در چه مواردی سقط جنین قصاص دارد ؟
در چه مواردی سقط جنین قصاص دارد ؟
در چه مواردی می توان جنین را سقط کرد ؟
سقط جنین تحت شرایط خاص در کشور ما قانونی میباشد ؟
در مواد 487 تا 493 قانون مجازات اسلامی که کشور ما از آن تبعیت میکند سقط جنین از همان مراحل اولیه نطفه شامل مجازات میشود و همچنین در مواد 623 و 624 قانون مجازات اسلامی به این موضوع اشاره شده است که مطابق آن برای سقط عمدی جنین علاوه بر مجازات تعزیری، پرداخت دیه نیز در نظر گرفته شده است.
بد نیست این موضوع را بدانید که قانون علاوه بر مجازاتی که برای زوجینی که دست به سقط جنین میزنند در نظر گرفته است، نفراتی را نیز که در سقط جنین مشارکت داشته اند را نیز مجرم می داند و برای آنها مجازاتی تعیین کرده است.
این افراد می توانند از پزشک و ماما باشد تا افراد عادی. حتی جالب است بدانید آموزش سقط جنین نیز جرم به حساب میآید و مجازات دارد.
آیا سقط جنین توسط مادر قتل به حساب می آید ؟
فهرست مطالب
جالب است بدانید سقط جنین توسط مادر یا به طور کلی به تصمیم زوجین مطابق قانون قتل به حساب نمیآید و در عین حال که مجازات دارد اما مجازاتش با مجازات یک قاتل کاملا متفاوت است.
آیا اجازه سقط جنین به صورت قانونی وجود دارد ؟
البته این موضوع را نیز در نظر بگیرید که قانون با تعیین شرایطی که همگی باید وجود داشته باشد در صورتی که با ادامهی بارداری جان و سلامتی مادر به خطر بیفتد و یا جنینی که در رحم وجود دارد مشکلاتی داشته باشد که با سلامتی او منافات داشته باشد و به محض اینکه به دنیا بیاید از بین برود.
این شرایط به این صورت هستند که:
- ممکن است جنین بعد از متولد شدن دارای عقب افتادگی یا به اصطلاح ناقص الخلقه باشد و موجب به خطر انداختن سلامتی مادر شود در این صورت در حالتی که سه پزشک متخصص و معتمد و پزشکی قانونی تایید کنند سقط جنین قانونی می باشد و مجازاتی ندارد.
- حالت دوم این است که مادر از 4 ماهگی عبور نکرده باشد که در حقیقت به قبل از 4 ماهگی هنوز روح دمیده نشده است، در این شرایط با ارائه مدارک معتبر سونوگرافی میتوان اقدام به سقط جنین قانونی کرد.
- شرط سوم برای سقط قانونی جنین رضایت کامل زن میباشد. به این صورت که زن باید به پزشکی قانونی مراجعه کرده و فرم درخواست سقط جنین را تکمیل کند. توجه داشته باشید که نیازی به حضور و تاییدیه پدر مادر برای سقط قانونی جنین نیست.
مجازات سقط جنین
نفراتی که مادر را در راه سقط جنین راهنمایی میکنند همانطور که مطالب قبلی به آن اشاره شد مجرم شناخته میشوند و برای آنها مجازات تعیین شده است.در حقیقت میتوان این افراد را به دو دسته تقسیم کرد، دستهی اول نفرات عادی و دستهی دوم شاغلین پزشکی و مامایی و شغلهایی مشابه آن میباشند.
دستهی دوم به واسطهی مسئولیتی که دارند نسبت به دستهی اول برای آنها مجازات سنگینتری در نظر گرفته شده است به این گونه که در صورتی که فرد مشوق فردی عادی باشد علاوه بر پرداخت دیه باید بین 3 تا 6 ماه حبس را تحمل کند.
در صورتی که این فرد عادی علاوه بر تشویق مادر به سقط جنین از دارو یا ادویه جاتی نیز برای سرعت بخشیدن به این عمل استفاده کرده باشد مدت حبس او به 6 ماه الی یکسال افزایش مییابد و در صورتی که شخص مشوق پزشک، ماما و یا این چنین شغلی داشته باشد مدت حبس او به دو سال تا پنج سال افزایش مییابد.
این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که اگر این فرد مشوق از افراد عادی باشد اما خود را ماما یا پزشک معرفی کرده باشد جزء دستهی دوم به حساب آمده و مجازاتی برابر با پزشکان و ماماها خواهد داشت.توجه داشته باشید که دیه سقط جنین بعد از 4 ماهگی، دیه کامل به حساب میآید.
آیا با سقط جنین برای مادر مجازات میشود ؟
باید بدانید که برای مادر حتی در صورتی که به عمد بچه را سقط کند مجازاتی تعلق نمیگیرد و تنها ملزم است که دیه به شوهر بپردازد که اگر بعد از 4 ماهگی سقط جنین صورت بپذیرد این دیه برابر با دیه یک انسان کامل میباشد. حال در صورتی که پدر نیز خود در سقط جنین دست داشته باشد از دیه سهمی نخواهد برد اما او نیز مجازات نمیشود.
در چه مواردی سقط جنین قصاص دارد ؟
حال در صورتی که این سوال مطرح شود که در چه مواردی سقط جنین قصاص دارد؟
باید در پاسخ گفت تنها در صورتی که با آزار و اذیت زن باعث شود بچه سقط شود، فردی که مرتکب به همچین کاری شده است ملزم است دیه بپردازد و همچنین حکم قصاص برای وی در نظر گرفته میشود که حتی اگر بخشیده شود از یکسال تا سه سال باید حبس را تحمل کند.
اطلاعات بیشتر در دفتر وکالت عدل جویان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.