل و دردسر بزرگی برای آقایان و یک وسله ای برای تهدید آقایان و قدرتی برای بانوان تبدیل شده است.

نکته قابل توجه ، لزوم وجود مهریه در عقد نکاح می باشد،ازمواردی که الزاما باید درقباله عقد نکاح حتما ذکرشود مهریه می باشد،عقد نکاح بدون مهریه امکان پذیر نمی باشد اما این امکان وجود که مقدار مهریه یا جنس آن در قباله ازدواج بیان نشود، به این معنا که در عقد نکاح مثلا مهریه خرید یک ماشین باشد که قیمت ونوع آن مشخص نشده این اشکالی ندارد .

در عقود نکاح در برخی از موارد چنین چیزی مشاهده می شود که بین طرفین توافق می شود که مهریه ای باشد اما اینکه مهریه چه چیزی باشد یا چه مقدار باشدرا درعقد بیان نمی کنند این کاملا درست است ، ولی مهریه حتما باید بیان شود .

شرط مبنی بر اینکه اصلا مهریه ای وجود نداشته باشد باطل است حتی اگر درضمن عقد نکاح هم شرط عدم وجود مهریه  مطرح شود باز هم چنین شرطی باطل بوده و به آن ترتیب اثر نخواهند داد.

در بعضی از موارد شرطی بر عدم وجود مهریه در ضمن عقد نکاح گذاشته نشده اما در ضمن عقد نکاح مهریه خاصی هم تعیین نشده است و زن وشوهر گفتنند بعدا مهریه را تعیین می کنند این نوع نکاح هم صحیح است اما ممکن است در طول زندگی مشترک مهریه تعین نشود تا زمانی که طرفین نکاح بخواهند از هم طلاق بگیرند در چنین شرایطی به زوجه مهرالمثل تعلق می گیرد.

مشاوره حقوقی تعین مهرالمثل

مشاوره حقوقی ارزان:

گروه حقوقی عدل جویان با هدف بهره مندی همه مردم از خدمات حقوقی خود مشاوره آنلاین و اینترنی را برای شما عزیزان فراهم آورده تا با مراجعه به سایت گروه حقوقی عدل جویان و رفتن به قسمت (پرسیدن سوال جدید) سوال خودتان را مطرح کنید و از خدمات حقوقی  24 ساعته  استفاده نمایید. تمامی این خدمات رایگان می باشد.

مهرالمثل و مهرالمسمی

وقتی میزان و مقدار و نوع و جنس مهریه در سند یا قباله ازدواج صراحتا ذکر شده باشد به آن مهریه در اصطلاح حقوقی مهرالمسمی گویند.

اکثر مهریه ها درکشور ما به همین شکل بوده، اما  گاهی مهریه ای برای زوجه تعین نشده در این مواقع اگر زوجه مهریه مطالبه کند به وی مهرالمثل تعلق می گیرد.

قانون نیز در زمینه مهرالمثل بیان می دارد :چنانچه مهریه در نکاح بیان نشده باشد زن و شوهر می توانند بعد از نکاح درباره ی مهریه تصمیم گیری کنند.

نکته و مسئله اصلی زمانی پیش می آید که  زن وشوهر تصمیم برجدایی بگیرند و تا زمان طلاق و جدایی مهریه تعین نشود و توافقی بر مقدار مهریه حاصل نشود در این حالت زن وشوهر باید به دادگاه مراجعه می کنند و قاضی محترم برای زوجه مهرالمثل تعین می کند.

عدم تعین مهریه قبل از فوت

گروه حقوقی ما   با استناد به قانون به شما این آگاهی را می دهد ؛چنانچه بدون تعین مهریه یکی از طرفین نکاح فوت کرد مطابق قانون دیگر مهرالمثل به زن یا زوجه تعلق نخواهد گرفت .

اما عملی شدن این قانون یعنی “محرومیت زن از مهریه در صورتی که تا قبل ازفوت مهریه تعیین نکرده باشند” منوط به 2شرط است:

  1. تا قبل از مرگ هیچ مهریه ای تعین نشده باشد
  2. هیچ رابطه زناشویی فی مابین زن و شوهر واقع نشده باشد.

مهرالمثل و مهرالمتعه

برخی مهرالمثل را با مهرالمتعه اشتباه می گیرند.

مهرالمتعه مهریه ای است که به زن مطلقه تعلق می گیرد به شرطی که زوج مرد را طلاق دهد یعنی جدایی زن و شوهر براثر طلاق ، آن هم از طرف مرد باشد نه مرگ یکی از طرفین و  دیگری آنکه نزدیکی ببین زوج و زوجه شکل نگرفته باشد در این حالت به زن مهرالمتعه تعلق می گیرد.

نکته مهم ؛ مهرالمتعه در صورت فوت یکی از طرفین نکاح یا فسخ نکاح به زوجه تعلق نخواهد گرفت.

مشاوره حقوقی تعین مهرالمثل

تنها در مواردی محدود، به زوجه مهرالمثل تعلق می گیرد:
1-اگر مهریه درقباله وسند ازدواج تعین نشده باشد
2- بین زن ومرد نزدیکی صورت گرفته باشد اما مهریه تعین نشده باشد
3-مهریه در سند ازدواج تعین شده اما این مهریه معین ومشخص نست یا به اصطلاح حقوقی مجهول است
4-چیزی به عنوان مهریه تعین شده است که اصلا ارزش عقلایی ندارد.
در این موارد به زوجه مهرالمثل تعلق می گیرد.

مشاوره حقوقی حضوری تعین اجرت المثل:

یکی از عاقلانه ترین راه ها برای پیروزی در پرونده های حقوقی حضور در دفتر وکالت وکیل و بیان کردن همه جزئیات پرونده به صورت حضوری می باشد .

مراجعه حضوری به دفتر وکالت امکان بررسی بیشتر و دقیق تر پرونده شما را فراهم می آورد.

معیار تعین مقدار مهرالمثل

مهترین مسئله درتعین مهرالمثل نحوه ومعیار تعین مقدارمهرالمثل می باشد.

تعین مقدار مهرالمثل به شخصیت زوجه از لحاظ خانوادگی و وضعیت ظاهری زوجه وتحصیلات زوجه بستگی دارد.

وضعیت زن را با به لحاظ کلی با همسایه های وی ، فامیل ها مقایسه می کنند، درپایان قاضی میزان مهریه ای را تعین کرده و مرد را ملزم به پرداخت آن می نماید.

بین زنا و یا رابطه نامشروع زن  با مهریه وی اعم از مهرالمسمی و مهرالمثل راطه ای وجود ندارد یعنی مرد باید در هر صورتی حتی اگر زنا و رابطه نامشروع همسرش با دیگری اثبات شود ،مهریه را پرداخت نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *