صدور حکم رشد

صدور حکم رشد : مطابق قانون و شرع همه افراد بعد از تولد این حق را دارند که از امکانات و حقوقی برخوردار باشند که می توانند بدون واسطه از این حقوق و امکانات استفاده کنند از جمله حقوقی که به افراد بعد از تولد تلعق می گیرد حقوق مالی می باشد هر فردی بعد از آن که زنده متولد شود می‌تواند از این حقوق مالی خود استفاده کند. برای اطلاعات بیشتر در ادامه با وکیل صدور حکم رشد ، گروه حقوقی عدل جویان همراه باشید…

برای استیفا از حقوق اعم از مالی و غیرمالی فرد باید شرایطی را داشته باشد که مهمترین آنها می‌توان به اهلیت شخص اشاره کرد.

مشاوره حقوقی صدور حکم رشد در پی افزایش اطلاعات و آگاهی شما نسبت به پرونده های مربوط به صدور حکم رشد می باشد.

اهلیت در صدور حکم رشد

اهلیت به این معنا می باشد که شخص عاقل و بالغ باشد وشایستگی لازم برای انجام امور حقوقی را داشته باشد و هنگامی که شخصی یکی از موارد مذکور را نداشته باشد چنین شخصی فاقد اهلیت بوده افرادی که فاقد اهلیت باشند در اصطلاح حقوقی محجور نامیده می شود.

به دنبال اثبات حجر و فاقد اهلیت بودن این افراد، آنها از تصرف در بعض حقوق خود مانند حقوق مالی منع شده و همچنین از تصرف آنها در اموال خودشان هم جلوگیری به عمل می‌آید.

صدور حکم رشد

افرادی که محجور باشند از لحاظ علت وسبب محجور بودن و بسته به اینکه به چه میزان حق تصرف در اموال خود را ندارند متفاوت بوده و یکسان نیستند.

مطابق قانون مدنی اشخاص ذیل محجور بود و از تصرف در اموال و حقوق خود منع شده اند

  1. صغار
  2. اشخاص غیر رشید
  3. جانین

محجور بودن فرد ممکن است به حکم دادگاه باشد و یا ممکن است که از رفتار و احوالات شخص فهمیده شود که فرد محجور می باشد.

اشخاص غیر رشید

اشخاص غیر رشید افرادی هستند که تصرفات آنها در اموال و حقوق مالی خود، عقلایی نباشد به چنین افرادی سفیه نیز گفته می شود.

افراد غیررشید و سفیه به سبب اینکه نمی توانند در اموال خود تصرف عقلایی داشته باشند به حکم قانون از این تصرفات مالی منع شده اند در واقع افراد سفیه با این که به سن بلوغ رسیده اند ولی شایستگی و توانایی مدیریت اموال و امور مالی خود را ندارد و نیازمند نظارت دیگران می‌باشد و نمی‌توانند به طور مستقیم در اموال خود تصرف کند

اهلیت

انواع اهلیت: تمتع و استیفا

اهلیت تمتع

همه افراد پس از آن که زنده به دنیا بیایند اهلیت تمتع دارند و این اهلیت تمتع تنها پس از مرگ انسانها زایل می‌شود

اهلیت استیفاء

اهلیت استیفا مرحله ای می باشد که افراد می توانند آزادانه در اموال خود تصرف کنند و اعمال آنها در مسائل مالی نافذ بوده و نیاز به اجازه دیگران ندارد.

در واقع اهلیت استیفا برای افرادی است که شایستگی تصرف در اموال خود را داشته و شایستگی استفاده کردن از اموال خود را دارا بوده و آنها را تلف نمی‌کنند. بنابراین رشید به کسی گفته می‌شود که در امور مالی خود استقلال داشته باشد و می تواند به صورت آزادانه هر تصرفی در اموال خود داشته باشد در واقع شخص رشید در امور مالی خودش دارای اهلیت استیفا می‌باشد و چگونگی استفاده کردن از اموال و انجام معاملات را می دانند و بی جهت مال خود را تلف نمی کنند.

شناسایی اهلیت در صدور حکم رشد

همه افرادی که به سن بلوغ رسیداند عاقل بوده و دارای اهلیت می باشند.

برای اثبات اهلیت کافی است که بلوغ فرد به اثبات برسد. زمانی که شخصی به سن بلوغ برسد دارای اهلیت خواهد بود مگر آنکه خلاف آن ثابت شود.

بنابراین برای اهلیت افراد نیازی به دستور و حکم دادگاه نیست و فرد پس از بلوغ طبق قانون و عرف جامعه دارای اهلیت می باشد، مگر آنکه ادعای خلاف آن شود که باید در دادگاه بررسی و احراز شود.

عدل جویان

در غیر اینصورت اصل بر این می باشد که پس از رسیدن به سن بلوغ که در دختران 9 و در پسران ۱۵ سال می باشد فرد دارای اهلیت می باشدقانونگذار و شارع برای تصرف در اموال شخصی که به سن بلوغ رسیده مقرر داشته که رشید بودن وی باید اثبات شود ولی در امور غیرمالی نیازی به اثبات نیست بنابراین فردی که به سن بلوغ می رسد باید رشد خود را برای تصرف در اموال ثابت کند به این منظور باید از دادگاه درخواست صدور حکم رشد نماید و دادگاه هم پس از بررسی های لازم و تحقیقات کامل از وی در صورت احراز رشد او حکم رشد را برای او صادر می‌کند.

اقدامات لازم

برای صدور حکم رشد لازم می آید که متقاضی صدور حکم رشد، دادخواستی را در دفاتر خدمات قضایی تنظیم نماید و همچنین پیوست نمودن مدارک مانند شناسنامه و کارت ملی و مدرکی که مثبت ادعای صدور حکم رشد می باشد مانند تقدیم استشهادیه که اماره ای می باشد مبنی بر اینکه شخص به رشد در امور مالی رسیده است .

روند رسیدگی

فرد پس از رسیدن به سن بلوغ برای تصرف دراموال و انجام معاملات خود نیازمند اثبات رشد خود می باشد باید برای اثبات رشد خود دادخواستی را با عنوان صدور حکم رشد در دفاترخدمات قضایی تتظیم نماید و پس از تعیین وقت رسیدگی و تشکیل دادگاه ، متقاضی صدور حکم رشد باید ادله و مدارکی را که برای اثبات رشید بودن خود با آنها استناد می کند را به دادگاه تقدیم نماید و دادگاه پس از بررسی های لازم و انجام تحقیقات محلی و ارجاع فرد به کارشناس معتمد دادگاه در صورت احراز رشد برای فرد متقاضی صدور حکم رشد ، حکم رشد را صادر می کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *