قرارداد ارفاقی
قرارداد ارفاقی : هنگامی که حکم ورشکستگی تاجری صادر می شود، از اقدامات و فعالیت های وی جلوگیری شده و مانع از ایجاد قراردادها و معاملات وی با اشخاص دیگر می شوند ، به همین منظور تاجر برای بازیابی اعتبار خود نیاز به انجام فعالیت و کسب اعتماد دوباره مردم دارد.
بنابراین شخص تاجر با وجود شرایط و قواعدی این امکان را دارد که حتی بعد از صدور حکم ورشکستگی به فعالیت خود ادامه دهد و از این طریق دیون و بدهی های خود را پرداخت کند و اعتبار از دست رفته را دوباره بازیابد.
تاجر زمانی می تواند به فعالیت های خود در بازار و حرفه ی خود ادامه دهد که از طلبکاران خود رضایت بگیرد مبنی بر ادامه فعالیت و پرداخت دیون آنها از طریق فعالیت های خود که به این عمل در اصطلاح قرارداد ارفاقی گویند. طی آن طلبکاران تاجر به وی اجازه می دهند که حتی بعد از صدور حکم ورشکستگی تاجر به فعالیت خود ادامه دهد و از این طریق بدهی ها و دیون خود را پرداخت کرده و اعتبار از دست رفته ی خود را را بازیابد.
قوانین و قواعد مربوط به قراردادارفاقی
فهرست مطالب
برای منعقد کردن قراردادهای ارفاقی فی مابین ورشکسته و طلبکاران می بایست قوانین و قواعدی رعایت شود تا این قرارداد اعتبار داشته باشد. از جمله آن شرایط عبارت است از:
- الف) این قرارداد طبییعتا می بایست بین ورشکسته و طلبکار واقع شود و اشخاص ثالث غیر از وکیل یا نماینده آنها نمی توانند داخل دراین قرارداد باشند.
- ب) از قوانین مهم منعقد کردن قرارداد ارفاقی رضایت اکثریت طلبکاران از لحاظ عددی و همچنین از لحاظ مطالبات مالی می باشد. یعنی افرادی که به قرارداد رضایت می دهند، می بایست مجموع طلبشان از تاجر حداقل سه چهارم یا معادل 75درصد از کل مطالبات تاجر باشد.
- ج) چنانچه طلبکاران از لحاظ عددی رضایت به ایجاد قرارداد دهند ولی از لحاظ مبلغ مطالباتی از مجموع مطالبات از سه چهارم یا 75 درصد کل مطالبات کمتر باشند نیاز به برقراری جلسه بین طلبکارن و تشکیل جلسه دوم می باشد
- د) چنانچه درجلسه دومی که به منظور ایجاد قرارداد بین طلبکار و ورشکسته تشکیل می شود شرایط لازم برای برقرای قرارداد حاصل نشود و اکثریت عددی و از لحاظ مطالبات مالی به حداقل نرسد قرارداد ارفاقی منتفی خواهد شد.
باطل کردن قرارداد
در صورت وجود شرایطی قرارداد باید باطل شود. از جمله زمانی که ورشکستگی تاجر به تقلب باشد، که اصلا امکان ایجاد قرارداد ارفاقی حتی با رضایت طلبکاران وجود ندارد.
حتی درصورت ایجاد شدن، قرارداد باطل می باشد. همچنین زمانی که در قرارداد ارفاقی قواعد و شرایطی برای پرداخت دیون و بدهی های تاجر وجود داشته باشد و تاجر شرایط مندرج در قرارداد را رعایت نکرده باشد طلبکاران می توانند درخواست فسخ یا بطلان قرارداد ارفاقی را نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.