رفع سو اثر از چک های برگشتی
رفع سو اثر از چک های برگشتی : فرض کنید شما می خواهید وسیله ای را خریداری کنید ولی در حال حاضر پول در حسابتان نیست و قصد دارید برای چند روز و یا چند ماه آینده به چک بکشید و در قبال خرید آن وسیله به فروشنده چک بدهید، پس از سپری شدن مهلت چک شما فروشنده به بانک می رود تا چک شما را پاس کند اما متاسفانه در حساب شما به مقدار کافی پول نیست و چک برگشت می خورد که به آن چک برگشتی می گویند.
در قانون کشور ما صادر نمودن چک در حالی که پول در حساب نباشد جرم محسوب شده و مجازاتی در پی دارد اما بانک مرکزی اعلام کرده است که با رعایت چند مورد می توانید سواثر چک برگشتی خودرا رفع کنید.
برای رفع سو اثر از چک برگشتی چه کنیم؟
فهرست مطالب
برای رفع سو اثر ازچک های برگشتی راه های مختلفی وجود دارد که در زیر به توضیح این راه ها پرداخته ایم.
تامین موجودی حساب
اگر در روزهای اخیر چک کشیده اید و برگشت خورده است هیچ جای نگرانی نیست زیرا شما می توانید حتی پس از برگشت خوردن چک موجودی حساب خود را شارژ کنید و سپس از بانک مربوطه بخواهید تا چک را برای شخص پاس کند.
موجودی حساب باید آنقدری شارژ شود که بدهی شما به طرف مقابل را پرداخت کند و در غیر این صورت چک پاس نخواهد شد و به جرم صدور چک بلامحل امکان شکایت کیفری وجود دارد.
انقضای سابقه سو اثر چک برگشتی
چناچه چک برگشتی دارید و اقدام به رفع سو اثر آن نکرده اید پس از گذشت مدت هفت سال سو اثر چک به طور خودکار پاک خواهد شد و از سامانه اطلاعات بانک مرکزی حذف خواهد شد.
ارائه لاشه چک برگشتی
اگر به هر دلیلی چک شما برگشت خورده است باید لاشه چک برگشتی را به بانک تحویل دهید تا بانک به شما رسید بدهد در غیر این صورت باید مبلغ چک به حساب قرض الحسنه جاری واریز شود.
پرداخت مبلغ چک به حساب قرض الحسنه جاری
در صورتی که لاشه چک برگشتی به بانک تحویل ارجاع نشود، اگر حساب مسدود نباشد می توانید مبلغ کسری و یا تمام مبلغ چک برگشتی را به حساب قرض الحسنه خود واریز کرده و از بانک بخواهید که چک شمارا تایید کند.
در صورت پرداخت مبلغ چک برگشتی به حساب قرض الحسنه جاری بانک موظف است که طی چهار الی پنج روز کاری به اطلاع شخص برساند که مبلغ چک واریز شده است و سو اثر را از چک برگشتی برطرف کند.
مواردی که در بالا بیان کردیم از جمله مواردی بود که باعث رفع سو اثر از چک برگشتی شما خواهند شد و با انجام این مراحل می توانید چک برگشتی خودرا پاس کرده و سواثرآن را رفع کنید.
اما در صورتی که به هیچکدام از موارد بالا عمل نکنید تبصره هایی شامل جک شما خواهد شد که در ادامه به توضیح این تبصره ها پرداخته ایم با وکیل چک گروه حقوقی عدل جویان همراه باشید…
دو تبصره چک برگشتی
- اگر فردی که چک برگشتی دارد پس از گذشت مدت ده روز هیچ کدام از موارد بالا را انجام ندهد و حسابش را شارژ نکند، بانک موظف است که اطلاعاتی مثل عدم پرداخت وجه چک برگشتی را به بانک مرکزی ارجاع نماید، پس حتما قبل از گذشت ده روز کاری به پاس کردن چک برگشتی خود و رفع سو اثر آن اقدام نمایید.
- اگر پس از ده روز کاری به رفع سو اثر چک برگشتی خود اقدام نکنید بانک تمام سوابق چک های برگشتی شما، زمان و تعداد آن ها را در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی ثبت خواهد کرد و پیگیر مسئله خواهد شد.
- یشنهاد ما به شما این است که نگذارید هفت روز از ارجاع چک شما به بانک بگذرد تا مشکلات دیگری برایتان به وجود نیاید.
رفع سو اثر از چک های برگشتی
تمام توضیحاتی که دربالا ارائه شد جهت رفع سو اثر چک برگشتی شما می باشد اما پیشنهاد ما به شما این است که در صورتی که از موجودی حساب خود اطمینان ندارید چکی صادر نکنید تا چکتان برگشت نخورد و دچار چنین مشکلاتی نشوید.
اما اگر به هر دلیلی چک شما برگشت خورد بازهم جای نگرانی نیست و با انجام مراحلی که در بالا به آن ها اشاره کردیم و با مراجعه به وکیل حقوقی متخصص می توانید سو اثر چک های برگشتی خود را رفع کرده و مبلغ چک را به فرد طلبکار پرداخت نمائید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.